Oracle uvádza novú verziu nástrojov JD Edwards EnterpriseOne Tools

Tlačový servis  /  31. 01. 2012, 00:00

Spoločnosť Oracle uvádza novú verziu nástrojov JD Edwards EnterpriseOne Tools. Verzia 9.1 je významným upgradom, ktorý potvrdzuje záväzok spoločnosti Oracle maximalizovať svojim zákazníkom hodnotu aplikácií Oracle JD Edwards EnterpriseOne.

 

Oracle JD Edwards EnterpriseOne je komplexný systém ERP, teda balík integrovaných podnikových aplikácií. Ide o prvé komplexné riešenie ERP, ktoré ponúka plnú podporu pre platformu Apple iPad. Nástroje JD Edwards EnterpriseOne Tools pomáhajú zákazníkom maximalizovať hodnotu tohto systému ERP – ide o komplexný balík na optimalizáciu inštalácií, aktualizácií a správy softvéru. Nástroje JD Edwards EnterpriseOne Tools sa dajú výborne škálovať a používať nezávisle od platformy. Predstavujú zabezpečenú a výkonnú platformu pre aplikačné moduly, podporujú a zefektívňujú infraštruktúru technológií spoločnosti Oracle aj iných dodávateľov.

S nástrojmi JD Edwards EnterpriseOne Tools interagujú všetci používatelia tohto systému ERP pri kladení otázok, tvorbe reportov aj vykonávaní transakcií. Nová verzia preto predstavuje prínos nielen pre správcov, ale pre všetkých používateľov systému.

 

Hlavné vylepšenia vo verzii JD Edwards EnterpriseOne Tools 9.1 zahŕňajú:

  • Optimalizované používateľské rozhranie: konfigurovateľná vstupná stránka, nové možnosti ponúk, aktualizované mapy procesov. Rozhranie založené na webovom prehľadávači získalo moderný vzhľad, zjednodušený je výber dialógov a prístup k často používaným aplikáciám.

  • Nové funkcie pre reporting: pokročilá tvorba dotazov pre koncových používateľov pomáha v prístupe k údajom potrebným na kvalifikované rozhodovanie. Používatelia môžu jednoducho zobraziť stav a výstup reportov pomocou rozbaľovacieho menu. Zabudovaný nástroj Oracle BI Publisher umožňuje vytvárať reporty s objemom väčším než 2 GB.

  • Vylepšené funkcie pre správcov IT: v spojení s nástrojom Oracle Enterprise Manager umožňuje balík JD Edwards EnterpriseOne Tools administrátorom definovať limity pre využitie pamäte. Nástroje proaktívne monitorujú procesy bežiace na serveri JD Edwards a upozorňujú na možné problémy. Výsledkom je o. i. vyššia stabilita systému.

  • Ďalšie vylepšenia zahŕňajú zjednodušenú podporu pre prostredie založené na klastroch, zvýšenú škálovateľnosť a stabilitu.

 

Nástroje sú navrhnuté tak, aby boli spätne kompatibilné, takže zákazníci so systémom JD Edwards EnterpriseOne verziou 9 môžu nasadiť JD Edwards EnterpriseOne Tools 9.1 bez toho, aby bolo potrebné upgradovať ostatné aplikácie. Hodnotu systému ERP tak je možné jednoducho zvýšiť bez nutnosti zasahovať do súčasných obchodných procesov. Nástroje JD Edwards EnterpriseOne Tools 9.1 budú kompatibilné taktiež s pripravovaným balíkom JD Edwards EnterpriseOne Applications 9.1.

 

„Pokračujúce investície do riešenia Oracle JD Edwards EnterpriseOne sú ďalším dôkazom snahy spoločnosti Oracle pomáhať zákazníkom maximalizovať hodnotu z ich súčasných systémov ERP,“ povedal Lyle Ekdahl, viceprezident a generálny riaditeľ skupiny JD Edwards spoločnosti Oracle. „Najnovšia verzia nástrojov JD Edwards EnterpriseOne Tools prináša úplne nové používateľské rozhranie, nové funkcie pre správcov IT a zjednodušenie a lepšie možnosti reportingu. Nová verzia výrazne uľahčuje inštalácie, správu a aktualizácie aplikácií JD Edwards EnterpriseOne.“

 

„Dôraz na používateľa je dôležitou vlastnosťou systémov ERP novej generácie. Výsledkom tohto zmeneného pojatia by mala byť väčšia využiteľnosť systému ERP pre rôzne skupiny používateľov,“ uvádza Christian Hestermann, riaditeľ výskumu divízie podnikových aplikácií a ERP v analytickej spoločnosti Gartner. „Pre dosiahnutie týchto prínosov je potrebné zmeniť rozhranie pre používateľov vykonávajúcich transakcie, vylepšiť interaktívne riadiace panely a vizualizáciu údajov. Personalizačné funkcie by mali prispôsobiť systém, urýchliť prácu každodenných používateľov aj ponúknuť intuitívne rozhranie pre príležitostných používateľov. Samozrejmosťou by mala byť taktiež podpora mobilných používateľov.“

Neprehliadnite: