Vďaka HP spoločnosť Bigpoint vylepšila svoje online hry pre vyše 200 miliónov používateľov

Tlačový servis  /  24. 01. 2012, 00:00

HP zjednotilo káblovú a bezdrôtovú sieťovú infraštruktúru a podporilo medzinárodný obchodný rast Bigpointu

 

Spoločnosť HP oznámila, že Bigpoint GmbH, vývojár počítačových hier a popredný svetový prevádzkovateľ herných serverov, si vybral a nasadil riešenie divízie HP Networking, aby zabezpečil lepší výkon svojej IT infraštruktúry a splnenie potrieb generovaných rýchlo rastúcim objemom medzinárodného obchodu.

Spoločnosť Bigpoint so sídlom v Hamburgu a pobočkami v Berlíne, San Franciscu, brazílskom São Paulo a na Slieme na Malte, ponúka vyše 70 online hier – od jednoduchších až po veľmi rozsiahle pre viac hráčov. Žiadne herné tituly pritom nevyžadujú stiahnutie či inštaláciu z CD/DVD médií – všetky sú voľne prístupné online, kdekoľvek v dosahu internetu.

Celosvetová distribučná sieť Bigpointu aktuálne zahŕňa viac než 1 000 mediálnych partnerov a ponúka lokalizáciu do 25 jazykov. Počet registrovaných používateľov už v júni 2011 prekročil hranicu 200 miliónov; pričom zo 100 miliónov používateľov sa zdvojnásobil za menej než 18 mesiacov.

Fanúšikovia hier sú jednou z najnáročnejších skupín používateľov IT technológií z hľadiska výkonu. Aby zabezpečila podmienky k maximálnej spokojnosti zákazníkov a na ďalší rast obchodných úspechov, rozhodol sa Bigpoint pre optimalizáciu káblovej i bezdrôtovej sieťovej infraštruktúry prostredníctvom riešení HP. Nová sieťová infraštruktúra je postavená na dvoch redundantných prepínačoch HP 8212zl prepojených s pokročilými inteligentnými prepínačmi HP 5406zl, ktoré efektívne zabezpečujú robustné sieťové služby i na „okrajoch“ siete.

Tato sieťová infraštruktúra HP ponúka vysokú dostupnosť, vďaka nej môžu všetky systémy pracovať plynule a so zvýšenou účinnosťou. Riešenie HP dodané spoločnosti Bigpoint je maximálne flexibilné a dostatočne silné, aby pokrylo výkyvy v množstve i typoch činností rastúcej zákazníckej základne Bigpointu.

Pre zlepšenie pripojenia k sieti v rámci internej infraštruktúry dodalo HP spoločnosti Bigpoint tiež dva bezdrôtové kontrolery HP MSM765 a 54 bezdrôtových prístupových bodov HP MSM460 zabezpečujúcich bezproblémovú sieťovú komunikáciu v celej hamburskej centrále. Zamestnanci tak majú k dispozícii najlepšie možné podmienky pre mobilní prístup a efektívnejšiu prácu.

Ďalšie informácie o produktoch a riešeniach divízie HP Networking možno nájsť na webe www.hp.com/go/networking.

Divízia HP Networking vyvíja a dodáva kľúčové riešenia z oblasti HP konvergovanej infraštruktúry, ktorá umožňuje naplnenie stratégie Instant-On Enterprise. Jej implementácia umožňuje firmám a vládnym organizáciám vo svete nepretržitej konektivity využívať technológie pri akejkoľvek spolupráci so zákazníkmi, zamestnancami, partnermi a občanmi.

Neprehliadnite: