„Hľadajte s nami symboly lásky“

Tlačový servis  /  25. 01. 2012, 00:00

Láska je krásny cit, ktorý sa však ťažko opisuje, a dokonca pre niektorých je i neopísateľná. Je to niečo, čo cítime vo svojom vnútri, čo nás šteklí a tiež hreje. Nie je ľahké lásku opísať, a preto ľudia stále rozjímali, ako tento krásny cit prejaviť. Tak vzniklo veľké množstvo symbolov, ktoré i bez slov lásku vyjadrujú.

 

Návštevníci počas prehliadky budú môcť hľadať a spoznávať symboly lásky, ako aj ich históriu a význam. Okrem známeho srdca, sa k láske viaže aj brečtan, lipa, ruža, prsteň či holubica, ako aj niektoré druhy rastlín, farieb a drahých kameňov. Pri túžbe pripútať k sebe osobu opačného pohlavia, ponúkneme aj niekoľko magických tipov, ako na to.

Pre spestrenie prehliadky, ako aj na preverenie partnerstva je pre návštevníkov pripravených niekoľko súťaží, ktoré ukážu, ako sa partneri navzájom poznajú, vnímajú či počúvajú. Víťazi viacerých súťaží sa stávajú držiteľmi Certifikátu vernosti.

Spečatením lásky je uzatvorenie šťastného manželstva. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do Zlatej sály, v ktorej sa na chvíľu stanú súčasťou sobášneho obradu. A ako to zvyčajne býva, k svadbe neodmysliteľne patrí aj svadobná hostina. V Huňadyho sále porovnáme, akú podobu mala svadobná hostina kedysi a dnes.

V termíne 11. – 12.2.2012 a  14.2.2012 srdečne pozývame všetkých, ktorých láska akejkoľvek podoby a akéhokoľvek druhu chytila za srdce. Príďte s nami odhaľovať symboly lásky.

Otváracie hodiny:

- od 10:00 h do 16:00 h
- 13.2.2012 je múzeum zatvorené

Vstupné:

Dospelí: 7,00 €

Deti od 6 do 15 rokov: 3,50 €

Deti od 3 do 6 rokov: 0,80 €

Neprehliadnite: