Širokorozsahový zoom a Wi-Fi konektivita – to sú nové revolučné cestovné Smart fotoaparáty Samsung

Tlačový servis  /  10. 01. 2012, 00:00

Nový rad Smart fotoaparátov Samsung WB850F, WB150F a ST200F zjednodušujú fotenie, zdieľanie a ukladanie fotografií v úžasnej kvalite. Vďaka funkcii Motion Photo môžete dokonca rozhýbať svoje fotografie!

 

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics Co., Ltd. dnes predstavila nový rad Smart fotoaparátov so vstavaným Wi-Fi. Fotoaparáty Samsung WB850F, WB150F a ST200F ponúkajú nielen zdokonalený optický zoom a lepšiu kvalitu fotografií, ale predovšetkým veľmi uľahčia zdieľanie a ukladanie fotografií vďaka integrovanému Wi-Fi. Kompaktná, ľahká a odolná konštrukcia je priamo stvorená pre kvalitné a pritom pohodlné fotografovanie na cestách.

 

Nová SMART Wi-Fi technológia Samsung má za cieľ zmeniť spôsob, akým používatelia fotia, zdieľajú a ukladajú fotografie. S novými fotoaparátmi Samsung so širokorozsahovým zoomom už nie je potrebné nosiť so sebou veľké množstvo káblov, pretože je možné vďaka funkcii Auto Backup svoje fotografie jednoducho prehrať na svoj pevný disk. Zároveň je možné nahrať fotografie na Samsung AllShare Play a Microsoft SkyDrive a mať ich stále prístupné.

 

Najlepší moment z celého cestovania je chvíľa, keď sa vrátite domov a svoje fotografické úlovky ukážete rodine či priateľom. S integrovanou Wi-Fi je to rýchlejšie a jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Fotografie teraz môžete priamo poslať emailom alebo ich zdieľať prostredníctvom sociálnych sietí, ako sú Facebook alebo Picasa. Video potom môžete nahrať na YouTube. To všetko len niekoľkými jednoduchými krokmi.

 

Fotoaparát Samsung WB850F využíva GPS a Live Landmark, vďaka čomu umožňuje stiahnuť mapy a zistiť informácie o blízkych lokalitách jednoduchým stlačením tlačidla. Ďalšou užitočnou funkciou je Digital Compass, ktorý udáva aktuálnu polohu a vzdialenosť od zaujímavých miest, zatiaľ čo funkcia MapView vám zaistí stiahnutie aktuálnych máp. Pre tých, ktorí Wi-Fi nevyužijú, sú k dispozícii aj fotoaparáty bez Wi-Fi - Samsung WB150 a ST200.

 

R

WB150F

ovnako ako predchodcovia radu WB, aj fotoaparáty Samsung WB850F, WB150F a ST200F uľahčujú zachytenie neuveriteľných detailov svojimi širokorozsahovými zoom objektívmi. Teraz môžete zblízka zachytiť aj také zábery, ktoré boli predtým mimo dosahu. Fotoaparát Samsung WB850F je vybavený zatiaľ najvýkonnejším 21x optickým zoomom, model WB150F impozantným 18x optickým zoomom a model ST200F 10x optickým zoomom. Pre čo najlepšie zachytenie detailov disponujú všetky modely viac ako 12 megapixelovými snímačmi (16,2 megapixelov pri WB850F a rozlíšenie 14,2 megapixelov pri WB150F). Samsung WB850F je vybavený aj priekopníckou funkciou BSI CMOS technológiou pre zníženie šumu a skreslenia, a to aj za zlých svetelných podmienok. Všetky úžasne jasné detaily si môžete vychutnať na trojpalcovom VGA AMOLED displeji.

 

„Fotografovanie a následné prezeranie fotografií s priateľmi a rodinou je jedným z najpríjemnejších aspektov cestovania. Ide o viac, než len o obyčajné spomienky - fotografie sú neoddeliteľnou súčasťou našich zážitkov. Možnosť šetriť pamäť a zdieľať snímky okamžite, je to, čo zákazníkom zatiaľ chýbalo. Preto sme do vybraných cestovných fotoaparátov integrovali Wi-Fi technológiu, vďaka ktorej môžu teraz používatelia jednoducho fotografie ukladať a zdieľať,“ uviedol Jiří Kolařík, produktový manažér divízie Digital Imaging spoločnosti Samsung Electronics.

 

Pochváľte sa nezabudnuteľným videom vo Full HD

Či už natáčate na karnevale v Rio de Janeiro alebo vyhliadku na vrchole najvyššej budovy sveta, rad fotoaparátov Samsung určených na cestovanie umožňuje podeliť sa o jedinečné video vo vysokom rozlíšení. Fotoaparát Samsung WB850F dokáže zachytiť úžasné detaily v rozlíšení Full HD 1080/30p a 1080/60i pre zábery veľkolepej scenérie, kým fotoaparáty Samsung WB150F a ST200F ponúkajú rozlíšenie 720/30p HD.

 

Oživte akúkoľvek fotografiu pomocou Motion Photo

Jediná osoba kráčajúca davom sôch, alebo osamelý strom ohýbajúci sa vo vetre - s využitím funkcie Motion Photo je možné jeden prvok normálnej fotografie oživiť, zatiaľ čo zvyšok fotografie zostane i naďalej statický. Takto upravovať fotografie je možné ihneď priamo vo fotoaparáte a prostredníctvom Wi-Fi ich môžete okamžite zdieľať so svojimi priateľmi. Táto funkcia je k dispozícii vo fotoaparáte ST200F.

 

Jednoduchá cesta k najlepšej snímke

S fotoaparátmi Samsung WB850F a WB150F si používatelia môžu vyskúšať svoje fotografické zručnosti s plne ručným ovládaním, a to aj s využitím optickej stabilizácie obrazu (k dispozícii vo všetkých modeloch - Samsung WB850F, WB150F a ST200F) alebo funkcie Smart Auto 2.0, ktorá identifikuje a automaticky vyberie najvhodnejší zo scénických režimov pre poskytnutie najlepšieho možného výsledku. Od ohňostroja až po mierne osvetlené scény, technológia detekcie scény určuje podmienky snímania a automaticky prispôsobuje nastavenie pre dosiahnutie perfektných výsledkov.

 

Live Panorama - všetko podstatné na jednej snímke!

F

ST200F

unkcia Live Panorama, dostupná v modeloch Samsung WB850F, WB150F a ST200F, umožňuje zachytiť ešte viac akcie a uľahčuje vyhotovenie rozsiahlych panoramatických snímok, ktoré si nenechajú ujsť žiadny z detailov - od rozľahlých horských vrcholov až po veľké skupiny priateľov. Funkcia Live Panorama umožňuje jednoduché fotografovanie veľkých scén jednoducho podržaním spúšte fotoaparátu a jeho posúvaním v požadovanom smere. Používatelia si navyše môžu prezrieť celú scénu na LCD obrazovke.

 

Zábavné funkcie pre nový rozmer zážitkov z ciest

Funkcia Split Shot umožňuje spojiť až tri rôzne obrázky a vytvoriť tak vlastné umelecké dielo. Využitím funkcie Magic Frame je možné umiestniť vybraný objekt do vtipného pozadia - na výber je mnoho pripravených šablón, napríklad filmové billboardy, plagáty, alebo časti iných fotografií - a tým vlastná fotografia získa úplne nový výraz. Na výber je tiež funkcia Picture in Picture, s ktorou je možné namixovať dve vlastné snímky, alebo snímku a video, a vytvoriť tak originálnu koláž vlastných spomienok. V neposlednom rade je vo všetkých fotoaparátoch na cesty s o širokorozsahovým zoomom k dispozícii funkcia Funny Face, ktorá dokáže ohýbať, rozťahovať a deformovať tváre. Jednoduchým stlačením päťbodového ovládača je možné zväčšovať hlavy, nosy, alebo vytvárať smiešne karikatúry. A pri pohybe fotoaparátom funkcia Face Tracking uchová vtipné výrazy presne tak, ako ich používateľ chce mať.

Neprehliadnite: