Office 365 sa stáva prvou veľkou cloudovou službou spĺňajúcou hlavné európske a americké normy ochrany a bezpečnosti dát

Tlačový servis  /  15. 12. 2011, 00:00

Spoločnosť Microsoft oznámila, že Office 365, internetový spôsob využívania produktov Office, spĺňa hlavné normy ochrany a bezpečnosti platné v Európskej únii a Spojených štátoch. V rámci svojich zmluvných záväzkov voči zákazníkom, spoločnosť Microsoft podpíše zmluvné požiadavky prijaté Európskou komisiou známe ako „Model Clauses“, zaručujúce dodržanie prísnej smernice Európskej komisie o ochrane osobných údajov.

 

“Office 365 je prostriedkom pre spoločnosti všetkých veľkostí, ako dosiahnuť nižšie kapitálové výdavky pri prevádzke IT, ušetriť na telekomunikačných výdavkoch a zvýšiť produktivitu práce. Možnosť inovovať znamená v prvom rade odlíšiť sa od konkurencie a byť lepší. Sme hrdí na to, že práve produkt spoločnosti Microsoft spĺňa, okrem iného, najprísnejšie normy a smernice ochrany,” povedal Peter Čerešník, generálny riaditeľ Microsoft Slovensko.

Microsoft tiež oznámil dostupnosť Office 365 Trust Center. Táto stránka poskytuje podrobné informácie o ochranných a bezpečnostných postupoch pre Office 365, pričom stránka bola nedávno prepracovaná do prístupnejšej a zrozumiteľnejšej formy. Nový web je k dispozícii na http://trust.office365.com

Vo februári 2010 Európska únia vydala štandardné zmluvné požiadavky „Model Clauses“ (Modelové požiadavky) na zákonný prenos osobných údajov prostredníctvom medzinárodných sietí, do lokalít mimo územia Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP). Pokiaľ budú uvedené modelové požiadavky súčasťou zmlúv s poskytovateľmi, pre zákazníkov to bude zároveň záruka, že už nemusia vykonávať iné kroky na ochranu osobných údajov, a to aj v prípade, že sú tieto údaje uložené v centre cloudových služieb mimo územia EHP.

Okrem zakomponovania štandardných požiadaviek, Microsoft zapracovaním Dohody o spracovávaných údajoch všetkým európskym zákazníkom týmto zašiel ďalej ako ostatní poskytovatelia cloudových služieb. Nakoľko bola prvá služba založená na cloude certifikovaná pod ISO/IEC 27001, rigoróznym testom manažmentu informačnej bezpečnosti, Microsoft každoročne zadáva nezávislým expertom vypracovanie auditu svojej politiky informačnej bezpečnosti a následne o týchto výsledkoch informuje svojich zákazníkov.

Neprehliadnite: