Zoom s neprekonateľným štýlom: Fotoaparáty Nikon COOLPIX S9300 a S6300

Tlačový servis  /  01. 02. 2012, 00:00

spoločnosť Nikon Europe dnes predstavila dva nové kompaktné fotoaparáty s výkonným zoomom, ktoré sú ideálnou voľbou na cestovanie, športové udalosti, hudobné koncerty a ďalšie príležitosti. Štíhly fotoaparát COOLPIX S9300 zachytí všetko vďaka objektívu NIKKOR s 18-násobným optickým priblížením, obrazovému snímaču CMOS typu Back Illuminated s rozlíšením 16 miliónov pixelov, optickej stabilizácii obrazu, záznamu Full HD videa, 7,5-cm (3,0") displeju LCD a vstavanej jednotke GPS. Fotoaparát COOLPIX S6300 dodávaný v rôznych farebných vyhotoveniach je vybavený objektívom NIKKOR s 10-násobným optickým priblížením, obrazovým snímačom CMOS typu Back Illuminated s rozlíšením 16 miliónov pixelov, optickou stabilizáciou obrazu a záznamom Full HD videa.

 

„Modely COOLPIX S9300 a S6300 vám umožňujú štýlovo zachytiť všetky vaše dobrodružstvá,“ hovorí Nicolas Gillet, produktový manažér pre spotrebiteľské produkty spoločnosti Nikon Europe. „Či už snímate fotografie alebo zaznamenávate video v rozlíšení Full HD zblízka alebo z diaľky, tieto nové fotoaparáty COOLPIX so superzoomom vás nesklamú. Navyše vás ohromia svojimi vzrušujúcimi dodatočnými funkciami, ako sú automatický režim HDR, možnosť 3D snímania alebo vstavaná jednotka GPS.“


Špičkový zoom: fotoaparát COOLPIX S9300
Štíhle telo (30,6 mm v najširšom bode) fotoaparátu COOLPIX S9300 skrýva množstvo najnovších technológií, ktoré tomuto fotoaparátu s rozlíšením 16 miliónov pixelov umožňujú odlíšiť sa od ostatných modelov. Jeho objektív NIKKOR s 18-násobným priblížením (25–450 mm) dovoľuje jednoducho zachytiť vzdialenú akciu alebo prirodzené detailné snímky. Funkcia optickej stabilizácie obrazu zase zaručuje ostrosť výsledkov a stabilný obraz na 7,5-cm (3,0") displeji LCD s vysokým rozlíšením (921 000 bodov) a technológiou na zobrazovanie jasných farieb, ktorý uľahčuje kompozíciu snímok.
 

Inovatívna funkcia záznamu umožňuje nádejným filmárom zaznamenávať filmové klipy, pozastavovať ich a pokračovať v zázname. Fotoaparát vytvorí jeden súbor videa s plynulým prehrávaním. Funkcia Jednoduchá panoráma vám umožňuje pomocou zvislého alebo vodorovného otáčania fotoaparátom vytvárať dynamické panorámy. Vďaka možnostiam vstavanej jednotky GPS môžete kedykoľvek označiť svoje fotografie alebo sledovať svoju trasu v priebehu cesty.

 

Fotoaparát COOLPIX S9300 sa dodáva v štyroch farbách: červenej, striebornej, čiernej a modrej za odporúčanú maloobchodnú cenu 299 €.

 

Jasný a krásny: výkonný zoom fotoaparátu COOLPIX S6300

Tento štíhly model ponúka skvelú kombináciu sofistikovaného štýlu a technickej vyspelosti. Fotoaparát COOLPIX S6300 je elegantnou voľbou pre tých, ktorí chcú vreckový prístroj s jednoduchým ovládaním, ideálny na každodenné nosenie. Tento model ponúka jedinečný dizajn dostupný vo všetkých farbách od ružovej, cez zlatú až po modrú – vďaka tomu sa bude hodiť všade. Objektív NIKKOR s 10-násobným optickým priblížením umožňuje jednoducho zachytiť nezabudnuteľné momenty od širokouhlých skupinových fotografií až po úžasné fotografie zblízka. Obrazový snímač CMOS typu Back Illuminated ponúka vynikajúce detailné zábery aj pri nepriaznivých svetelných podmienkach.


Pre tých, ktorí sa chcú pri fotografovaní baviť, je fotoaparát COOLPIX S6300 vybavený novou možnosťou zhotovovať 3D snímky. Tento špeciálny režim 3D snímania kombinuje dva obrazy snímané z rôznych miest do trojrozmerného obrazu, ktorý možno zobraziť na televízoroch a počítačoch s technológiou 3D. Zábavné vstavané filtre dodajú vašim fotografiám tú správnu atmosféru. Filter výberovej farby napríklad umožňuje zdôrazniť vybratú farbu pri danom objekte a zvyšok snímky previesť na monochromatickú.

 

Keď akcia sľubuje viac, ako len nasnímanie statického záberu, fotoaparát COOLPIX S6300 možno jednoduchým stlačením tlačidla prepnúť do snímania videosekvencií v kvalite Full HD (1 080p). 19 motívových programov automaticky optimalizuje nastavenia fotoaparátu pre najbežnejšie motívy, efekty a miesta.

Fotoaparát COOLPIX S6300 sa dodáva v šiestich farbách: čiernej, striebornej, červenej, ružovej, zlatej a modrej za odporúčanú maloobchodnú cenu 179 €.

 

 

ViewNX 2

Softvérový ​​balíček všetko v jednom ViewNX 2 umožňuje jednoduché a rýchle importovanie, prechádzanie, upravovanie a zdieľanie statických snímok aj videosekvencií. Rovnako ako jeho veľmi úspešný predchodca ViewNX je aj softvér ViewNX 2 jednoducho použiteľnou súpravou programov, ktorá ponúka mnoho funkcií nad rámec štandardných možností operačného systému. Novo pridané funkcie úpravy videosekvencií sú prevzaté priamo z programov pre oceňované profesionálne zrkadlovky Nikon. Používatelia tak môžu vytvárať aj ohromujúce videosekvencie. Softvér ViewNX 2 sa dodáva so všetkými digitálnymi fotoaparátmi Nikon a je k dispozícii aj na stiahnutie zdarma.

 

 

EXPEED C2

Pôvodný systém spracovania obrazu EXPEED v sebe obsahoval všetky skúsenosti a technológie vyvinuté za dlhú históriu spoločnosti Nikon. Teraz, vďaka najnovšej verzii známeho systému Nikon EXPEED C2, sa možnosti fotografie ďalej rozširujú: zdokonalené nahrávanie videosekvencií, vysoký výkon pri vysokej citlivosti a maximálna kvalita snímky. Systém EXPEED C2 maximalizuje výkon snímača na dosiahnutie čistého a realistického obrazu so živými farbami, nižším šumom a jemnými tonálnymi prechodmi s cieľom vytvoriť vynikajúce fotografie a videosekvencie.

 

Nikon my Picturetown

Teraz môžete bezpečne a ľahko zálohovať svoje snímky pomocou portálu my Picturetown (www.mypicturetown.com), bezplatnej on-line služby na ukladanie a zdieľanie digitálnych fotografií, ktorú vám prináša spoločnosť Nikon. Jednoduché zdieľanie spomienok zachytených na fotografiách s priateľmi a usporiadanie cenných spomienok do on-line zbierok. Získate 2 GB voľného miesta na ukladanie tisícov spomienok a ak potrebujete uložiť viac snímok, svoje členstvo si môžete kedykoľvek rozšíriť na Zlatý účet.

Neprehliadnite: