Inteligentné LED a plazmové televízory Samsung predznamenávajú novú éru v oblasti konektivity a ovládania

Tlačový servis  /  11. 01. 2012, 00:00

Technológie Smart Interaction, Smart Content a Smart Evolution zmenia spôsob, akým spotrebitelia vnímajú zábavu.

 

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., celosvetový líder v oblasti digitálnych médií a konvergentných technológií, predstavila svoje najhorúcejšie inovácie nových radov LED a plazmových televízorov, ktoré úplne zmenia spôsob, akým spotrebitelia organizujú svoju domácu zábavu, pracujú s televízorom a ostatnými zariadeniami a pristupujú k najširšej dostupnej ponuke obsahu v odbore.

 

• Smart Interaction – Prostredníctvom ovládania pohybom, hlasom a rozpoznávaním tvárí môžete ľahšie spúšťať a používať aplikácie.

• Smart Content – Zdieľajte fotografie, spomienky či záznamy s celou svojou rodinou – počnúc televízorom až po cloudy a inteligentné zariadenia, sledujte svoj vlastný zdravotný stav priamo prostredníctvom televízora a vyberajte si z výučbového obsahu pre deti. Najširšiu ponuku filmov, TV programov a streamovaných videí v odbore máte k dispozícii prostredníctvom obľúbenej platformy pre televízne aplikácie Samsung Apps a tiež Samsung Media Hub umožňujúcu skutočný multitasking – môžete surfovať po internete a zároveň používať či sťahovať rôzne aplikácie.

• Smart Evolution – Vybrané televízory Samsung v modelovom roku 2012 ponúknu spotrebiteľom možnosť vychutnať si prostredníctvom inštalačných balíčkov každý rok úplne novú podobu televízie s najnovšími vymoženosťami z oblasti inteligentných technológií.

 

Vlajkové lode značky Samsung, rady televízorov LED ES8000 a Plasma E8000, spoločne s LED televízormi radu ES7500 a ES6800 získali ocenenie za inovácie CES 2012 Innovations Design and Engineering Awards. Samsung predstaví nové televízory vo svojom stánku číslo 12004 v rámci tohtoročnej medzinárodnej prehliadky CES, ktorá sa uskutoční v dňoch 10. - 13. januára 2012 v Las Vegas Convention Center (LVCC).

 

„V nastupujúcej ére inteligentnej zábavy menia spotrebitelia svoj prístup k zábave a výberu obsahov,“ uviedol Hyun-suk Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Samsung úplne mení definíciu toho, čo je televízia schopná, takže používatelia môžu pri ovládaní svojej zábavy využívať oveľa intuitívnejšie postupy, udržiavať užšie kontakt s tými, ktorí sú pre nich dôležití, a zároveň jednoducho spravovať a zdieľať obsah na niekoľkých rôznych zariadeniach.“

Intuitívne ovládanie pre najjednoduchší prístup k obsahom

Špičkové inteligentné televízory od značky Samsung budú v roku 2012 vybavené technológiou Smart Interaction – intuitívnou platformou, ktorá využíva ovládanie televízie pohybom, hlasom i prostredníctvom rozpoznávania tvárí. Technológia Smart Interaction je doplnkom diaľkového ovládania a chce používateľom ponúknuť väčší výber a pohodlie pri ovládaní ich domácej zábavy.

 

Používatelia môžu napríklad televíziu zapnúť či vypnúť, aktivovať vybrané aplikácie alebo vyhľadávať obsah vo webovom prehliadači jednoducho hlasovými pokynmi – technológia v súčasnosti podporuje 20 až 30 jazykov. Mávnutím ruky môžu prezerať internetové stránky a vyberať odkazy na požadovaný obsah. Vstavaná kamera je schopná rozpoznať pohyb pred obrazovkou a dva nesmerové mikrofóny dokážu neuveriteľne presne rozoznávať zvukové pokyny. Technológia na odstránenie šumu pomáha oddeliť hluk pozadia od používateľských príkazov.

 

Rad inteligentných LED a plazmových televízorov Samsung pre rok 2012 tiež umožňuje pripojenie niektorých bezdrôtových klávesníc a myší, čo ďalej uľahčuje prístup k obsahu a jeho prezeraniu.

 

Smart TV od Samsungu sú teraz ešte múdrejšie a bližšie rodine

Smart TV značky Samsung privádzajú rodinu späť do obývačky. Nové televízory vstupujú do sveta rôznych zariadení a umožňujú používateľom ďaleko väčšie možnosti využitia prostredníctvom balíka exkluzívnych služieb, ktoré sú vo svojom odbore jedinečné:

 

• Family Story – album umožňujúci používateľom organizovať si fotografie a užívať si ich prezeranie na veľkej obrazovke. Členovia rodiny si tiež môžu vymieňať poznámky a upozornenia, nech už sú kdekoľvek, a to prostredníctvom mobilného telefónu, tabletu, PC alebo televízie.

• Fitness – umožňuje používateľom prepojiť televízor Samsung s inteligentným telefónom Samsung prostredníctvom mobilnej aplikácie Fitness. Pomocou wi-fi tiež môžu pripojiť váhu a sledovať plnenie cieľov pri kontrole hmotnosti a zároveň prostredníctvom vstavanej kamery vytvoriť virtuálne zrkadlo a pozorovať sa pri cvičení.

• Kids – ponúka bohatý výber infozábavy a hier, a to v prostredí, v ktorom sa deti ľahko zorientujú a ktoré majú rodičia zároveň pod kontrolou.

 

Špičkové Smart TV od Samsungu – vrátane modelov UEES8000 LED TV a PSE8000 Plasma TV – sú vybavené novým dvojjadrovým procesorom umožňujúcim multi-tasking, takže už nie je potrebné aplikácie ukončovať a znovu ich spúšťať.

 

Vyhľadávanie filmov, prezeranie internetu, sťahovanie aplikácií prostredníctvom Samsung Apps, prístup k službe Video on Demand alebo chatovanie s priateľmi nikdy nebolo pohodlnejšie.

 

Používateľské prostredie Samsung Smart Hub tiež prešlo zásadnou premenou a je teraz rýchlejšie a pohodlnejšie, pričom zároveň disponuje jasnejším a intuitívnejším rozhraním plne využívajúcim vysoké rozlíšenie (HD). Vďaka internetovému prehliadaču, ktorý podporuje záložky, môžu používatelia zároveň otvárať rôzne webové stránky, zatiaľ čo nový prvok nazvaný Content Bar uchováva záznamy o posledných aktivitách a uľahčuje tak jednoduchý prístup k obsahu.

 

Fanúšikovia videa majú v roku 2012 ďalší dôvod na oslavu. Vďaka viac než 1400 aplikáciám dostupným na celom svete sa Samsung Apps stala špičkou v odbore aplikačných platforiem pre televízory a disponuje najširším spektrom obsahov z oblasti videa od popredných poskytovateľov. Okrem obľúbených mien, ako sú CNBC Real Time, ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MTV Music Meter, Netflix a TIME TV, patrí v roku 2012 k novým aplikáciám tiež Angry Birds, Discovery Channel, M-GO od MediNavi, Bravo od NBC Bravo, The Daily a 'I Love the 80' s Trivia' od VH1.

 

V roku 2012 Samsung rozšíri prostredie televízie aj o svoju úspešnú aplikáciu Media Hub, ktorá je v súčasnej dobe predinštalovaná na inteligentných telefónoch série Galaxy S a tabletoch Galaxy Tab. Táto aplikácia ponúka spotrebiteľom špičkovú zábavu a rozmanitý výber najrôznejších filmov a televíznych programov, a to hneď nasledujúci deň po ich odvysielaní, rovnako ako staršie diely relácií. Okrem toho budú niektoré filmy ponúknuté už v čase uvedenia na DVD.

 

Nová možnosť AllShare Play je pokračovaním už známej funkcie AllShare. AllShare Play umožňuje používateľom nahrávať a zdieľať multimediálny obsah s kompatibilnými zariadeniami, ako sú inteligentné telefóny, tablety, kamery a počítače.

 

Poistite si budúcnosť svojej televízie prostredníctvom Smart Evolution

Spotrebitelia budú aj naďalej chcieť na svojich televízoroch využívať najnovšie technológie a služby. Smart TV od Samsungu sú každým rokom „múdrejšie“, ponúkajú čerstvý obsah a nové možnosti. Tým, ktorí chcú, aby ich televízor Samsung držal krok s dobou, bude Samsung ponúkať jedinečné aktualizačné balíčky Evolution Kit, prvé svojho druhu. Ide o ľahko použiteľné rozširujúce riešenie, ktoré stačí len zasunúť do televízora. Umožňuje existujúcim zariadeniam poskytovať rozšírené služby a zážitky ďalšej generácie. Samsung je v súčasnosti jedinou spoločnosťou schopnou ponúkať takéto riešenie, a to vďaka špecializovanej technológii čipov použitej v televízoroch tejto značky.

 

LED televízory Samsung ponúkajú vďaka pokročilej konštrukcii krištáľovo jasnú kvalitu obrazu

Rad Full HD LED televízorov Samsung pre rok 2012 ďalej zvyšuje latku v oblasti kvality obrazu. Či už sa používatelia pozerajú na detailný záber z kamery alebo sledujú obrazy v neuveriteľnej 3D hĺbke, vždy je obraz fantasticky skutočný a má detailný kontrast.

 

Ako rad Samsung UEES8000 Smart LED TV, tak aj rad UEES7500 Smart LED TV ponúkajú špičkové technológie, ktoré poskytujú jasný obraz v 2D aj v 3D. Technológia Micro Dimming Ultimate, ktorou je vybavený model UEES8000, analyzuje stovky častí obrazu a v reálnom čase optimalizuje podsvietenie LED panelu aj videosignál pre jednotlivé sekcie, pričom v oblastiach s nižšou gradáciou zvyšuje maximálne hodnoty bielej. To vedie k celkovému 20% nárastu jasu a poskytuje nadšencom domácej zábavy zážitok z bohatších farieb, jasnejšieho obrazu a vyšších kontrastných pomerov. Táto technológia tiež eliminuje „halo“ efekt a skreslenie obrazu súvisiace s rozptýleným svetlom.

 

Minimalistický a luxusný dizajn výrobkov Samsung sa vďaka najnovšiemu radu LED televízorov posúva na novú úroveň. Pri špičkových modeloch je opäť ultratenký rámik s hrúbkou 0,5 cm, ktorý bol prvýkrát predstavený v roku 2011, zatiaľ čo ostatné modely LED televízorov sú vsadené do tenkého, polpalcového (1,27 cm) rámiku. Vo všetkých prípadoch majú spotrebitelia oproti bežným modelom k dispozícii televízor s väčšou plochou obrazovky bez toho, aby zároveň narástla celková veľkosť zariadenia.

 

Rad UEES8000 sa tiež pýši novým kovovým stojanom v tvare U, ktorý ďalej zvyšuje rafinovanosť. Jedinečný minimalistický dizajn tohto stojanu ako by popieral svoju pevnosť a stabilitu. Televízor a stojan tak spoločne dotvárajú harmonické spojenie priamok a kriviek a pôsobí ako nadčasové umelecké dielo.

 

Samsung taktiež ponúka voliteľný ultratenký záves na stenu, ktorý používateľom umožňuje zvýrazniť jemné línie zariadení tým, že ho zavesí ako obraz.

 

Najlepšie plazmové televízory od Samsungu – nekompromisné stretnutie formy a obsahu

V plazmových televízoroch Samsung PSE8000 sa snúbi nový čierny dizajn rámika s rozšírenými zobrazovacími technológiami, čím spoločne vytvárajú najvýnimočnejší plazmový televízor, aký Samsung kedy vytvoril.

 

Hĺbka PSE8000 je len 3,81 cm, a zároveň sa môže pochváliť ultratenkým rámikom Plasma +1, ktorý obmedzuje medzeru medzi rámom a obrazom, pričom rozširuje plochu obrazovky bez toho, aby zároveň narastali rozmery prístroja. Rámik má novú titánovo čiernu metalickú farbu s transparentnými okrajmi podobnými sklu, vďaka čomu je možné sa do zábavy ponoriť intenzívnejšie než kedykoľvek predtým.

Používatelia tu majú možnosť vidieť jedny z najhlbších čiernych odtieňov, aké kedy televízia značky Samsung dosiahla, a to vďaka inovatívnemu panelu Real Black Pro Panel, ktorým sú modely radu PSE8000 vybavené. Tento nový panel v sebe spája pokroky v oblasti štruktúry plazmových panelov i softvérové vylepšenia, vďaka ktorým panel dosahuje hlbšie odtiene čiernej, sýtejšie farby, vyšší kontrast a výnimočnú kvalitu obrazu. Tieto technologické inovácie zlepšujú úroveň čiernej o 10% a ponúkajú tak neuveriteľné zážitky podobné kinu.

 

Rovnako ako LED televízory UEES8000, tak aj rad PSE8000 je vybavený funkciami Smart TV, 3D, Smart Interaction a dvojjadrovým procesorom umožňujúcim multitasking – to najlepšie v plazmových televíziách.

 

Všetky televízory Samsung modelového roku 2012 spĺňajú zásady Energy Star® 5.1.

Neprehliadnite: