Zaujal vás článok na internete? Nominujte ho na Novinársku cenu!

Tlačový servis  /  26. 02. 2012, 00:00

Či ste novinár alebo čitateľ nie je v tejto chvíli až tak podstatné. Čítali ste niečo skutočne zaujímavé od známych či neznámych blogerov? Máte pocit, že niektorý z online komentárov, názorov, či pohľadov bol v roku 2011 nekonvenčný, vymyká sa zažitej predstave, rozoberá spoločenské tabu, prípadne sprístupnil, či odhalil dôležité informácie? Alebo ste jednoducho mali pocit, že čítate niečo kvalitné, iné a obohacujúce?

 

Aj tento rok majú kvalitné novinárske rozhovory, komentáre, či reportáže šancu získať ocenenie Novinárska cena. Túto súťaž vyhlasuje Open Society Foundation v Čechách aj na Slovensku v spolupráci s Googlom. V súťažných kategóriách pribudla jedna nová pod názvom „Google Digital Innovation“... a prečo?

 

Pretože prístup k informáciám na internete je omnoho jednoduchší, prekonávajú sa geografické, jazykové, či spoločenské bariéry. Verejnosť tak má k dispozícii dôležité informácie na rozhodovanie, získava tiež iný pohľad a kontext, čo vedie k väčšej transparentnosti. Kľúčovú úlohu v tom určite zohrávajú profesionálni novinári, avšak stále viac je počuť aj o zástupcoch občianskej žurnalistiky.


Tento rok bude ocenená aj kvalitná online tvorba blogerov, či vlogerov v Čechách aj na Slovensku a nominovať príspevky je možné do konca januára (zostáva už len pár dní) v týchto dvoch podkategóriách:

1.    Cena Googlu za inovatívnu profesionálnu online žurnalistiku

2.    Cena Googlu za inovatívnu občiansku online žurnalistiku


Nominovať môže každý do 31. januára 2012: sám autor, jeho kolegovia, či šéfredaktor, ale tiež široká verejnosť, čitatelia, ktorých nejaký článok na internete v  roku 2011 skutočne zaujal, cez tento

Neprehliadnite: