Samsung Second TV – mobilný televízor na dosah ruky

Tlačový servis  /  15. 12. 2011, 00:00

Samsung prichádza s novým spôsobom, ako sledovať televíziu v mobilnom zariadení. Stačí si zadarmo nainštalovať do tabletu alebo smartphonu Samsung aplikáciu Smart View a prostredníctvom Wi-Fi do nich preniesť obraz priamo z televízora.

 

Second TV umožňuje majiteľom smartphonu Samsung GALAXY SII a tabletov Samsung GALAXY Tab 7.7, 8.9, 10.1 a MIDoch YP-G70 a YP-G1 legálne streamovanie obsahu prostredníctvom Wi-Fi zo Smart TV do mobilného zariadenia. Potrebné je iba nainštalovať aplikáciu SmartView z Android marketu, ktorá je k dispozícii zdarma. Potom už môžete sledovať televíziu z kúpeľne, kuchyne alebo obývačky bez toho, aby ste museli čerpať svoje mobilné dáta.

 

Prostredníctvom Second TV je možné na telefóne alebo tablete sledovať napríklad práve vysielaný program, film či fotografie zobrazené na televízore Samsung SMART TV. Rovnako je výhodou, že je možné na televízii a mobilnom zariadení sledovať rozdielny obsah – napríklad na tablete sledovať obľúbený film spustený z Blu-ray prehrávača pripojeného k Samsung SMART TV, a zároveň mať pustený televízny program na svojom televízore. Pomocou tabletu alebo smartphonu je možné spustiť aj inú nainštalovanú aplikáciu televízora Samsung SMART TV, a tým ho vzdialene ovládať. Pre staršie modely GALAXY S a GALAXY Tab sa aplikácia volá Samsung Remote a bude fungovať iba ako diaľkový ovládač.

 

„Vždy sme sa usilovali o to, aby filmy, televízne programy, hudba a ďalšie požadované obsahy uložené na DNLA zariadeniach, ako sú počítač, mobilný telefón či fotoaparát, mohli zákazníci zobraziť na veľkých obrazovkách svojich televízorov. Teraz túto snahu rozširujeme a zameriavame sa na opačný koniec prepojenia,“ uviedol Miroslav Záhorec, Marketing Manager AV divízie spoločnosti Samsung.

Neprehliadnite: