Cisco prekonalo hranicu 10 000 zákazníkov riešenia Unified Computing System a získalo 54 svetových rekordov v oblasti priemyselných štandardov

Tlačový servis  /  23. 01. 2012, 00:00

Spoločnosť Cisco oznámila, že technológia Cisco Unified Computing System (UCS™), ktorá spája výpočtové prvky s funkciami networkingu, riadenia a virtualizácie si získala priazeň manažérov dátových centier aj IT riaditeľov po celom svete. Keď v júni 2009 Cisco ohlásilo nové serverové riešenie, mnohí pozorovatelia v IT priemysle boli skeptickí, či sa táto výpočtová technológia dokáže presadiť na vysoko konkurenčnom trhu.

 

Napriek obavám sa Cisco vďaka technologickej inovácii, výkonnosti produktu a presvedčivým obchodným výhodám pre organizácie dostalo na poprednú priečku dodávateľov serverov. Systém UCS k dnešnému dňu zaviedlo viac ako 10 tisíc zákazníkov, vrátane 3 tisíc spoločností v Európe.

 

Od začiatku predaja systém UCS získal 54 svetových rekordov v oblasti priemyselných štandardov, ako aj tucet ocenení za inovácie.

 

Podľa nedávnej štúdie Servers and Virtualization od spoločnosti TheInfoPro sa Cisco umiestnilo na prvom mieste medzi dodávateľmi serverov s ohľadom na celkovú víziu, technické inovácie, výkonnosť produktov a predajnú sieť. Až 73 percent respondentov uviedlo, že od svojho predchádzajúceho dodávateľa serverov prešli na značku Cisco. Okrem toho 82 percent respondentov plánovalo zvýšiť výdavky na systém UCS a 36 percent investovalo v roku 2011 do systému viac ako 1 milión USD.

 

„Aj slovenský trh reaguje na technologické trendy a tému virtualizácie v súčasnosti už rieši IT oddelenie takmer každej organizácie. Pre úspešnú implementáciu inovatívnych riešení ako je UCS je nesmierne dôležitá aj odbornosť nášho obchodného partnera, spolu s ktorým riešenie dodávame zákazníkom na Slovensku. Som rád, že špecializáciu Cisco Advanced Unified Computing Systems sa nedávno podarilo získať spoločnosti Tempest,“ uviedol Marcel Rebroš, generálny riaditeľ Cisco Slovensko. „Získanie tejto špecializácie si vyžaduje veľkú investíciu zo strany partnera do odbornej prípravy svojich IT špecialistov. Tempest je prvým a zatiaľ jediným partnerom Cisco, ktorý túto špecializáciu získal,“ dodáva M. Rebroš.

 

Architektúra dátových centier Cisco je založená na troch pilieroch: Unified Computing, Unified Fabric a Unified Management. Architektúra takto zjednotená do dátového centra Cisco Unified Data Center umožňuje rýchlejší prístup k novým službám, znižuje celkové náklady spojené s vlastníctvom a prevádzkou IT a transformuje spôsob, akým informačné technológie pomáhajú dosahovať podnikateľské ciele. Zároveň pripravuje pôdu pre dátové centrá ďalšej generácie, či už ide o klasické, vysoko virtualizované výpočtové prostredia, alebo cloud computing.

 

Štúdia Cisco Cloud Index pre rok 2011 poukázala na to, ako cloud computing transformuje podnikanie: predpokladá sa, že viac ako polovica výpočtového zaťaženia dátových centier bude do roku 2014 realizovaná prostredníctvom cloudu. Do roku 2015 vzrastie celosvetová cloudová prevádzka viac ako 12-násobne, čím dosiahne úroveň 1,6 zettabajtov (ZB) – čo je ekvivalent viac ako štyroch dní videa v biznis kvalite na každého človeka na svete. Takýto explozívny nárast cloudu si vyžaduje vyspelé výpočtové schopnosti pre podporu end-to-end cloudových aplikácií.

Cisco UCS predstavuje integrované riešenie navrhnuté pre optimalizáciu výpočtových operácií, networkingu, prístupu k úložnému priestoru, virtualizácie a riadenia. Systém UCS využil silný dopyt po novom prístupe k výpočtom, vďaka čomu IT organizácie môžu aplikovať nové podnikateľské modely. Jeho inovatívny prístup k štruktúre dátových centier im umožňuje objavovať nové možnosti aplikácie a využitia. UCS je prvou štruktúrovanou výpočtovou platformou, ktorá kombinuje štandardnú architektúru serverov x86 s možnosťami networkingu a prístupom k úložnému priestoru do jediného konvergovaného systému. Spoločnosť Cisco spolupracuje s poprednými dodávateľmi infraštruktúry a softvéru – patria medzi nich spoločnosti BMC, CA, Citrix, EMC, Microsoft, NetApp, Oracle, Red Hat, SAP, alebo VMware, vďaka ktorým Cisco poskytuje overené end-to-end riešenia.

Neprehliadnite: