V Košiciach si budú môcť naladiť Janka Hraška

Tlačový servis  /  12. 12. 2011, 00:00

Spoločnosť Antik Telecom ako prvá na Slovensku prináša vo svojej programovej ponuke internetové rádio Janko Hraško. Ide o unikátny projekt, ktorý realizuje živé prenosy z folklórnych podujatí na celom Slovensku i v zahraničí a ponúka kompelxné informácie v oblasti prezentácie tradičnej ľudovej kultúry a slovenského folklóru.

 

Košická telekomunikačná spoločnosť ANTIK Telecom podporuje jediné slovenské rádio zamerané na folklórnu tvorbu. Do svojej programovej ponuky Tango TV ho zaradila ako prvá na Slovensku a pričinila sa tým o šírenie ľudových tradícií, zvykov nášho národa a podporu kultúrneho bohatstva. Ide o jedinečný projekt, ktorý poteší milovníkov ľudovej tvorby a folklórnych podujatí.

 

„Rozhodli sme sa zaradiť do našej ponuky aj rádio Janko Hraško, pretože považujeme za našu povinnosť, ale zároveň aj česť podieľať sa na šírení ľudovej tvorby Slovenska. Máme krásne zvyky a tradície, bolo by škoda ich neprezentovať ich navonok. Veríme, že zaujme veľké spektrum divákov,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, manažér oddelenia digitálnej televízie spoločnosti ANTIK Telecom.

 

Myšlienkou projektu Janko Hraško je prinášať milovníkom folklóru podujatia zo Slovenskej i zahraničnej ľudovej tvorby, záznamy z festivalov a folklórnych vystúpení, medzi ktoré patria MFF Východná, Folklórne slávnosti pod Poľanou Detva, Zámutovské folklórne slávnosti a mnohé ďalšie. Jeho hlavným cieľom je pôsobiť ako „studnica slovenského folklóru“. Spoločnosť ANTIK Telecom, ktorá je poskytovateľom Triple play služieb na východe Slovenska sa okrem podpory regionálych televíznych staníc rozhodla podporovať aj slovenský folklór. Ako jedna z mála telekomunikačných spoločností investuje do výstavby optických sietí aj v regiónoch, ktoré majú slabšiu ekonomickú silu, pretože jej cieľom je prinášať rovnako kvalitné služby ako vo veľkomestách i do menších miest.

Neprehliadnite: