SB-910: Majster svetla

Tlačový servis  /  30. 11. 2011, 00:00

Spoločnosť Nikon Europe dnes predstavila svoju úplne novú vlajkovú loď medzi bleskami, Nikon SB-910 s meraním i-TTL (inteligentné TTL), ktorý nahrádza vysoko oceňovaný blesk SB-900.

 

Rýchly všestranný a výkonný blesk SB-910 s prepracovanými ponukami a ovládaním poskytuje široké možnosti pri nasadení na fotoaparát aj pri bezdrôtovom fotografovaní s bleskom. Výkonný nástroj pre profesionálov požadujúcich osvetlenie štúdiovej kvality v sebe spája zdokonalené ovládanie s rozšíreným rozsahom ohniskových vzdialeností 17–200 mm a tri režimy rozloženia osvetlenia. Zaručuje tak dokonalú kontrolu nad osvetlením scény.

 

„Blesk SB-900 sa pevne usadil v pozícii lídra svojej triedy“, hovorí Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software spoločnosti Nikon Europe a dodáva: „A nový blesk SB-910 bude určite pokračovať v tejto tradícii, pretože je ešte funkčnejší vďaka vylepšenej ergonómii a intuitívnejšiemu ovládaniu.“

 

Kontrola osvetlenia

Blesk SB-910 je výkonný prenosný zdroj svetla s precíznou zábleskovou expozíciou a bezproblémovým využitím doplnkového záblesku, a to aj v najnáročnejších svetelných podmienkach. Je to skvelý nástroj pre profesionálov hľadajúcich úplnú kontrolu nad kvalitou svetla. Ponúka tri režimy rozloženia osvetlenia so zdôrazneným stredom, rovnomerný a štandardný, vyhovujúce každému fotografickému prostrediu. Pokrýva rozsah ohniskových vzdialeností 17-200 mm so zachovaním rovnomerného osvetlenia. Osvetlenie nepriamym zábleskom zaisťuje hlava naklápateľná o 90º nahor a 7º nadol, otočná vodorovne o 180º doprava a doľava. Tepelná poistka bola zdokonalená a umožňuje optimálnu detekciu tepla a riadenie času dobitia.

 

Ľahké ovládanie

Blesk SB-910 sa môže pochváliť vylepšenou ergonómiou a intuitívnejšie prepracovanými ponukami ovládania, pritom poskytuje rovnakú spoľahlivosť ako jeho predchodca. Ponuky sú jasnejšie a volič má drážku, takže cítite každú zmenu nastavenia. Podsvietené tlačidlá zlepšujú viditeľnosť v tme a v balení s bleskom SB-910 nájdete aj trvanlivejšie pevné (plastové) farebné filtre, ktoré sa ľahšie nasadzujú.

Blesk SB-910 je súčasťou kreatívneho osvetľovacieho systému Nikon (Creative Lighting System) a ľahko sa dá integrovať do viacbleskových osvetľovacích systémov.

Hlavné funkcie

  • Profesionálny blesk Speedlight s i-TTL: kompatibilný s jednookými zrkadlovkami formátu FX a DX. Ako súčasť systému kreatívneho osvetlenia Nikon ponúka dokonalú kontrolu nad pokrytím záberu svetlom blesku.

  • Smerné číslo: 34 (STD)/39 (CW)/31 (EVEN) (formát FX, ISO 100, m, pri 35 mm)
    Maximálne smerné číslo: 54,5 (CW, formát FX, ISO 100, m, pri 135 mm)

  • Rozloženia osvetlenia so zdôrazneným stredom, rovnomerné a štandardné: Osvetlenie so zdôrazneným stredom koncentruje záblesk do stredu obrazového poľa, čo je užitočné pri použití teleobjektívu. Režim rovnomerného osvetlenia rozptyľuje svetlo po celom obrazovom poli, čo je užitočné pri zhotovovaní skupinových fotografií. Štandardný režim ponúka klasický kompromis medzi vyváženým výkonom a rozložením svetla.

  • Viackrokový automatický transfokátor pokrýva široký rozsah od 17 do 200 mm.

  • Precízna ergonómia umožňuje intuitívne ovládanie. Blesk sa môže pochváliť veľkým displejom LCD, jasným systémom ponuky, pohodlne umiestnenými ovládacími prvkami a podsvietenými tlačidlami uľahčujúcimi ovládanie blesku pri slabom osvetlení.

  • Automatická detekcia formátu snímača: blesk automaticky rozpozná, či pracuje s fotoaparátom formátu FX alebo DX.

  • Rýchle nabíjanie za 2,3 sekundy pri použití NiMH batérií LR6.

  • Pomocné svetlo AF: kompatibilné s modulom snímača AF Multi-CAM 3500 FX/DX.

  • Práca s nepriamym zábleskom: horizontálne otočná hlava blesku o 180º doprava a doľava, naklápateľná nahor o 90º a nadol o 7º.

  • Tepelná poistka: varuje pred nadmerným zahriatím blesku pri intenzívnom odpaľovaní zábleskov.

  • Pevné farebné filtre na žiarovkové a žiarivkové svetlo sú súčasťou balenia.

  • Automatická detekcia filtra: Blesk Speedlight automaticky upravuje nastavenie farebnej teploty pripojeného fotoaparátu podľa farby použitého filtra.

  • Firmvér sa môže aktualizovať z pamäťového média v pripojenom fotoaparáte.

Neprehliadnite: