ZyXEL predstavuje super-výkonný dvojpásmový router NBG5715 pre tie najnáročnejšie domáce multimediálne aplikácie

Tlačový servis  /  13. 12. 2011, 00:00

ZyXEL Communications uvádza na trh ďalší model v rade domácich routerov. Jedná sa o ZyXEL NBG5715, multimediálny router triedy N s podporou dvoch prenosových kmitočtov. NBG5715 je prémiovým modelom celého radu a ako taký je určený pre náročných domácich užívateľov, ktorí žiadajú výkonné sieťové zariadenie na streamovanie multimediálnych dát, napr. pri sledovaní HD videa/audia, online hraní, sťahovaní a sledovaní multimediálnych súborov na internete a zdieľanie súborov.

 

Rýchla sieť na dvoch kmitočtoch

ZyXEL NBG5715 má jedinečnú konštrukciu zloženú z troch dvojkmitočtových antén využívajúcich technológiu MIMO (multiple-input, multiple-output) a dokáže na duálnych sieťach zaistiť skutočnú rýchlosť pripojenia až 450 Mbps. Duálna sieť môže byť rozdelená napr. tak, že sťahovanie bežného webového obsahu beží v pásme 2.4 GHz, kým kritické aplikácie (sledovanie filmov na internete alebo online hranie) bežia v pásme 5 GHz. Prevádzka na oboch kmitočtoch pritom beží súčasne bez vzájomného rušenia. Jedinečná konštrukcia dvoch nezávislých kmitočtových pásiem optimalizuje využitie pásma a maximalizuje prínos zariadenia pre domácnosť.

 

ZyXEL NBG5715 využíva inteligentnú anténovú technológiu SmartRange, ktorá sa stará o optimálne pokrytie signálom. Signál je možné bez obtiaží prijímať v rôznych miestnostiach (v jednej miestnosti môžu deti hrať online hry, pokým v druhej miestnosti zvyšok rodiny sleduje internetovú TV). ZyXEL NBG5715 má navyše štyri Gigabitové porty Ethernet pre pripojenie k multimediálnym serverom, prehrávačom atď. pri rýchlosti až 10x vyššej, ako u štandardných sietí Ethernet.

 

Zdieľanie USB v sieti

Okrem svojej funkcie rýchleho multimediálneho routera ponúka ZyXEL NBG5715 taktiež možnosť zdieľať USB zariadenia na sieti. Túto funkciu zaisťujú dva vstavané porty NetUSB: ako náhle k portu pripojíte zariadenie USB, môžu ho prostredníctvom routera NBG5715 využívať všetky počítače v sieti. Napr. bezdrôtovo je možné do zariadenia odoslať dáta, fotografie a video, alebo vytlačiť fotografiu na tlačiarni, či sledovať video na HD aparatúre pripojenej k portom NetUSB. Tak sa zbavíte káblov a rôznych USB zariadení v jednotlivých miestnostiach v prospech centralizovaného riešenia.

 

Ekologická prevádzka

ZyXEL nezabúda na ekológiu. Router má napr. dva dobre prístupné vypínače; jedným je možné vypnúť bezdrôtovú sieť a druhým celé zariadenie. Pokiaľ nie je bezdrôtová sieť potrebná, je možné ju v tom okamihu jednoucho vypnúť a šetriť tak energiu. Pre zaistenie vysokej bezpečnosti pripojený router navyše podporuje päť IPSec VPN tunelov (čo je najväčší počet ponúkaný v rade domácich routerov).

Neprehliadnite: