Chytré televízie LG dostávajú nové funkcie a obsah

Tlačový servis  /  05. 01. 2012, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácej elektronike, predstavuje na výstave CES v americkom Las Vegas nové možnosti televízorov LG Smart TV. Tie teraz ponúkajú niekoľko stoviek aplikácií zadarmo a nové diaľkové ovládanie Magic Remote Control, s ktorým je ovládanie televízora maximálne jednoduché.

 

Nové televízory LG CINEMA 3D Smart TV presne zapadajú do konceptu televízorov pre rok 2012. Majú užívateľom ponúknuť komplexné centrum digitálnej zábavy. O tom svedčí niekoľko stoviek aplikácií, ktoré si môžu užívatelia do televízora nainštalovať zadarmo a všetko je navyše zastrešené jednoduchým ovládaním vďaka novému diaľkovému ovládaču Magic Remote Control.

"Hoci je trh s inteligentnými televízormi zatiaľ v plienkach, nemusia sa zákazníci báť ich kúpy. Pre LG televízory je k dispozícii niekoľko stoviek aplikácií a ďalšie budú rýchlo pribúdať. Rozmanité aplikácie, z ktorých si vyberie každý, pre našu platformu už existujú," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


Spoločnosť LG pripravila pre vývojárov aplikácií funkčný systém, vďaka ktorému zažili aplikácie pre chytré televízory skutočný boom. Počas niekoľkých mesiacov sa objavilo vyše 1 000 nových aplikácií, ktoré umožnia prehrávať filmy z internetu, sledovať špeciálne televízne programy a pristupovať na sociálne siete.

Aj keď počet funkcií rýchlo rastie, ovládanie je jednoduchšie, než kedy predtým. Môže za to nové diaľkové ovládanie Magic Remote Control. Vďaka rozpoznávaniu reči je možné diktovať text, alebo televízor ovládať hlasovými príkazmi. Kolieskom je možné rolovať v menu i aplikáciách rovnako jednoducho, ako keby ste mali počítačovú myš. A ovládanie gestami je tiež extrémne návykové. Pre rýchly výber položiek v menu stačí ovládač namieriť na konkrétne tlačidlo na obrazovke.

Nové LG CINEMA 3D Smart TV ponúka ešte lepšie možnosti pripojenia. Jednou z nich je technológia Intel Wireless Display (Widi), vďaka ktorej môžete pripojiť svoj počítač alebo notebook úplne bez káblov. Jedným kliknutím sa obrazovka počítača zobrazí na vašom televízore. Vďaka inteligentnému zdieľaniu Smart Share Plus vie televízor prehrávať multimédiá (fotografie, filmy, hudbu), ktoré máte uložené v počítači, na tablete, mobilnom telefóne alebo sieťovom disku. Smart Share Plus ale nefunguje len jedným smerom - televízor vie streamovať televízne vysielanie späť do siete - aj bezdrôtovo. Vďaka tomu môžete na podporovanom zariadení vidieť prehrávaný obsah z televízie.

Neprehliadnite: