Telefón Gigaset A510 IP umožňuje telefonovanie cez pevnú sieť a internet

Tlačový servis  /  11. 01. 2012, 00:00

Rodinný telefón sa stáva ešte viac atraktívny: s telefónom A510 IP spoločnosť Gigaset obohacuje svoju triedu A o model, ktorý umožňuje ako tradičné telefonovanie cez pevnú linku, tak aj cez protokol VoIP (Voice over IP), t. j. telefonovanie cez internet – s vynikajúcou kvalitou zvuku vďaka technológii HDSP.

 

So základňovou stanicou telefónu Gigaset A510 IP je možné zaregistrovať až šesť bezdrôtových slúchadiel. Až tri z nich možno použiť na súbežné volania – dve cez internet a tretie cez pevnú sieť. Vďaka predinštalovanému asistentovi pripojenia je možné veľmi jednoducho nakonfigurovať viac než 230 poskytovateľov VoIP po celom svete. Po výbere požadovaného poskytovateľa zo zoznamu stačí už iba zadať meno používateľa a heslo a môžete začať telefonovať cez internet.

Lacné alebo bezplatné volania

Volania cez internet, predovšetkým do vzdialených krajín, sú zvyčajne omnoho lacnejšie ako volania cez pevnú linku. Ak obaja používatelia používajú telefón Gigaset podporujúci protokol VoIP, ako je napríklad A510 IP, volania je tiež možné uskutočňovať bezplatne cez sieť Gigaset.net, a to so špičkovou kvalitou zvuku. Pripojenie telefónu A510 IP na internet prináša aj ďalšiu praktickú výhodu: umožňuje majiteľom hľadať online telefónne čísla alebo v bielych a zlatých stránkach1).

 

Špeciálne funkcie pre pohodlie

Telefón Gigaset A510 IP ponúka používateľom rýchly a ľahký spôsob premeny displeja na tzv. live ticker, ktorý zobrazuje informácie o počasí, najnovšie správy z politického diania, obchodu a športu, novinky z lokality eBay alebo horoskopy1. Telefonovanie so zariadením A510 IP je mimoriadne pohodlné aj vďaka jeho špeciálnej kvalite zvuku zaisťovanej technológiou HDSP. HDSP je skratka pre High Definition Sound Performance (vysoké rozlíšenie zvuku). Ide o inováciu od spoločnosti Gigaset, ktorá priraďuje zvuku dvojnásobne väčšiu šírku pásma ako zvyčajne. Potrebné sú iba dva telefóny podporujúce technológiou HDSP a pripojené na internet – a výsledkom je kvalita zvuku vyvolávajúca v používateľoch dojem, že stoja vedľa seba.

 

Ohľaduplnosť a kompatibilita so životným prostredím

Napájacia jednotka telefónu Gigaset A510 IP je navrhnutá tak, aby šetrila energiu a bola tak ohľaduplná k životnému prostrediu. Rovnako ako pri všetkých systémoch Gigaset DECT IP, základňová stanica znižuje svoj vysielací výkon podľa toho, ako blízko je k nej slúchadlo. Na registrovaných slúchadlách tiež používatelia môžu zvoliť režim ECO a znížiť tým vysielací výkon o 80 percent. V režime ECO Plus sa vysielací výkon slúchadiel úplne vypne vždy, keď sa základňová stanica nepoužíva a je v pohotovostnom režime. Základňová stanica je kompatibilná nielen so slúchadlami A510H (dostupné v čiernej a bielej farbe), ale aj s modelmi C300H, C610H (dostupné rovnako v čiernej a bielej farbe), SL400H.

 

Ceny, farby a dostupnosť

Telefón Gigaset A510 IP stojí 69,95 eur (odporúčaná maloobchodná cena). Dodáva sa so základňovou stanicou, jedným slúchadlom a nabíjacou základňou. Je dostupný u vybraných predajcov (Telefonia, Spelex, AGEM Computers, MIKROHUKO, Intec Plus, Victor Business Data, alebo sieť predajní DigiTel HS Slovakia)

Neprehliadnite: