GFI® Software uvádza GFI MailEssentials Complete Online pre flexibilné stratégie e-mailovej bezpečnosti v SMB

Tlačový servis  /  10. 02. 2012, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), oznámila, že GFI MailEssentials Complete Online, cloudové riešenie pre zabezpečenie podnikových e-mailov pred malware a spamom, je teraz dostupné pre malé a stredne veľké spoločnosti (SMB) v Českej republike a na Slovensku. Riešenie dokonale dopĺňa jestvujúce on-premise riešenie GFI – GFI MailEssentials a GFI Mail Security. GFI MailEssentials Complete Online reaguje na neustále sa meniace potreby a narastajúcu komplexnosť IT infraštruktúr u SMB spoločností ponukou ochrany elektronickej pošty prostredníctvom cloudových služeb.

 

„SMB spoločnosti požadujú možnosť voľby a flexibilitu pri posilňovaní svojich bezpečnostných pravidiel v oblasti elektronickej pošty,“ povedal Phil Bousfield, generálny manažér Infrastructure Business Unit v spoločnosti GFI Software. „SMB firmy hľadajú cenovo efektívne riešenie, ale zároveň od implementácie redundantnej ochrannej vrstvy očakávajú vysokú hodnotu a kontinuitu e-mailových služieb, čo teraz umožňujeme nasadením cloudových služieb v kombinácii s jestvujúcim on-premise riešením. S GFI MailEssentials Complete Online teraz ponúkame niekoľko metód zabezpečenia elektronickej pošty, ktoré spĺňajú požiadavky na infraštruktúru a rešpektujú reálne rozpočty SMB firiem.“

Flexibilné možnosti nasadenia pokročilej e-mailovej bezpečnosti

Narastajúci objem hrozieb pochádzajúcich z e-mailovej komunikácie, násobený potrebou organizácií nájsť kompromis medzi bezpečnosťou a nákladmi na infraštruktúru, je stále väčším bremenom pre IT administrátorov v SMB firmách, ktorí hľadajú optimálny a nákladovo prijateľný prístup k e-mailovej bezpečnosti. Pre dodávateľov a IT resellerov je kľúčovou flexibilita, ktorú môžu ponúknuť svojim SMB zákazníkom.

Prieskum realizovaný spoločnosťou GFI v minulom roku ukázal, že takmer 35 % oslovených SMB firiem využíva kombináciu zabezpečenia elektronickej pošty na internom poštovom serveri a na gateway. Viac než 40 % respondentov súhlasilo s tvrdením, že prevádzkovanie viacerých bezpečnostných riešení v podniku je užitočným pravidlom.

„Či už zákazníci hľadajú riešenie, ktoré poskytne dodatočnú vrstvu e-mailovej bezpečnosti na doplnenie ich jestvujúceho on-premise riešenia alebo chcú cloudové riešenie, GFI MailEssentials Complete Online im dáva možnosť realizovať svoje zámery efektívne a predovšetkým bezpečným spôsobom,“ dodáva Bousfield.

 

Komplexné zabezpečenie elektronickej pošty

GFI MailEssentials Complete Online umožňuje SMB firmám sa brániť proti širokému spektru e-mailových hrozieb a zaistiť bezpečnosť a optimálnu výkonnosť svojej infraštruktúry. Riešenie poskytuje:

 

  • Antispamovú a antivírovú ochranu – rýchla a presná odozva na prichádzajúce a odchádzajúce spamové útoky, vrátane obrázkových spamov, phishingu a podvrhnutých e-mailov s minimálnymi falošnými pozitívami a s plnou ochranou proti vírusom, trojským koňom, spywaru, červom, botom, rootkitom, exploitom a ďalším hrozbám.

  • Sieťovú ochranu – chráni priepustnosť siete a znižuje zaťaženie poštového servera blokovaním hrozieb predtým než vstúpia do siete. Filtrovanie konektivity a prevádzky redukuje nápor na infraštruktúru elektronickej pošty a bráni proti útokom typu „denial of service“

  • Centrálnu správu – webové rozhranie umožňuje administrátorom vytvárať a presadzovať bezpečnostné pravidla, prezerať si e-mailovú karanténu, generovať detailné reporty na skenované a zistené hrozby a nastaviť štandardné disclaimer vyhlásenie pripojené ku všetkým e-mailom.

  • Riadenie jednotlivých karantén – užívatelia si môžu prezerať a riadiť maily umiestnené v karanténe a stiahnuť si akýkoľvek bezproblémový e-mail. Užívatelia tiež pravidelne dostávajú súhrnnú správu o detekovaných spamových správach vo svojich poštových schránkach.

  • Podporu širokého radu platforiem – podpora poštovej infraštruktúry zahŕňa Microsoft® Exchange, IBM Lotus Notes, Novell GroupWise, VMware Zimbra, Gmail, PostFix, Sendmail a akýkoľvek ďalší SMTP server.

  • Kontinuitu prevádzky elektronickej pošty – pridanou hodnotou cloudových služieb je možnosť posielať a prijímať elektronickú poštu prostredníctvom webu i vtedy, keď je poštový server offline.

Neprehliadnite: