Nové kompaktné laserové tlačiarne Samsung radu ML – o viac než 20 % menšie

Tlačový servis  /  08. 12. 2011, 00:00

Funkčnosť, jednoduché používanie s eco funkciami a tlač z mobilného prístroja. To všetko sa skrýva v kompaktných tlačiarňach ML-2160, ML-2165 a ML-2165W, ktoré sú o 22 % menšie než bežné tlačiarne.

 

Samsung Electronics, svetová jednotka v oblasti digitálnych médií a technológií, uvádza nový rad laserových tlačiarní ML-2160, ML-2165 a ML-2165W pre osobné aj pracovné použitie. Tieto kompaktné zariadenia ponúkajú používateľom maximálnu funkčnosť, vrátane mobilnej a bezdrôtovej (model ML-2165W) tlače.

 

V čase osobných mobilných zariadení, ako sú inteligentné telefóny, notebooky a tablety, sa stávajú tlačiarne Samsung ML-2165W ideálnym riešením pre používateľov, ktorí pri svojom rýchlom životnom tempe vyžadujú predovšetkým jednoduchosť a funkčnosť. Tlačiarne Samsung im umožnia prístup a tlač dokumentov zo všetkých zariadení s nainštalovanou aplikáciou Mobile Print. Zatiaľ čo štandardné identifikačné metódy vyžadujú 10-krokový proces pri nastavení v bezdrôtovej sieti, Samsung one-touch nastavenie bezdrôtovej siete (WPS pri modeli ML_2165W) umožňuje používateľom pripojiť tlačiareň cez prístupový bod / router v priebehu dvoch minút. Nechýba ani funkcia Wi-Fi Direct umožňujúca pripojenie tlačiarní k mobilným zariadeniam priamo, bez prístupových bodov.

 

„Náš rozsiahly výskum trhu a priania používateľov odhalili potrebu zariadenia, ktoré by spĺňalo rastúce požiadavky mobilnej éry, ako sú ľahká, jednoduchá a predovšetkým mobilná a bezdrôtová tlač,“ uviedol Štefan Peľo, produktový manažér divízie IT Samsung. „Laserová tlačiareň ML-2165W umožňujúca Wi-Fi pripojenie dokonale napĺňa túto potrebu jednoduchosti a funkčnosti moderných používateľov,“ dodal Pelo.

 

Malé a výkonné

Tlačiarne Samsung ML-2160, ML-2165 a ML-2165W sú o 22% menšie ako bežné tlačiarne s rovnakým výkonom, teda s rýchlosťou tlače 20 strán za minútu a zásobníkom pre 150 listov formátu A4. Táto kompaktná konštrukcia poskytuje efektívne a elegantné priestorové riešenie pre každý interiér, ktoré používateľom šetrí miesto na pracovnej doske. Horný kryt tlačiarní s "bezprašnou" úpravou navyše významne znižuje nutnosť čistenia a údržby a zároveň zachováva kvalitu tlače.

 

Efektívna tlač

Vďaka tlačidlu Easy Eco driver je možné s tlačiarňami Samsung ML-2160, ML-2165 a ML-2165W tlačiť najefektívnejšie z hľadiska nákladov. Bez úpravy pôvodného súboru môžu používatelia dočasne upraviť tlačený dokument a vyhnúť sa tak zbytočnej tlači textu alebo obrázkov, čo vedie k efektívnemu využitiu tonera a papiera. Funkcia Result Simulator zobrazuje používateľom očakávané výsledky zníženia emisií CO2, spotreby elektrickej energie, spotreby papiera a toneru v závislosti na používateľskom nastavení.

 

„Administratívne výdavky sa neustále zvyšujú a rovnako tak stúpa aj potreba ich sledovania a riadenia. Preto sme – ako jeden z popredných výrobcov laserových tlačiarní formátu A4 a poskytovateľ integrovaných riešení – dbali pri vývoji tlačiarní aj na tento typ požiadavky používateľov. Tí sa tak už nemusia zaoberať vysokými nákladmi za tlač a môžu sa venovať vlastnému podnikaniu,“ doplnil Štefan Pelo.

 

Jednoduchá tlač

Tlačiarne Samsung ML-2160, ML-2165 a ML-2165W sú vybavené funkciou Easy Printer Manager, ktorá umožňuje sledovať prácu tlačiarne v reálnom čase, rovnako ako ľahko zobraziť štatistiku údržby tlačiarne. Ďalej využívajú integrovaný riadiaci program, ktorý dáva používateľovi možnosť sledovať ďalšie multifunkčné zariadenia Samsung na jednej obrazovke. Toto multimonitorovacie zariadenie tiež zabezpečuje ovládanie prístroja na diaľku, čo je v kancelárskom prostredí dôležitý aspekt.

 

Nové tlačiarne Samsung sú navyše vybavené tlačidlom one-touch Print Screen, ktorý umožňuje používateľom tlačiť obsah ich obrazovky ľahko a rýchlo. Jedným stlačením tlačidla jednoducho vytlačia obrazovku používateľa bez zbytočného plytvania papierom a elektrinou.

 

Cenník a dostupnosť

Tlačiarne Samsung série ML-2160, ML-2165 a ML-2165W budú dostupné u distribútorov od druhého týždňa roku 2012.

 

Odporúčaná koncová cena s DPH

ML-2160 89 EUR

ML-2165 89 EUR

ML-2165W 103 EUR

Neprehliadnite: