Samsung na European Fóre v Prahe predstavuje budúcnosť Smart televízorov

Tlačový servis  /  13. 02. 2012, 00:00

Diváci si budú môcť vychutnať Smart Interaction, Smart Content a Smart Evolution naprieč LED, OLED a Plasma televízormi.

 

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a technológií určených pre digitálnu konvergenciu Samsung Electronics Co., Ltd dnes predstavila v európskej premiére v rámci Samsung European Fóra usporiadaného v Kongresovom centre v Prahe budúcnosť televíznej zábavy vo svojich Super OLED, LED a Plazma televízoroch.

 

Víziu Samsung podporujú tri kľúčové filozofie koncepcie Smarter Life (inteligentný život): Smart Interaction (inteligentná interakcia), Smart Content (inteligentný obsah) a Smart Evolution (inteligentný vývoj). Všetky tieto filozofie už dnes zákazníkov pripravujú na budúce inteligentné technológie pre televízory.

 

Smart Interaction

Obsah je stále múdrejší, robustnejší a dostupnejší. Vízia spoločnosti Samsung o spôsobe interakcie zákazníkov s ich televízormi sa tiež posunula dopredu. Dnes bola na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky prvýkrát predstavená koncepcia Smart Interaction, ktorá umožňuje zákazníkom komunikovať so svojimi televízory prostredníctvom hlasu, pohybu alebo vďaka rozpoznaniu tvárí. Ide o alternatívu diaľkového ovládača, kedy jeho použitie nie je vhodné alebo pohodlné. Vďaka zabudovanej kamere s vysokým rozlíšením a dvom mikrofónom pri vlajkovom rade inteligentných televízorov Samsung pre rok 2012 stačí, aby používateľ televízor pozdravil, čím aktivuje hlasové ovládanie, alebo vyslovil slová "internetový prehliadač" a získal prístup online, prezeral si a vyberal výsledky hľadania, alebo zvýšil hlasitosť jednoduchým pohybom ruky. Pri LED televízoroch radu 8000 sú tieto rozmanité funkcie Smart Interaction podporené vynikajúcim post-minimalistickým dizajnom s ultratenkým rámikom.

 

Smart Content

Ďalšie rozšírenie rozsiahlej ponuky šitej na mieru, ktorá bude lepšie odrážať potreby zákazníkov, je základný cieľ inteligentných televízorov Samsung. Na tlačovej konferencii zazneli slová o úspechu v oblasti obsahu – za posledné dva roky sa počet vývojárov zvýšil z 550 na 25 000 a dnes je k dispozícii 1 400 aplikácií pre inteligentné televízory, vrátane hry Angry Birds a televízneho kanálu Discovery Channel. Nový výkonný dvojjadrový procesor spoločnosti Samsung umožní zákazníkom získať okamžitý prístup k ešte rozsiahlejšej ponuke obsahu Samsung vďaka tomu, že budú môcť využívať a sťahovať si viac aplikácií a zároveň si pritom prehliadať internet alebo sledovať televízny program – ide o skutočný multitasking.

 

Smart Evolution

Samsung si uvedomuje, že technologický pokrok zákazníkom často spôsobuje frustráciu, pretože vždy nemôžu mať to najlepšie a najnovšie. Preto dnes spoločnosť oznámila, že všetky nové inteligentné televízory pre rok 2012 sú „odskúšané“ pre budúcnosť. Balíček Evolution Kit, ktorý je prvým svojho druhu, bude každý rok vďaka technológii Samsung „systém na čipe" vybavený potrebným hardvérom aj softvérom, a prinesie tak lepší obsah a výkon do všetkých inteligentných televízorov vyrobených v roku 2012 alebo novších. Jednoduchý vstup na zadnej časti vášho televízora tak zhmotní sen o zážitku z najnovšej televíznej technológie.

 

Samsung ide s ekosystémom pripojeným online ešte o krôčik ďalej vďaka trom novým službám:

• Family Story – album umožňujúci používateľom usporiadať si fotografie a užívať si ich prehliadanie na veľkej obrazovke. Členovia rodiny si tiež môžu vymieňať poznámky a upozornenia, nech už sú kdekoľvek, a to prostredníctvom mobilného telefónu, tabletu, PC alebo televízie.

• Fitness – umožňuje používateľom prepojiť televíziu Samsung s inteligentným telefónom Samsung prostredníctvom mobilnej aplikácie Fitness. Pomocou wi-fi tiež môžu pripojiť váhu a sledovať plnenie cieľov pri kontrole hmotnosti a zároveň prostredníctvom vstavanej kamery vytvoriť virtuálne zrkadlo a pozorovať sa pri cvičení.

• Kids – ponúka bohatý výber infozábavy a hier, a to v prostredí, v ktorom sa deti ľahko zorientujú a ktoré majú rodičia zároveň pod kontrolou.

 

V roku 2012 spoločnosť Samsung ďalej odpovedá na potreby zákazníkov a ponúka im lepší prístup k obsahu bez ohľadu na to, v ktorej časti sveta sa nachádzajú. V tomto roku spoločnosť Samsung modernizovala svoju službu AllShare a zmenila ju na AllShare Play. Nová služba umožňuje presúvať obsah z jedného zariadenia na druhé, zo zariadenia do cloudu, a to všetko bez ohľadu na lokalitu. Vďaka službe AllShare Play môžu zákazníci presúvať obsah manuálne do cloudu alebo si ho priamo sťahovať zo svojich inteligentných televízorov a ďalších mobilných zariadení. Služba AllShare Play tiež ponúkne zdarma obmedzenú online kapacitu dátovej úschovne.

 

LED televízory Samsung ponúkajú vďaka pokročilej konštrukcii krištáľovo jasnú kvalitu obrazu

Rad Full HD LED televízorov Samsung pre rok 2012 ďalej zvyšuje latku v oblasti kvality obrazu. Či už sa používatelia pozerajú na detailný záber z kamery alebo sledujú obrazy v neuveriteľnej 3D hĺbke, vždy je obraz fantasticky skutočný a má detailný kontrast.

 

Ako rad Samsung UEES8000 Smart LED TV, tak aj rad UEES7000 Smart LED TV ponúkajú špičkové technológie poskytujúce jasný obraz v 2D aj v 3D. Technológia Micro Dimming Ultimate, ktorou je vybavený model UEES8000, analyzuje stovky častí obrazu a v reálnom čase optimalizuje podsvietenie LED panelu aj videosignál pre jednotlivé sekcie, pričom v oblastiach s nižšou gradáciou zvyšuje maximálne hodnoty bielej. To vedie k celkovému 20% nárastu jasu a poskytuje nadšencom domácej zábavy zážitok z bohatších farieb, jasnejšieho obrazu a vyšších kontrastných pomerov. Táto technológia tiež eliminuje "halo" efekt a skreslenie obrazu súvisiace s rozptýleným svetlom.

 

Minimalistický a luxusný dizajn výrobkov Samsung sa vďaka najnovšiemu radu LED televízorov posúva na novú úroveň. Pri špičkových modeloch je tu znovu ultratenký rámik s hrúbkou 0,5 cm, ktorý bol prvýkrát predstavený v roku 2011, zatiaľ čo ostatné modely LED televízorov sú vsadené do tenkého, polpalcového (1,27 cm) rámiku. Vo všetkých prípadoch majú spotrebitelia oproti bežným modelom televízorov k dispozícii väčšiu plochu obrazovky bez toho, aby zároveň narástla celková veľkosť zariadenia.

 

Samsung Super OLED TV so špičkovou kvalitou obrazu

Spoločnosť Samsung dnes tiež vďaka svojmu neustálemu smerovaniu do budúcnosti predstavila jedinečný televízor ponúkajúci nové vnemy a znamenajúce úplne novú kategóriu televízorov, ktorú dané odvetvie už dlho očakávalo – úplne prvý 55-palcový Super OLED televízor. Ako víťaz ceny za najlepšiu inováciu na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky 2012 (International Consumer Electronics Show, CES) je spoločnosť Samsung hrdá na to, že môže využiť svoje dlhoročné vedomosti a skúsenosti s vývojom výrobkov OLED a priniesť túto technológiu aj do televízorov s veľkými obrazovkami. Technológia Super OLED, patentovaná spoločnosťou Samsung, prináša jedinečnú živosť farieb, rýchlosť a hrúbku, kvalitu obrazu zodpovedajúcu skutočnosti, zlepšenú presnosť farieb a kvalitu filmu dokonca aj v tých najrýchlejších scénach.

 

Neprehliadnite: