Samsung predstavuje nový rad inteligentných všestranných Blu-ray prehrávačov

Tlačový servis  /  11. 01. 2012, 00:00

Rad Blu-ray pehrávačov pre rok 2012 prináša nové služby na báze cloudingu, plnohodnotný internetový prehliadač na rozhraní Samsung Smart Hub a elegantný dizajn.

 

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a technológií digitálnej konvergencie Samsung Electronics oznámila, že do svojich Blu-ray prehrávačov pre rok 2012 zavádza inovatívnu funkciu Disc to Digital, ktorá používateľom pomôže previesť ich osobnú kolekciu DVD na digitálny obsah, a uľahčí im tak zdieľanie tohto obsahu na viacerých zariadeniach, či už doma alebo na cestách. Táto služba je jednou z niekoľkých nových funkcií, ktoré sú v novom rade prehrávačov Samsung k dispozícii. Medzi ďalšie patrí plnohodnotný internetový prehliadač a veľké množstvo webového obsahu a služieb prostredníctvom rozhrania Samsung Smart Hub.

 

Medzi hlavné výrobky z kategórie 3D Blu-ray prehrávačov od tohto popredného výrobcu a oceneného inovátora v oblasti spotrebnej elektroniky patria:

 

• kompaktný prehrávač Blu-ray diskov s rozmermi len o niečo väčšími, než je veľkosť disku (model BD-ES6000),

• prehrávač 3D Blu-ray diskov s dvoma HDMI vstupmi a zabudovaným Wi-Fi modulom (model BD-E6500).

 

Oba nové modely s prehrávaním v rozlíšení Full HD 1080p a novými spôsobmi prístupu k obsahu umiestnenému na cloud serveroch z niekoľkých zariadení poskytujú prakticky neobmedzené možnosti zábavy.

 

„Tieto nové prírastky v rade Blu-ray prehrávačov nadväzujú na tradíciu inovácií spoločnosti Samsung a ponúkajú spotrebiteľom ďalšie možnosti, ako si maximálne vychutnať zážitok z domácej zábavy bez ohľadu na zdroj obsahu,“ hovorí Sangchul Lee, senior viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Spotrebitelia majú teraz k dispozícii nekonečný zoznam možností pripojenia a služieb.“

 

Tieto 3D Blu-ray prehrávače sú vystavené v Centrálnej hale na stánku č. 12004 počas Medzinárodného veľtrhu spotrebnej elektroniky 2012 (International Consumer Electronics Show, CES), ktorý sa koná v dňoch 10. až 13. januára 2012 v Convention Center v Las Vegas (LVCC).

 

Zdokonalené zdieľanie obsahu pomocou funkcie Disc to Digital

Funkcia Disk to Digital je požehnaním pre spotrebiteľov s rozsiahlou kolekciou DVD. Tí si teraz môžu zaregistrovať vlastníctvo fyzických DVD a získať prístup k tomuto filmovému obsahu z rôznych zariadení, prakticky kedykoľvek a kdekoľvek – dokonca aj z niekoľkých miest súčasne. Po vytvorení digitálnych kópií a ich pridaní do „ultrafialovej“ kolekcie bude obsah k dispozícii na pozretie prostredníctvom aplikácie Flixster na portáli Samsung Smart Hub, ako aj na širokej palete pripojených zariadení, ako sú napríklad inteligentné telefóny, tablety, stolné počítače či inteligentné televízory. Spotrebitelia majú tiež možnosť zakúpiť si tieto filmy v HD kvalite a obsah digitálnej knižnice môžu zdieľať s ostatnými členmi v rámci toho istého účtu.

 

Inovatívna funkcia Blu-ray prehrávača v sofistikovanom prevedení

Spotrebitelia sa pri novom štýlovom rade 3D Blu-ray prehrávačov Samsung môžu tešiť na inovatívny dizajn bez straty výkonu. Prístroje sú navrhnuté symetricky a ovládacie prvky sú umiestnené uprostred, aby bola ich obsluha čo najľahšia a najpohodlnejšia. Luxusné prehrávače Samsung prichádzajú aj s centrálnym vkladacím otvorom. Absencia mechanických súčastí tiež umožňuje plynulejšie a tichšie zavádzanie a doba spustenia je menej než jedna sekunda.

 

Spotrebitelia si teraz pomocou Blu-ray prehrávačov značky Samsung ľahko obohatia a skvalitnia svoj súčasný zážitok zo sledovania televízie najnovšími službami a typmi obsahu. Rad luxusných 3D Blu-ray prehrávačov poskytuje prístup k rozhraniu Samsung Smart Hub, kde možno jednoducho vyhľadávať a používať aplikácie Samsung. Blu-ray prehrávače značky Samsung budú v roku 2012 novo ponúkať plnohodnotný internetový prehliadač a možnosť vychutnať si rôznorodý obsah. Sú tiež vybavené Wi-Fi modulom pre možnosť výberu pripojenia a pre pohodlný prístup k najrozmanitejšiemu webovému obsahu.

 

Zdieľanie obsahu medzi viacerými zariadeniami uľahčuje nový rad Blu-ray prehrávačov s certifikáciou DLNA. Blu-ray prehrávače pre rok 2012 budú navyše podporovať technológiu Wi-Fi Direct, ktorá umožňuje priame a jednoduché pripojenie Wi-Fi zariadenia bez nutnosti bezdrôtového prístupového bodu.

 

Bez ohľadu na pôvodné rozlíšenie zdrojového materiálu dokáže výkonný videoprocesor 3D Blu-ray prehrávačov pre rok 2012 prevádzať DVD, starší obsah, ktorý nie je v HD rozlíšení, a dokonca aj streamované video s nižším rozlíšením do formátu Full HD 1080p. Podporuje tiež celý rad zvukových formátov vrátane Dolby Digital Plus / TrueHD a DTS-HD Bitstream Outputs. Funkcia BD Wise Plus v prístrojoch pre rok 2012 bez ohľadu na zvolený režim automaticky upravuje nastavenia televízora tak, aby vždy zaistila optimálny obraz.

 

Kompaktný Blu-ray prehrávač

Všestranný 3D Blu-ray prehrávač Samsung BD-ES6000, ktorý je len nepatrne väčší ako Blu-ray disk, obsahuje v kompaktnom prevedení najnovšie videotechnológie a možnosti konektivity. Vďaka tejto vyváženosti medzi technológiami a špičkovým dizajnom ide o perfektný doplnok akejkoľvek izby, kde záleží na priestore, ale kde je zároveň požadovaná vynikajúca kvalita prehrávaného videa.

 

Model BD-ES6000, v ktorom je minimalizmus dovedený do krajnosti, avšak bez obetovania výkonu, sa môže pochváliť štvorcovým tvarom a štýlovým viacvrstvovým vzorom v hornej časti.

 

3D Blu-ray prehrávač s dvoma HDMI vstupmi

Tenký a štýlový 3D Blu-ray prehrávač Samsung BD-E6500 ponúka úchvatné prehrávanie 2D a 3D obsahu a prináša vám Hollywood takmer až domov. Dva HDMI vstupy optimalizujú pripojenie k televízoru, pretože k BD-E6500 umožňujú pripojiť viac ako jedno zariadenie, napr. set-top box alebo hernú konzolu, a tie potom spoločne k televízoru prostredníctvom iba jedného HDMI výstupu. Tým sa minimalizuje počet potrebných káblov, priestor určený pre domácu zábavu je tak ušetrený od spleti drôtov a miestnosť pôsobí útulným dojmom.

 

BD-E6500 sa dodáva v dvojfarebnom prevedení, ktoré ešte zvýrazňuje jeho štíhlosť. Vrchná časť prehrávača má elegantnú povrchovú úpravu v podobe piano čiernej, zatiaľ čo spodná časť má vzhľad vysoko kvalitného kovu. Jasné, ale decentné osvetlenie Mystic Blue slúži ako elegantné zvýraznenie, ktoré zjednocuje obe časti dohromady.

 

Renesancia multipanelového zobrazenia

Samsung predstavuje novú aplikáciu pre diaľkové ovládanie, ktorú je možné stiahnuť do inteligentných telefónov s operačným systémom Android alebo Apple. Aplikácia pre diaľkové ovládanie, ktorá bola predtým dostupná iba pre televízory Samsung, umožňuje používateľom na Blu-ray prehrávačoch pre rok 2012 lepšie ovládať a vyhľadávať obsah. Funkcia MovieNote tiež ponúka okamžitý prístup k podrobným informáciám o filmoch, na ktoré sa práve pozerajú, vrátane popisu deja a biografických údajov o hercoch a režisérovi.

 

Ak je takýto inteligentný telefón pripojený k rovnakej domácej sieti ako Blu-ray prehrávač značky Samsung, môžu používatelia svoj Blu-ray prehrávač ľahko ovládať prostredníctvom telefónu a pomocou jeho QWERTY klávesnice ľahko zadávať potrebné údaje.

 

Rodičia tiež budú môcť využívať službu Samsung Kids pre prístup k rozmanitému vzdelávaciemu obsahu v podobe videa na požiadanie, a to v niekoľkých kategóriách – Communication (komunikácia), Exercise (cvičenie), Arts & Play (hry a umenie), Science (veda), Social Activity (spoločenské aktivity) a Math (matematika), a odmeňovať deti virtuálnymi nálepkami alebo inými cenami, čo deti určite pobaví a prinesie im zaujímavý zážitok z interaktívneho učenia.

 

Rad produktov spoločnosti Samsung je vystavený v dňoch 10. až 13. januára v stánku č. 12004 v centrálnej hale Convention Center v Las Vegas. Podrobné informácie, videoukážky a fotografie výrobkov nájdete na tento účel zriadených stránkach spoločnosti Samsung na adrese: www.samsungces.com a www.global.samsungtomorrow.com.

Neprehliadnite: