Do Piana vstupujú Pluska, Korzár a Slovak Spectator

Tlačový servis  /  06. 02. 2012, 00:00

Do systému spoločného prístupu k spoplatnenému obsahu Piano dnes na Slovensku pribudlo osem nových služieb vrátane ponuky článkov z denníkov Plus 1 Deň a Korzár a týždenníkov Slovak Spectator a Plus 7 Dní.

 

Spoločnosť 7 Plus zahrnie v rámci spravodajského portálu Pluska.sk pod Piano exkluzívne a tematické články, rozhovory a videá zo šiestich rôznych stránok. „Po necelom roku fungovania nás Piano presvedčilo, že je životaschopnou platformou pre spoplatnenie obsahu,“ povedal Marián Pavel, riaditeľ digitálnych médií Spoločnosti 7 Plus. Do Piana tak pribudnú stránky Plus7dni.sk, slovenský najčítanejší týždenník, portál Pluska.sk, stránka iZdravie.sk o zdraví a životnom štýle, webová stránka záhradkárskeho mesačníka iZahradkar.sk, stránka o bývaní iPekneByvanie.sk a tiež webový magazín pre ženy Glanc.sk. „Veríme, že vstupom do Piana získame nový zdroj príjmov na internete, ktoré pokryjú nemalé náklady na výrobu obsahu s vysokou pridanou hodnotou,“ dodal Pavel.

 

Vydavateľsvo Petit Press pridáva regionálny denník Korzar.sk a jeho dcérska spoločnosť The Rock, s.r.o. jediný slovenský týždenník v angličtine The Slovak Spectator. „Korzár má vysoký kredit svojich čitateľov na internete, prináša exkluzívne informácie a články, preto prirodzene redakcia využíva možnosť monetizovať svoj obsah ako súčasť predplatného Piana,“ povedal Martin Čorej, riaditeľ oddelenia elektronického publikovania Petit Press. Šéfredaktor denníka Korzár Peter Bercik je spokojný so zaradením do Piana, keďže podľa neho „spoplatnovanie exkluzívneho obsahu na internete bude pre všetkých vydavateľov novín čoskoro samozrejmosť.“

 

S druhým rozšírením Piana tak v tomto slovenskom systéme online predplatného figuruje už 12 rôznych médií s celkovo viac ako 50 rozličnými stránkami a službami.

Neprehliadnite: