Nové doplnkové služby pre telefónnu prípojku od Slovenských telekomunikácií

Tlačový servis  /  04. 09. 2003, 00:00

Od 1.septembra 2003 ST rozširujú portfólio doplnkových služieb pre telefónnu prípojku. Zákazníci sa môžu tešiť na služby CLIP, CLIR UC a D CLIR UC, známe z používania ISDN liniek a mobilných telefónov, ktoré zvýšia komfort telefonovania z pevnej analógovej linky. Ďalšími novinkami budú doplnková služba eBill (Účet za telekomunikačné služby cez internet) a Kontrola spotreby, ktorá bude poskytovaná v rámci služby Výpis odchádzajúcich volaní cez internet z telefónnej linky alebo prístupu ISDN.

Služba CLIP

Služba CLIP bude poskytovaná ako samostatná doplnková služba. Určená je pre celý zákaznícky segment, ktorý využíva analógové linky zapojené na digitálne ústredne. V súčasnosti zákazníci Slovenských telekomunikácií, a.s., využívajú túto službu pri linkách ISDN, kde je služba CLIP zriaďovaná automaticky pre každú linku.

Služba CLIP umožňuje volanému užívateľovi zistiť číslo volajúceho. Môže ju ovplyvňovať služba CLIR, ktorá potlačí zobrazenie čísla volajúceho. Zriadenie služby CLIP bude stáť 300,- Sk, pričom užívateľ nebude musieť platiť žiadny mesačný poplatok. Podmienkou využívania služby je koncové zariadenie (nie je súčasťou služby), ktoré musí podporovať prenos volajúceho čísla.

Akcia: Služba CLIP bude po jej uvedení na trh zriaďovaná za 1,-Sk do konca roka 2003 ak si zákazník na mieste predaja Slovenských telekomunikácií, a.s., kúpi niektorý z týchto telefónov:

T5550637 Siemens Euroset 2020 - šnúrový
T5550861 Siemens Gigaset 200
T5550863 Siemens Gigaset 4015
T5550870 Panasonic KX-TCD705
T5550872 Panasonic KX-TCD725


Služby CLIR UC a D CLIR UC


V prípade služby CLIR UC ide o jednorazové zamedzenie zobrazenia čísla volajúceho užívateľa s aktivovaním danej služby. Znamená to, že predradením *31* pred číslo volaného zabráni volajúci zobrazeniu a následnej identifikácii telefónneho čísla svojej prípojky (t.j. služba CLIR bude jednorazovo aktivovaná).

Naopak, pri službe D CLIR UC nebude číslo volajúceho za normálnych okolností (volajúci účastník uskutočňuje voľbu bez predraďovania čohokoľvek pred číslom volaného účastníka) zobrazené na koncovom zariadení volaného účastníka. Predradením # 31 * pred číslo volaného bude číslo volajúceho zobrazené na koncovom zariadení volaného účastníka (t.j. služba CLIR bude jednorázovo deaktivovaná).

V prípade CLIR UC, ako aj D CLIR UC sa volajúci účastník môže rozhodnúť, či sa bude alebo nebude zobrazovať číslo linky pre konkrétne volanie. To znamená, že volajúci podľa potreby zostáva anonymný. Služba CLIR bude mať prioritu pred službou CLIP.

Pri oboch doplnkových službách bude cena za zriadenie a mesačný poplatok za používanie 0,- Sk, pričom služby budú poskytované na dobu neurčitú a bez ohľadu využívania volacieho programu.

Neprehliadnite: