Stropkov má najväčší podiel domácností s optikou na Slovensku

Tlačový servis  /  21. 12. 2011, 00:00

Od decembra je v okresnom meste Stropkov plne funkčná optická sieť typu FTTH. Jej výnimočnosť spočíva v tom, že okrem 1500 bytov pokrýva aj väčšinu štvrtí s rodinnými domami. Stropkov sa tak stal mestom s najväčším pokrytím domácností optickou sieťou na Slovensku.

 

V decembri tohto roka bola v okresnom meste Stropkov ukončená výstavba optickej siete, ktorú realizovala košická telekomunikačná spoločnosť ANTIK Telecom. Výstavba začala na jar tohto roka na základe územného rozhodnutia mesta. Vďaka ústretovej komunikácii s mestským úradom ju už teraz môže okrem 1500 bytov využívať aj väčšina rodinných domov. Ide o sieť s najväčším podielom domácností s optickým pokrytím na Slovensku, pretože doteraz operátori smerovali optiku zvyčajne len na mestské sídliská.

 

„Vedenie mesta Stropkov malo od počiatku záujem pritiahnuť konkurenciu do poskytovania telekomunikačných služieb pre občanov. Aj vďaka tomu sa nám podarilo dosiahnuť na Slovensku unikátne vysoké pokrytie mesta najmodernejšou optickou sieťou. Cieľom bolo dosiahnuť stav, aby oblasti s rodinnými domami dostali rovnakú kvalitu triple play služieb, aké dnes operátori poskytujú obyčajne len v bytových domoch,“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ spoločnosti Antik.

 

Stropkovčania dostanú optickú sieť s riešením FTTH (Fiber To The Home), kedy sú optické vlákna ťahané priamo do domov a bytov záujemcov. Dostanú internet s rýchlosťou 70 Mbit/s, výhodné telefonovanie a viac ako 150 TV staníc aj v HD kvalite. Záujemcovia môžu získať bližšie informácie na tel. čísle 055/3012345 alebo na webe www.stropkov.antik.sk

Neprehliadnite: