Prieskum GFI® Software: viac než dve tretiny podnikov priznávajú nižšiu produktivitu práce kvôli prehľadávaniu a obnove starších e-mailov

Tlačový servis  /  25. 01. 2012, 00:00

Prieskum tiež indikuje, že hoci si SMB firmy cenia svoje uložené dáta veľmi vysoko, zaobchádzajú s nimi značne neefektívne

 

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), zverejnila prieskum, podľa ktorého SMB spoločnosti nedokážu efektívne využívať informácie uložené vo svojich archivovaných e-mailoch. Až dve tretiny podnikov priznávajú, že požiadavky zamestnancov na vyhľadávanie a obnovu zmazaných e-mailov majú negatívny vplyv na produktivitu práce, pretože mnoho z týchto podnikov používa na archiváciu elektronickej pošty len tie najzákladnejšie nástroje.

 

Nezávislý prieskum zadala spoločnosť GFI Software a realizovala ho analytická spoločnosť Opinion Matters medzi kľúčovými IT pracovníkmi SMB organizácií vo Veľkej Británii a v Spojených štátoch. Výsledky prieskumu poskytujú informácie o tom, ako podniky uchovávajú a obnovujú dáta uložené v elektronickej pošte, aké riešenia na to využívajú, akú hodnotu pre ne majú e-mailové informácie a ako často sa musí IT oddelenie zaoberať požiadavkami zamestnancov, ktoré sa týkajú obnovy archivovaných e-mailov.

 

 

Medzi najzaujímavejšie závery prieskumu patria tieto:

 

  • 66 % britských podnikov (69 % v USA) priznáva, že časté požiadavky o pomoc pri obnove zmazaných e-mailov znižujú produktivitu práce IT personálu.

  • Respondenti prieskumu uvádzajú priemerne 16 (UK) resp. 15 (USA) týchto požiadaviek týždenne od užívateľov, ktorí potrebujú prístup k starým či archivovaným e-mailom, zatiaľ čo 15 % z nich (26 % v USA) indikuje viac než 18 požiadaviek za týždeň.

  • 42 % podnikov v UK (45 % v USA) nevyužíva žiadne IT riešenie na správu a automatizáciu archivovania a obnovy elektronickej pošty.

  • 22 % britských respondentov (19 % amerických) tvrdí, že informácie obsiahnuté v e-mailoch sú pre podnik „bezcenné“, zatiaľ čo 62 % (UK) resp. 75 % z nich oceňuje svoje dáta na najmenej 100 000 libier, resp. 100 000 dolárov.

  • 15 % britských (24 % u USA) respondentov vie o tom, že nearchivujú svoje e-maily cenovo najefektívnejším spôsobom, zatiaľ čo 29 % v UK resp. 25 % v USA nemá poňatie o tom, či sú ich procesy cenovo efektívne.

  • Takmer tretina (30 %) britských a 37 % amerických SMB firiem stále využíva manuálne procesy na ukladanie elektronickej pošty postavené na archivovaní v PST súboroch aplikácie Microsoft Outlook na serveroch a 26 % britských a 29 % amerických podnikov ich ukladá na klientskych staniciach.

 

 

„Dáta uložené v elektronickej pošte sú dnes viac než len komunikačným nástrojom – pre väčšinu organizácií predstavujú často jediný konzistentný zdroj obchodných informácií“, povedal Martin Říha, riaditeľ pre stratégiu GFI Česká republika a Slovensko. „Prieskum poskytuje zhodné závery, s akými sa stretávame v Českej republike a na Slovensku: e-mailové archívy sa stali obchodne kritickými štruktúrovanými databázami, pretože obsahujú kľúčové znalosti daného podniku, firemný workflow a kontaktné dáta zákazníkov. Preto je stále prezieravejšie využívať riešenia archivácie podnikovej elektronickej pošty postavené na infraštruktúre oddelenej od poštového serveru.“

 

Spoločnosť GFI Software ohlásila na konci minulého roku MailInsights, prvý nástroj svojho druhu pre dátovú analýzu umožňujúcu SMB firmám maximalizovať výťažnosť informácií obsiahnutých v podnikových e-mailoch. Táto funkcia typu business intelligence v rámci riešení GFI MailArchiver pomáha SMB spoločnostiam identifikovať kľúčové komunikačné riziká vo forme nerovnomernej vyťaženosti jednotlivých pracovníkov, zákazníckych e-mailov doručovaných do neaktívnych schránok, únikov citlivých informácií a neefektívneho využívania priestoru na disku. V konečnom dôsledku potom umožňuje takýmto firmám zvýšiť pracovnú produktivitu, znížiť náklady a zefektívniť obchodné procesy celej organizácie.

Neprehliadnite: