Domáce kiná LG sú najlepšie hodnotené po celej Európe

Tlačový servis  /  12. 12. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácej elektronike, zbiera ocenenia za systémy domáceho kina po celej Európe, úspechy slávi aj v Čechách.

 

Veľká Británia, Francúzsko, Švédsko, Holandsko, Nórsko aj Česká republika - tu všade zbierajú domáce kiná a Blu-ray prehrávače LG ocenenia, ktoré udeľujú prestížne spotrebiteľské časopisy.


"Naším cieľom je spokojný zákazník. Že tomu tak skutočne je, potvrdzujú výsledky testov magazínov z celej Európy," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca českej pobočky LG Electronics.


V novembrovom čísle medzinárodného prestížneho magazínu What Hi-Fi Sound and Vision bol 3D systém domáceho kina LG HX976TZW ocenený piatimi hviezdičkami. Tento systém sa stal zároveň najlepším domácim kinom roka 2011 v kategórii nad 590 Eur1. Redaktori magazínu ocenili predovšetkým kvalitu jeho obrazu, užívateľskú ústretovosť a dizajn. V decembrovom vydaní bol potom rovnaký systém testovaný proti konkurenčným produktom značiek Panasonic, Samsung a Sony. Víťazom testu sa stal opäť LG HX976TZW.


Decembrové číslo švédskeho spotrebiteľského časopisu Rad & Ron ocenilo pre zmenu 2.1 systémy LG HX46R a HLX46R. V porovnávacom teste skončili tieto dva produkty na prvom a druhom mieste a nechali za sebou výrobky značiek Panasonic, Samsung, Pioneer a Sony. Ocenenie "dobrej kvality" získal model LG HLX56S od Občianskeho združenia TEST vydávajúci časopis dTest, kde v súboji s ôsmimi produktami domácich kín 2.1 získal najvyššie hodnotenie.


Ďalším úspechom sú dve ocenenia udelené decembrovým číslom dánskeho časopisu Consumentengids - domáce kino LG HX751 vyhralo prvé miesto v kategórii 5.1 systém a LG HX721 sa stalo najlepším 2.1 systémom. V septembri tohto roku ohodnotil dánsky časopis LYD & BILD domáce kino LG HX906SB šiestimi hviezdičkami a umiestnil ho na prvé miesto v kategórii domáce kiná. Kino od LG tak predčilo produkty piatich ďalších výrobcov.


Tiež Blu-ray prehrávače LG získavajú nezanedbateľná ocenenia. V decembrovom vydaní časopisu Que Choisir, ktorý vydáva francúzske vydavateľstvo Union Fédérale des Consommateur (UFC), bol Blu-ray prehrávač LG BD660 vyhlásený najlepším medzi podobnými produktami ôsmich konkurenčných spoločností. Recenzenti ho označili ako "all-inclusive" produkt, ktorý okrem širokej ponuky funkcií ponúka jednoduché ovládanie a 3D funkcie. Časopis tiež označil domáce kino od LG najlepším systémom ako v kategórii 5.1, tak v kategórii 2.1. V Českej republike to isté ocenenie, teda najlepší Blu-ray prehrávač získal model LG BD660 od časopisu dTest. Produkt bodoval vo všetkých testovaných kategóriách, navyše je tento Blu-ray prehrávač najlacnejší zo všetkých testovaných modelov.

Neprehliadnite: