MILUJETE HUDBU? NECHCETE O ŇU PRÍSŤ? CHRÁŇTE SVOJU HUDOBNÚ KNIŽNICU!

Tlačový servis  /  30. 11. 2011, 00:00

Priemerná hudobná knižnica stojí 358 000 Kč. 74 % Čechov riskuje, že o ňu príde, pokiaľ nezačne rýchlo konať AVG Technologies, vedúci poskytovateľ softvéru pre internetovú a mobilnú bezpečnosť, sa spojil so známou českou kapelou Monkey Business a spoločne chcú upozorniť na možnosti, ako si ochrániť hudobnú knižnicu.

 

 

Podľa poslednej štúdie1 má človek vo svojej hudobnej knižnici priemerne 7 160 pesničiek. Stiahnutie a zhromaždenie toľkých pesničiek ho samozrejme stojí veľa peňazí, napríklad jeden hudobný album priemerne obsahuje 12 songov, takže jedna hudobná knižnica obsahuje okolo 597 albumov. S dnešnými cenami tak priemerná hudobná knižnica dosahuje cenu 358 000 Kč. To je príliš veľa na to, aby o ňu človek mohol prísť jediným nesprávnym kliknutím.

 

Také množstvo peňazí by bolo najlpšie ochránené v bezpečnostnom sejfe alebo na účte v banke, preto je rovnako dôležité chrániť aj vlastnú hudobnú knižnicu. Podľa nedávnej štúdie spoločnosti AVG2 si 74 % Čechov nechráni svoje online dáta, a pokiaľ aj majú antivírusový softvér, tak ho pravidelne neaktualizujú.

 

Existuje niekoľko príkladov, ako je možné o hudobnú knižnicu prísť - napríklad otvorením neznámeho emailu, kliknutím na neznámy odkaz, ktorý bol poslaný kyberzločincami, alebo používaním neoverených platobných systémov. Kyberzločinci nechcú iba ilegálne získať Vaše údaje a finančné zdroje, niekedy im stačí len získať kontrolu nad počítačom alebo mobilným prístrojom a napríklad ho pred jeho používateľom uzamknúť. To sa samozrejme vzťahuje aj na hudobnú knižnicu.

 

JR Smith, generálny riaditeľ spoločnosti AVG Technologies, dodáva: „My v AVG skutočne veríme, že by mal byť každý na internete chránený. Je to vážna vec, obzvlášt keď ide o hudbu, ktorú milujeme. Vo svojom voľnom čase som DJ a mám veľkú hudobnú kolekciu, ktorá je pre mňa úplne nenahraditeľná – zničilo by ma, keby som o ňu prišiel. Pritom je také jednoduché sa chrániť – náš softvér AVG 2012 je rýchly a ľahko sa používa, rovnako ako naše AVG Mobilation pre mobily s operačným systémom Android. Môžete potom pokojne spávať.”

 

Obľúbená česká skupina Monkey Business podporuje AVG v ich snahe. Matěj Ruppert, frontman skupiny, hovorí: „V priebehu nášho pôsobenia sme ja aj skupina investovali skutočne veľa peňazí do našich hudobných zbierok, väčšinu z nich máme teraz uschovaných online. Keby som mal o svoju celoživotnú zbierku prísť, neviem, čo by som robil. Bola by to obrovská finančná a predovšetkým emocionálna strata, ktorá je nenahraditeľná.“

 

AVG Technologies chce čo najsrdečnejšie pozvať všetkých svojich fanúšikov a používateľov na vianočný koncert skupiny Monkey Business, ktorý sa bude konať 15. decembra v Lucerne v Prahe – na free.avg.com získate viac informácií a môžete tu aj vyhrať vstupenky.

Neprehliadnite: