Nové nabíjacie batérie Energizer vydržia nabité aj po roku skladovania

Tlačový servis  /  06. 12. 2011, 00:00

Nové nabíjacie batérie Energizer radu Extreme a Precision prichádzajú na trh s podstatne vylepšenými vlastnosťami. Ponúkajú vysokú kapacitu pri zachovaní vysokého počtu nabíjacích cyklov. Vyznačujú sa nízkym samovybíjaním, môžete ich teda skladovať rovnako dlho ako jednorazové batérie bez toho, aby došlo k ich samovoľnému vybitiu.

 

Väčšina používateľov sa pri výbere nabíjacích batérií riadi súhrnným údajom o ich výkonnosti, ktorý je uvádzaný spravidla v miliampér hodinách (mAh). Tento údaj síce môže pri rozlíšení kvality batérií poskytnúť určité vodidlo, dôležitých charakteristík je však viac. Patrí medzi ne čas prevádzky, teda ako dlho bude nabíjacia batéria schopná dodávať elektrický prúd, počet nabíjacích cyklov a taktiež kapacita, ktorá určuje, ako dlho si batéria po nabití zachová napätie. Práve na týchto charakteristikách závisí, pre akú oblasť použitia je nabíjacia batéria určená. Či pre „žravé“ digitálne fotoaparáty, alebo naopak na dlhodobé použitie napríklad v diaľkových ovládaniach či menej náročných prístrojoch.

Dôležitou vlastnosťou nových nabíjacích batérií Energizer je ich nízke samovoľné vybíjanie. Môžete ich skladovať dlhý čas nabité, ešte po roku skladovania zachovajú viac ako 80 % kapacity. Nabité akumulátory sa tak čo do praktického použitia vyrovnajú klasickým jednorazovým batériám. S tým, že vám samozrejme poskytnú výhodu opakovaného nabitia.

Energizer vyvinul dva rady nových nabíjacích batérií. Rad Extreme je určený pre náročné spotrebiče a ponúka vysokú kapacitu, ktorá však nie je na úkor životnosti a času prevádzky. Pre najnáročnejších používateľov je potom určený rad Precision s ešte vyššou kapacitou. „Požiadavky na počet nabíjacích cyklov, kapacitu a čas prevádzky batérie sú protichodné. A to kvôli konštrukčným princípom. Používateľ sa preto musí rozhodnúť, či preferuje dlhú životnosť alebo vysoký výkon. Kapacita skrátka nie je všetko a až na výnimky nebýva najdôležitejšia,“ uviedla Silvie Golcová, produktová manažérka spoločnosti Energizer.

Vďaka novým nabíjacím batériám Energizer vyfotíte napríklad o 10 % viac obrázkov. Tieto vynikajúce výkony boli dosiahnuté vďaka patentovanej technológii s označením Super Lattice Alloy (super mriežková zliatina), ktorá umožňuje dosiahnuť vyššiu hustotu materiálov, a tým i nižšie straty a lepšie vlastnosti batérie.

„Dva rady nabíjacích batérií sme uviedli na trh práve kvôli rozdielnym požiadavkám na ich využitie. Pri oboch radoch sme však venovali veľkú pozornosť ich životnosti a dlhému času prevádzky na jedno nabitie. Pri nabíjacích batériách radu Precision kladieme dôraz na výdrž, je teda určená náročným používateľom, najmä fotografom,“ popisuje rozdiely Silvie Golcová z Energizeru. Nové nabíjacie batérie Extreme i Precision si po nabití udržia kapacitu rovnako dlho ako bežné jednorazové batérie. Zatiaľ čo bežné NiMH nabíjacie batérie každý deň skladovania strácajú 1 % kapacity, nové akumulátory Energizer sú navrhnuté tak, aby si udržali nabitie až jeden rok či dlhšie. Oproti tradičným batériám navyše ponúkajú i dlhší prevádzkový čas.

Napriek tomu, že nabíjacie batérie Energizer ponúkajú výborné úžitkové vlastnosti, na ich životnosť má veľký vplyv i správne používanie a skladovanie. „V prvom rade je dobré používať kvalitnú nabíjačku, nabíjacie batérie by sa tiež nemali kombinovať medzi sebou, a je preto vhodné mať celú súpravu rovnakého typu,“ oznámila Silvie Golcová z Energizeru.

Vďaka nízkemu samovybíjaniu je možné batérie Energizer Extreme i Precision bez problémov skladovať v nabitom stave. Akumulátorom totiž všeobecne nesvedčí, ak ich ponecháte dlho vybité. Pri správnom používaní vám budú batérie Energizer dobre slúžiť mnoho rokov bez toho, aby došlo k zníženiu ich kapacity.

Porovnanie nabíjacích batérií Energizer PRECISION 2400 mAh s bežnými 2700 mAh akumulátormi:

  • Vyfotíte až o 27 digitálnych fotografií viac

  • Hračky vydržia fungovať o 8,5 minúty dlhšie

  • V digitálnych prehrávačoch prehráte o 38 skladieb viac

  • Až o 41 viac fotobleskov

  • O 26 minút dlhšie hranie v ručných hrách

Neprehliadnite: