Fanúšikovia za predkapelu Duran Duran zvolili Lavagance

Tlačový servis  /  24. 01. 2012, 00:00

Internetový portál Zoznam.sk pozná predkapelu Duran Duran. Fanúšikovia prostredníctvom internetového hlasovania na stránke vyberpredkapelu.hudba.zoznam.sk rozhodli, že na bratislavskom koncerte vystúpi skupina Lavagance. Očakávaný koncert britskej popovej stálice sa uskutoční v stredu 1. februára v Incheba Expo Aréne.

 

Celkovo bolo v súťaži "Vyber predkapelu" nominovaných osem kapiel a možnosť zasiahnuť do dramaturgie koncertu využilo takmer šesťtisíc užívateľov. Víťazná kapela získala viac ako 37 percent všetkých hlasov, podporilo ju 2039 fanúšikov. Na druhom mieste skončila bratislavská skupina Bruno Benetton Free Band s 1607 hlasmi (takmer 29%) a tretia je Komajota, za ktorú hlasovalo 1009 fanúšikov (17%). O miesto predkapely sa uchádzali aj skupiny Nocadeň, Pavol Petrik & Band, Plastic Swans, The Swan Bride a The Uniques.

"Ďakujeme všetkým, ktorí za nás hlasovali, mnohých iste stretneme na koncerte. Sme radi, že Duran Duran je opäť v Bratislave a tešíme sa na koncert, ako určite každý fanúšik tejto legendy," uviedli členovia skupiny Lavagance, ktorí si zopakujú predskakovanie Duran Duran spred šiestich rokov.

Skupina Duran Duran svojím spôsobom ovplyvnila každú z prihlásených kapiel. "Pre nás znamenajú od puberty najlepšie okamihy na diskotékach, na parket vždy vyrazili všetky dievčatá. Dodnes kult, nadčasová hudba a dynamická zábava s výrazným bonusom srdcovej nostalgie," hovoria o priekopníkoch britského novoromantizmu 80. rokov členovia Lavagance.

"Duran Duran je kapelou, ktorá sprevádzala naše dospievanie spolu s Tears For Fears, Depeche Mode a mnohými ďalšími," prezradil Mustafa z BBFB. Pre bratov Kopinovcov zo skupiny Nocadeň boli vždy veľkým vzorom. "Duran Duran sú kapelou, pri ktorej sa snúbi štýl s eleganciou. Sú ukážkou toho, ako má vyzerať pop z tej lepšej stránky. Pre nás boli odjakživa hudobnou aj módnou ikonou," uviedol gitarista Robo Kopina.

Duran Duran majú na konte celkovo 13 štúdiových albumov, z ktorých predali po celom svete viac ako 80 miliónov kópií. Získali dve ocenenia Grammy, pričom obe dostali v roku 1983. Najnovší album s názvom All You Need Is Now vydala skupina v roku 2010 a produkoval ho Brit Mark Ronson, známy vďaka práci s Lily Allen, Amy Winehouse či Adele. Z albumu, na ktorom hosťujú speváčky Kelis a Ana Matronic zo Scissor Sisters, vyšli single All You Need Is Now, Girl Panic! a Leave a Light On.

 

Vstupenky na koncert, ktorý sa uskutoční 1. februára v bratislavskej Inchebe, sú v predaji v cene od 50 eur na státie v sieti Ticketportal. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke agentúry XL Promotion www.xl.sk.

Neprehliadnite: