Samsung predstavuje druhú generáciu stolných multimediálnych zariadení a špičkových HDTV monitorov

Tlačový servis  /  12. 01. 2012, 00:00

Univerzálne stolné multimediálne zariadenie a HDTV monitory ponúkajú všestranné využitie ako pre prácu, tak pre zábavu. Zaujmú nielen dizajnom, ale aj vyspelými vlastnosťami vrátane možnosti prepojenia s mobilnými zariadeniami.

 

Samsung Electronics Co. Ltd., popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES predstavila ďalšiu generáciu multimediálnych zariadení Samsung Smart Station Série 7 a monitory HDTV Série 7.

 

Druhá generácia multimediálnych zariadení Smart Station Série 7 (CB750) je čiastočne HD monitorom a sčasti bezdrôtovou dokovacou stanicou a nadväzuje na úspechy svojich predchodcov. Okrem notebookov, sieťových a audiovizuálnych zariadení je možné ich teraz prepojiť aj s mobilnými prístrojmi. Monitor HDTV Série 7 (TB750) je charakteristický funkciou HDTV so vstavaným TV tunerom a integrovanou funkciou bezdrôtového displeja (WiDi) spoločnosti Intel® pre lepšiu konektivitu.

 

Multimediálne zariadenia Smart Station Série 7 a monitor HDTV Série 7 sú k dispozícii v prevedení s uhlopriečkou 24 a 27 palcov.

 

„Počítačový trh sa vyvíja a používatelia prechádzajú od stolných počítačov k pohodliu notebookov, tabletov či dokonca inteligentných telefónov,“ uviedol Todd Bouman, viceprezident pre marketing výrobkov divízie Enterprise Business spoločnosti Samsung. „Používatelia sa pritom ale musia uspokojiť s pomerne malými obrazovkami, touchpadmi, malými klávesnicami a pripojením k niekoľkým periférnym zariadeniam. Nové multimediálne zariadenia Smart Station Série 7 a monitor HDTV Série 7 tieto problémy riešia tým, že používateľom poskytujú jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť spleti pripojovacích káblov, ako to býva v prípade stolových počítačov. Tým kombinujú pohodlie prenosného počítača alebo mobilného zariadenia s tradičnými prednosťami stolových počítačov. Vstavané funkcie HDTV a WiDi okrem toho v prípade monitora HDTV Série 7 prispievajú k optimalizácii celého riešenia, takže výsledkom je jediné zariadenie pre prácu aj zábavu, ktoré je ideálne pre menšie priestory,“ dodal Bouman.

 

Smart Station Série 7 – jednoduché riešenie

Tým, ako stále viac používateľov pracuje na svojich tabletoch a inteligentných telefónoch s digitálnym obsahom, stáva sa čoraz väčším problémom veľkosť obrazovky. Po pripojení inteligentného telefónu s operačným systémom Android, ktorý je kompatibilný s MHL, môžu používatelia využiť prednosti nového typu pripojenia Mobile High Definition Link a vychutnať si prehrávanie obsahu zo svojich mobilných zariadení priamo na väčšej obrazovke s kvalitnými stereo reproduktormi. Používatelia môžu svoj inteligentný telefón ľahšie kontrolovať, plynule prejsť na jeho obsah a dokonca ho aj nabíjať, čo len potvrdzuje skutočnú všestrannosť tohto zariadenia.

 

Nové multimediálne zariadenie Smart Station Série 7 rozširuje funkciu automatickej bezdrôtovej detekcie použitej v pôvodnom zariadení Central Station a dokáže v okruhu jeden a pol metra nájsť prenosný počítač vybavený priloženým bezdrôtovým USB adaptérom. Obsahuje aj novú funkciu Mobile Control, ktorá používateľom umožňuje pripojiť zariadenia súčasne k tabletu alebo inteligentnému telefónu, a tým im poskytuje úplnú kontrolu nad ich mobilným zariadením prostredníctvom jednotného rozhrania. Používatelia môžu rýchlo a bez problémov prechádzať medzi rozhraniami svojho laptopu a inteligentného telefónu, odpovedať na prichádzajúce SMS správy alebo reagovať na upozornenia na svojich mobilných prístrojoch a behom niekoľkých sekúnd sa zase vrátiť k zložitejším úlohám na svojom laptope.

 

Smart Station Série 7 zaujme elegantnou základňou s jediným kĺbom, ktorý umožňuje jednoduché nastavenie monitora, zjednodušuje jeho siluetu a robí z neho minimalistickú obrazovku.

 

Pre pripojenie periférnych zariadení je Smart Station Série 7 vybavený tromi portami USB (dva USB 3.0 a jeden USB 2.0), ktoré zaisťujú rýchly dátový prenos a komunikáciu s pripojenými zariadeniami. Porty sú pre ľahký prístup umiestnené po stranách základne monitora. Smart Station Série 7 má aj HDMI vstup, ktorý používateľom umožňuje pripojiť napríklad Blu-ray prehrávač, set-top box alebo herné zariadenie, aby bolo možné plne využiť podsvietený LED displej s rozlíšením 1080p.

 

Monitor HDTV Série 7: multimediálny ťahúň

Monitor HDTV Série 7 v spojení s telefónom alebo tabletom umocňuje celkový multimediálny zážitok. Ponúka podporu pre Mobile High Definition Link (MHL), vďaka čomu môžu inteligentné telefóny a tablety s funkciou MHL používať tento monitor ako externý displej, čo dáva používateľom možnosť ľahko zdieľať obsah a využívať pritom väčší displej a vstavané reproduktory. Pre zaistenie kompatibility s takmer akýmkoľvek zariadením je monitor HDTV Série 7 vybavený dvoma portami HDMI a jedným portom VGA.

 

Monitor HDTV Série 7 obsahuje tiež funkciu bezdrôtového displeja (WiDi) spoločnosti Intel. Stačí do stolného počítača stiahnuť aplikáciu Intel® WiDi a potom do monitora bezdrôtovo prenášať obsah, čo iste nadchne používateľov, ktorí sa vo svojej domácnosti alebo kancelárii snažia obmedziť množstvo káblov.

 

Okrem HDTV tunera má monitor HDTV Série 7 funkciu Samsung SmartHub, ktorá používateľom poskytuje jedinečnú príležitosť stiahnuť si celý rad aplikácií a získať prístup k ďalšiemu obsahu, napr. Hulu Plus, Netflix, hry a ďalšie.

 

Monitor HDTV Série 7 je charakteristický asymetrickým dizajnom, ktorý bol prvýkrát použitý v roku 2011 pri Sérii 950. Vďaka svojim vlastnostiam sa dá nakloniť do optimálneho zorného uhla používateľa. Monitor je tiež vybavený inovatívnou funkciou MagicAngle určenou na optimalizáciu obrazu v závislosti na polohe používateľa. Integrovaný displej s funkciou obraz v obraze (PiP) umožňuje používateľom pracovať a pritom sledovať televíziu.

 

Kľúčové špecifikácie

 

 

 

 

Series 7 Smart Station

Číslo modelu:

Kategória funkcií

Popis funkcie

C27B750X

Displej

Veľkosť

 

27"

Typ

 

Širokouhlá LED obrazovka

Rozlíšenie

 

1920 x 1080

Jas

 

300 cd

Kontrastný pomer

Statický

5000:01:00

Zorný uhol

 

178/178

Bezdrôtové pripojenie

Bezdrôtový USB displej

UWB

Áno

Bezdrôtový dongle

Bezdrôtový adaptér

Áno

Funkcia bezdrôtového rozbočovača

 

Áno

Podporované rozlíšenie

 

Podpora Full HD

Funkcia rozbočovača

USB 3.0 displej

 

Áno

USB

 

3 porty: 2 USB 3.0, 1 USB 2.0

Audio out

 

Áno

LAN

USB LAN

Áno

Vstavaný reproduktor

Stereo

5 W x 2

Pripojenie mobilných zariadení

 

Mobile High Definition Link

Áno

MHL

Mobile Control

Zdieľanie klávesnice

Áno

Zdieľanie myši

Áno

Prenos súborov

Áno

Iné rozhrania

HDMI

 

Áno

 

 

 

 

 

 

Series 7 HDTV Monitor

Číslo modelu:

Kategória funkcií

Popis funkcie

T27B750

Displej

Veľkosť

 

27"

Typ

 

TN LED

Rozlíšenie

 

1920 x 1080

Jas

 

300cd

Kontrastný pomer

Statický

Mega ∞ DCR (1000:1)

Čas odozvy

B2W

5 ms

Zorný uhol

 H/V

170/160

Konektivita

USB

 

3 porty: 2 USB 3.0, 1 USB 2.0

Audio out

 

Áno

LAN

Bezdrôtová LAN

Áno

Vstavaný reproduktor

Stereo

7W x 2

HDMI

 

Áno

Pripojenie mobilných zariadení

Mobile Control

Zdieľanie klávesnice

Áno

Zdieľanie myši

Áno

Prenos súborov

Áno

Multimédiá

SmartHub

Funkcia SmartHub

Áno

Internetový prehliadač prostredníctvom SmartHub

Áno (podpora USB klávesnice/myši)

Funkcia Allshare

Podpora DLNA

Áno

ConnectShareTM

USB 2.0

Áno

Obraz v obraze (PiP)

1 tuner

Áno

 

Neprehliadnite: