Spoločnosť Microsoft Slovakia rozšírila technickú podporu pre zákazníkov o ďalší kanál

Tlačový servis  /  01. 12. 2011, 00:00

Jednou z výhod, ktoré spoločnosť Microsoft zdarma prináša svojim zákazníkom ku legálne zakúpenému softvéru, je aj rozsiahla technická podpora pre svoje produkty. Spoločnosť prevádzkuje podporu prostredníctvom širokej škály komunikačných kanálov, ktoré pokrývajú rôzne typy otázok. Na riešenie netechnických otázok môžu zákazníci spoločnosti odnedávna využívať aj ďalší spôsob komunikácie.

Starostlivosť o zákazníka sa kúpou produktu či služby od spoločnosti Microsoft nekončí. Poskytovanie technickej podpory pre zákazníkov je jedna z ciest, akou sa im spoločnosť snaží vyjsť v ústrety aj po zakúpení jej produktu. Keďže spokojnosť zákazníkov je jedným z kľúčových ukazovateľov pre spoločnosť, od roku 1998 investuje do technickej podpory každoročne nemalé finančné prostriedky. Podľa posledných údajov je s ňou spokojných vyše 88% zákazníkov na Slovensku a v Českej republike.

Podľa typu problému a otázky si zákazníci môžu na stránkach technickej podpory, okrem telefonického alebo e-mailového kontaktu so zástupcom spoločnosti, vybrať aj z ďalších online možností. Sú nimi Centrum riešení, softvér na prevzatie, vyhľadávanie v chybových hláseniach alebo Fóra technickej podpory a ďalšie. V tomto roku spoločnosť rozšírila Technickú podporu o ďalší kanál – online konverzácie v slovenčine.

Po novom tak majú zákazníci možnosť riešiť netechnické otázky aj prostredníctvom konverzácie v reálnom čase so zástupcom spoločnosti Microsoft, počas pracovných dní. Spoločnosť tak reaguje na aktuálne trendy a požiadavky zákazníkov, ktorí vyhľadávajú aj takúto formu podpory.

Online chat poskytuje podporu pre nasledovné oblasti:

  1. Informácie o produktoch, ich cenách a licencovaní

  2. Informácie o vlastnostiach a vylepšeniach produktov (Windows 7, Office 2010, Windows Vista, Windows Server)

  3. Akékoľvek otázky týkajúce sa nákupu multilicencií

  4. Problémy so sťahovaním trial verzií a konverziou na plnú verziu

  5. Ak si zákazník nie je istý, či je on-line ponuka produktu pravá

  6. Všeobecné informácie o organizovaných eventoch

  7. Otázky spojené s RC alebo Beta verziami produktov, dátumami uvoľnenia produktov a inovácií

  8. Otázky spojené s možnosťou prechodu na nižšiu verziu produktu, tzv. downgrade

 

On-line konverzáciu zákazník spustí v niekoľkých krokoch:

  1. Na stránkach technickej podpory zvolí možnosť Spustiť konverzáciu

  2. Vyberie si alternatívu Otázky týkajúce sa predaja produktov, nástroja Genuine Advantage (nástroj overenia pravosti) a všeobecné otázky

  3. Podľa tipu otázky zvolí kategóriu

  4. Spustí konverzáciu

 

Ďalšími krajinami z viac ako 35 miliónového trhu kde bola služba spustená sú Estónsko, Litva, Lotyšsko, Česká republika a Maďarsko, najbližšou plánovanou krajinou je Rusko.

Technická podpora je dostupná na tejto stránke. Online konverzácia pre Otázky týkajúce sa predaja produktov, nástroja Genuine Advantage a všeobecné otázky je dostupná v pracovné dni od 8.00 do 20.00

Technická podpora

Neprehliadnite: