LG ukáže na veľtrhu CES v Las Vegas nové štýlové 3D okuliare

Tlačový servis  /  04. 01. 2012, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácej elektronike, predstavuje v americkom Las Vegas na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2012 nové štýlové 3D okuliare pre LG CINEMA 3D televízory.

 

Na návrhu nových okuliarov pracoval známy dizajnér Alain Mikli, ktorý s LG spolupracoval už v minulom roku. V novej kolekcii sa tak objavia tri nové modely - klasické LG CINEMA 3D okuliare (LG F310), 3D klip (LG F320) a design model Alain Mikli (LG F360). Okuliare sú veľmi komfortné na nosenie a vďaka zakriveným šošovkám vyzerajú veľmi elegantne. Stávajú sa tak skutočným módnym doplnkom. Uvedené na trh budú s novou generáciou LG CINEMA 3D televízorov, teda na prelome prvého a druhého kvartálu 2012.

 "Niektoré 3D okuliare vyzerajú ako z lacného sci-fi filmu, iné sú ťažké a nekomfortné, z niektorých bolí hlava. Nič také vás nečaká s novými 3D okuliarmi od LG. Naviac sme pri všetkých nových 3D okuliaroch znížili ich hmotnosť," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

Okuliare F310 charakterizuje osobitý dizajn, ktorý kombinuje jemné línie v tenkých obrúčkach. Na rozdiel od iných 3D okuliarov sú šošovky zaoblené, čo je prirodzenejšie a okuliare lepšie vyhovujú tvaru tváre. Tým len vylepšujú celkový 3D zážitok. Okuliare váži iba 13,5 gramov, takže sú o 20% ľahšie ako predchádzajúce 3D okuliare.


Druhou novinkou je 3D klip na okuliare s označením LG F320. Ten je určený pre tých divákov, ktorí používajú dioptrické okuliare. Klip sa na bežné okuliare len "zacvakne", pri pozorovaní obrazu cez tieto okuliare potom dotyčný uvidí 3D obraz. Oproti predchádzajúcej generácii klipu bola váha znížená o 25%, váži tak iba 5,5 g.


V spolupráci s dizajnérom Alainom Miklim boli navrhnuté okuliare LG F360. Športové okuliare opäť využívajú zakrivených šošoviek, takže perfektne sedia na tvári. Ako všetky CINEMA 3D okuliare od LG, je možné aj tieto brať do 3D kín, ktoré využívajú polarizačnú technológiu. Tieto kiná ako aj televízory LG CINEMA 3D totiž používajú rovnakú technológiu FPR (Film-type Patterned Retarder) a RealD.


"Podiel 3D televízorov od LG sa medziročne zvýšil o niekoľko percent a aj tento rok očakávame rast v segmente 3D televízorov s technológiou FPR. Tomu zodpovedá aj tohtoročná výrobná stratégia LG pokračovať v pasívnej 3D technológii," dodal Martin Malý, tlačový hovorca.

 

Neprehliadnite: