HP predstavuje prvý firemný ultrabook s najdlhšou výdržou batérie

Tlačový servis  /  30. 01. 2012, 00:00

Spoločnosť HP predstavila svoj prvý ultrabook pre firemných zákazníkov. Jeho prednosťou je elegantný tenký dizajn, silné nástroje pre zabezpečenie a rýchly SSD disk.

 

HP Folio13 ponúka výdrž batérie až 9,5 hodiny(1), čo je v porovnaní s ostatnými aktuálne dostupnými ultrabookmi na trhu najvyššia hodnota. Vďaka tejto prednosti nemusia byť používatelia v priebehu pracovného dňa viazaní na dobíjací adaptér. Zákazníci ocenia aj vysoký počet portov a konektorov, vrátane sieťového LAN pripojenia.

„Táto kategória produktov otvára nový priestor a bude jasnou voľbou pre tie spoločnosti, ktoré pre svojich zamestnancov hľadajú výnimočný produkt navrhnutý presne pre ich potreby,“ povedal Crawford Del Prete, výkonný viceprezident a vedúci výskumného tímu IDC. „Očakávame, že ultrabooky znovu oživia záujem o kompaktné počítače a odhadujeme, že v roku 2015 sa na svetový trh dodá 95 miliónov ultrabookov ročne.“

Hrúbka HP Folio13 je iba 18 milimetrov, šírka uhlopriečky BrightView s HD(2) rozlíšením je 33 cm (13,3") pri zachovaní hmotnosti iba 1,5 kilogramu(3).

Notebooky sú osadené najnovšími procesormi(4) Intel® Core™ s technológiou Intel Rapid Start. Tá šetrí používateľom čas tým, že urýchľuje štart notebooku a prebudenie operačného systému z režimu spánku.

HP Folio13 je vybavený podsvietenou klávesnicou, ktorá uľahčuje prácu v horších svetelných podmienkach. Celý rad portov a konektorov, vrátane RJ-45 alebo USB 3.0, zvyšuje flexibilitu používateľov a umožňuje im prístup ku všetkým zariadeniam, ktoré potrebujú. Dáta sa v HP Folio13 ukladajú na rýchly a spoľahlivý disk typu SSD s kapacitou 128 GB(5).

Notebook je vybavený bezpečnostným TPM čipom, ktorý chráni emailového klienta a informácie uložené na disku. Ide o technológiu určenú používateľom, ktorí kladú zvýšený dôraz na zabezpečenie dát.

HP Folio13 disponuje technológiou HP CoolSense využívajúcou pokročilý hardvér a inteligentný softvér. Ich kombináciou je dosiahnutý citeľne chladnejší notebook. Medzi ďalšie prednosti tohto modelu patria pohodlná klávesnica a plnohodnotný touchpad HP ImagePad s podporou veľmi presných a pokročilých viacdotykových gest, pri ktorých je možné použiť až tri prsty naraz.

Vo výbave je rovnako zvukový systém Dolby Advanced Audio a webová kamera HP TrueVision HD(2), ktorej prednosťou je jasnejší a čistejší obraz vo vysokom rozlíšení.

HP Folio13 je vybavený operačným systémom Windows 7 Professional. Prostredníctvom voliteľného balíčka HP Care Pack je dostupná aj trojročná záruka.

Používatelia, ktorí vyžadujú pracovné prostredie podobné stolovým staniciam alebo prídavné audio, video, sieťové alebo USB pripojenie, môžu pripojiť HP Folio13 k voliteľnej dokovacej stanici HP USB 2.0.

Cena a dostupnosť

HP Folio13 bude na slovenskom trhu dostupný na konci januára tohto roku. Predpokladaná odporúčaná koncová cena je 959 eur vrátane DPH

Neprehliadnite: