Freecom prináša špičkové digitálne úložiská na slovenský trh

Tlačový servis  /  14. 02. 2012, 00:00

Ocenený výrobca prináša priekopnícke externé pevné disky a prenosné pamäťové zariadenia do maloobchodných reťazcov a e-shopov.

 

Freecom, ktorý je súčasťou skupiny Mitsubishi Chemical Holdings Group, oznámil, že jeho rad kvalitných digitálnych úložných riešení je teraz k dostaniu aj na slovenskom trhu. Spoločnosť navrhuje, vyrába a predáva jedinečné stolové aj prenosné pevné disky, sieťové úložiská NAS, flash disky, služby, DVD napaľovačky, profesionálne RDX a páskové úložiská založené na inovatívnych návrhoch, ktoré robia ukladanie dát pohodlnejšie než v minulosti.

 

„Vstup na slovenský trh je pre Freecom kľúčový míľnik, ktorý posilní povedomie o našich medzinárodne uznávaných produktoch,“ hovorí Pavel Matyáš, Country manager spoločnosti Verbatim pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko. „S viac než 20 rokmi skúseností vo výrobe perspektívnych úložných riešení chceme aj naďalej prinášať vysokokvalitné a napriek tomu cenovo dostupné úložné riešenia náročnému slovenskému zákazníkovi. Množstvo našich riešení ponúka skutočne niečo pre každého, od atraktívne navrhnutých externých diskov po vzdialene prístupné cloudové úložiská a riešenia, ktoré sú navrhnuté pre prácu sa stále bohatším multimediálnym obsahom.“

 

Freecom už svoje prenosné pevné disky, stolové disky, sieťové úložiská aj flash disky slovenským zákazníkom ponúka, avšak v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov uvedie na tunajší trh kompletný sortiment svojich produktov a služieb. Tieto produkty budú dodávané do maloobchodných reťazcov, dílerom a e-shopom prostredníctvom distribútorov Diskus a IT Trade.

 

Freecom kladie dôraz na kvalitu, inovácie a kreativitu vo všetkých fázach návrhu a často spolupracuje s externými technologickými partnermi a dizajnérmi pri vývoji svojich produktov. Napríklad posledný ocenený produkt značky Freecom – Mobile Drive Sq – bol navrhnutý v spolupráci s uznávaným priemyselným dizajnérom Armanom Emamim, zatiaľ čo prelomové disky Mobile Drive XXS a Hard Drive XS 3.0 boli vyvinuté belgickým dizajnérom Sylvainom Willenzom. Mobile Drive XXS sa stal globálne najmenším prenosným diskom a Hard Drive XS 3.0 zase prvým diskom na trhu s novým rozhraním USB 3.0, ktoré umožňuje dosiahnuť doteraz nevídanú prenosovú rýchlosť až 130 MB/s.

 

Spoločnosť je zároveň prvým predajcom, ktorý exkluzívne navrhol mobilné pevné disky pre trh s produktmi Mac (Mobile Drive Mg), ktorý je aktuálne v predaji prostredníctvom Apple Stores a Apple Premium Resellers naprieč celou Európou. Priekopnícky model Mobile Drive Mg sa vyznačuje elegantným dizajnom, ľahkou horčíkovou schránkou, zároveň skvele ladí so štýlom Apple MacBook a ide o jeden z najtenších diskov svojho druhu.

 

Environmentálny dopad produktov Freecom zohráva ďalšiu dôležitú rolu pri návrhu nových produktov. Počas výrobnej fáze používa Freecom recyklované suroviny všade tam, kde je to možné, a zaisťuje, aby jeho produkty spĺňali normy RoHS, WEEE a CE/FCC. Všetko od dosiek plošných spojov, po horčíkové, hliníkové a dokonca aj kaučukové schránky je navrhnuté s využitím energeticky úsporných komponentov, ktoré je možné recyklovať na konci svojho životného cyklu, a zároveň všetky produkty spadajú do oficiálnych smerníc o radiácii (EMI) a elektrostatickom výboji (ESD).

 

Pre koncových používateľov môže byť zaujímavé, že väčšina produktov Freecom obsahuje softvér Green Button, ktorý umožňuje úsporu energie vo chvíli, keď sa zariadenie nevyužíva, a súčasne ponúka Freecom dvojročnú záručnú lehotu a neobmedzenú bezplatnú zákaznícku podporu na všetky svoje produkty.

 

Neprehliadnite: