Monitor Samsung Série 9 – Profesionál pre náročných

Tlačový servis  /  12. 01. 2012, 00:00

Technológia Natural Color Expert spoločnosti Samsung poskytuje pokročilým spotrebiteľom najlepšiu kalibráciu farieb vo svojej triede, a to všetko v originálnom hliníkovom prevedení.

 

Samsung Electronics Co. Ltd., popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES predstavil novú generáciu luxusných monitorov, zastúpenú monitorom Série 9. Nový monitor Série 9 obsahuje to najlepšie, čo môže spoločnosť Samsung v oblasti monitorov ponúknuť, vrátane exkluzívnej technológie Natural Color Expert, ktorá poskytuje náročným spotrebiteľom pracujúcim s fotografiami a videonahrávkami profesionálne zázemie.


„Záujem o obsah vytvorený používateľmi a príjemný zážitok z práce s výpočtovou technikou rastie s tým, ako rastie dopyt spotrebiteľov po produktoch, ktoré im umožnia lepšie zobrazovať, upravovať a zdieľať fotografie, videá a ďalší obsah,“ uviedol Todd Bouman, viceprezident pre marketing výrobkov divízie Enterprise Business spoločnosti Samsung. „Nový monitor Série 9 s exkluzívnou technológiou Natural Color Expert spoločnosti Samsung reaguje na potrebu vyššieho rozlíšenia pre účely úprav detailov bez ohľadu na druh práce. Jeho unikátny minimalistický dizajn si používateľa určite získa a poskytne mu divácky zážitok, ktorý nemá vo svojej triede konkurenciu,“ dodáva Bouman.


Profesionálny panel a špičková kvalita obrazu

Nový monitor Série 9 využíva technológiu Natural Color Expert spoločnosti Samsung, ktorá zaisťuje hardvérovú kalibráciu farieb. Tá zamedzuje viditeľnú stratu tónovania na obrazovke. Technológia zobrazuje viac ako jednu miliardu odtieňov, čo umožňuje podmanivejší zážitok a zaisťuje, že momentky nasnímané digitálnym fotoaparátom alebo videokamerou si uchovajú ostré detaily. Túto funkciu dovádzajú k dokonalosti ešte technici spoločnosti Samsung, ktorí v poslednej fáze výroby v každom monitore Série 9 farby manuálne optimalizujú.


Panel monitora Série 9 obsahuje exkluzívnu profesionálnu technológiu spoločnosti Samsung Plane Line Switching (PLS). Tá ponúka presnú farebnú reprodukciu s viac ako jednou miliardou odtieňov, ktorú možno sledovať vo veľkých horizontálnych a vertikálnych uhloch. Monitor Série 9 má rozlíšenie QHD 2560 x 1440, ktoré je štyrikrát vyššie ako pri predchádzajúcich konvenčných HD monitoroch. Pri úpravách fotografií umožňuje monitor pohodlne obsluhovať editačné aplikácie bez toho, aby sa museli znepokojovať veľkosťou obrazovky alebo prekrývajúcimi sa oknami a paletami.

 

Elegantný štýl a podporné funkcie

Dizajnéri, ktorých snahou bolo dosiahnuť to, aby monitor Série 9 vyzeral rovnako dobre ako obraz, ktorý reprodukuje, začlenili displej do celkovej kompozície tak, že sa akoby ľahko vznáša vo vzduchu. Monitor sa skladá z antireflexného skleneného displeja takmer bez rámčeka a supertenkej obrazovky posadených na ergonomickom výškovo nastaviteľnom hliníkovom stojane. Monitor Série 9 je možné zvisle posúvať o 10 cm a ďalej nakláňať, čo dáva používateľom možnosť jednoducho nastaviť displej do požadovanej polohy.


Všetky vnútorné časti monitora Série 9 boli presunuté do zaoblenej hliníkovej základne, ktorá obsahuje všetky vstupné a výstupné porty a USB rozbočovač, čo umožňuje efektívnejšiu inštaláciu a odstraňuje z pracovného priestoru spleť káblov. Ponúka tiež podporu pre video prípojky DisplayPort, Dual Link-DVI a HDMI a obsahuje vstavané 7W stereo reproduktory a funkciu Mobile High Definition Link (MHL) pre inteligentné telefóny a tablety s funkciou MHL.


Po pripojení inteligentného telefónu s operačným systémom Android, ktorý je kompatibilný s MHL, si môžu používatelia vychutnať prehrávanie obsahu zo svojich mobilných zariadení priamo na oveľa väčšej obrazovke s kvalitnými vstavanými stereo reproduktormi. Z monitora je možné smartphone aj nabíjať.

 

Kľúčové špecifikácie:

 

 

 

 

Číslo modelu:

Kategória funkcií

Popis funkcie

S27B970

Displej

Veľkosť

 

27"

Typ panelu

 

PLS

Rozlíšenie

 

2560 x 1440

Jas

 

300 cd/m2

Homogénnosť

 

Min. 90 %

Kontrastný pomer

Statický

1000:1

Farebná hĺbka

 

1,07 mld. farieb

Doba odozvy

 

5 ms (GTG)

Zorný uhol

(Horizontálny / vertikálny)

178°/178°

Vstupy a rozhraní

HDMI

 

Áno

DVI

 

Áno (dual link)

DisplayPort

 

Áno

USB rozbočovač

 

USB 2.0 (1 up/2 down)

Reproduktory

 

Áno (7 W x 2)

Pripojenie mobilných zariadení

 

MHL

Mobile High Definition Link

Áno

 

Neprehliadnite: