HP umožňuje spojenie užívateľských a systémových informácií

Tlačový servis  /  30. 11. 2011, 00:00

Spoločnosť HP včera na výročnej konferencii HP Discover vo Viedni oznámila rozšírenie svojho portfólia Information Optimization o nové riešenia, ktoré uľahčia organizáciám a podnikom vyhodnocovanie dát pre kompetentnejšie a adekvátnejšie rozhodovania o kľúčových procesoch.

 

Informačná explózia a nárast objemu dát sú v súčasnosti riadené z nových zdrojov, ktoré spochybňujú tradičné metódy pre ukladanie a analýzu informácií. Iba 15 % dát je napr. uložených v štruktúrovaných formátoch, ktoré sú pre počítače natoľko zrozumiteľné, aby ich dokázali identifikovať.

Nové riešenia HP, tvoriace súčasť stratégie Instant-On Enterprises, pomôžu zákazníkom lepšie vyhľadávať, spracovávať a vyhodnocovať informácie, ktoré bolo doteraz veľmi ťažké alebo nemožné analyzovať, a to vrátane:

Užívateľských (ľudských) informácií – údaje obsiahnuté vo videách, zvukových súboroch, emailoch, textových súboroch, sociálnych sieťach a v ďalších formátoch, ktoré predstavujú 85 % všetkých svetových dát a sú nevyhnutné pre hlbšie porozumenie myšlienok a k vytváraniu nových konceptov.

Systémových informácií – dáta generované zo systémových „čidiel“ a tagov, poskytujúce úplne nové príležitosti využitia. Tento nepretržitý prísun dát predstavuje obrovské technologické výzvy pre podnikové prostredia.

Nový prieskum vykonaný na základe zadania HP odhalil, že viac ako 50 % informácií vo vnútri organizácií zostáva neprepojených, neobjavených a nepoužívaných.(1) Takmer jeden z dvoch opýtaných respondentov s rozhodovacou právomocou v podnikovom prostredí naznačil, že ich spoločnosti chýba efektívna informačná stratégia, ktorá by účinne prepojila ich organizačné jednotky, technológie a strategické funkcie.

Navyše iba 2 % opýtaných účastníkov prieskumu uviedlo, že ich organizácie dokážu dodať správne informácie v správny čas, aby podporili a využili obchodné príležitosti v akýkoľvek okamžik.

„Využitie informácií v ich mnohých rôznych formách je ďalšou veľkou príležitosťou pri získavaní konkurenčnej výhody,“ povedal Jan Zadák, výkonný viceprezident HP Global Sales. „Vďaka silnému portfóliu riešení HP Information Optimization teraz môžu organizácie a podniky spracovať 100 % svojich dát, čo im prinesie dokonalý prehľad o všetkých procesoch, zlepší predvídavosť a ponúkne možnosť vykonať najvhodnejšie akcie.“

Informačná platforma novej generácie

Riešenie HP Next Generation Information Platform – IDOL 10 – umožňuje organizáciám automaticky porozumieť a reagovať na kombináciu užívateľských a systémových informácií vďaka identifikácii myšlienok a vzorcov na danom mieste a v reálnom čase.

Kombinácia vrstvy pre spracovanie informácií od spoločnosti Autonomy s vysoko výkonným riešením pre analýzu dát v reálnom čase od spoločnosti Vertica umožňuje organizáciám dokonalo analyzovať 100 % neštruktúrovaných, čiastočne štruktúrovaných i štruktúrovaných informácií využitím nového konzistentného, unifikovaného spôsobu. Spoločnosti Autonomy i Vertica boli v minulých mesiacoch zlúčené a začlenené do štruktúry HP.

Zariadenia HP Autonomy Appliances

Nové zariadenia HP Autonomy Appliances ponúkajú organizáciám zjednodušenú, spoľahlivú archiváciu dát, pokročilú analýzu elektronických dát (eDiscovery) a vylepšené vyhľadávanie informácií (enterprise search). Vďaka využívaniu riešenia IDOL 10 získavajú organizácie možnosť rýchleho využívania a extrahovania metadát zo všetkých dátových typov a zdrojov.

Funkcionalita eDiscovery sprostredkováva analýzu kľúčových dát, na základe ktorej vyhodnocuje stav dát, ich objem a hroziace konflikty. Využitím vylepšeného vyhľadávania informácií „enterprise search“ môžu podniky kategorizovať, označiť, prepojiť, načítať a profilovať všetky typy dát, a získať tak obrovské množstvo relevantných informácií.

Riešenie HP Social Intelligence a služby HP Advanced Information

Riešenie HP Social Intelligence Solution pomáha organizáciám a podnikom „skrotiť“ neštruktúrované dáta generované sociálnymi sieťami, optimalizovať ich a následne využiť pri práci so zákazníkmi, posilňovaním reputácie svojich obchodných značiek, prehlbovaním informačných zdrojov či riadením produktových inovácií.

Nové služby HP Advanced Information Services for Vertica navyše urýchľujú implementáciu platformy Vertica Analytics Platform, ktorá analyzuje štruktúrované, čiastočne štruktúrované i neštruktúrované dáta v masovom meradle, aby dokázala ponúknuť okamžitý prehľad kľúčových podnikových údajov. Tieto služby pomáhajú zákazníkom definovať špecifické parametre ich dátových analýz a stanoviť najvhodnejšie podmienky pre integráciu platformy Vertica Analytics Platform do ich existujúcej technologickej infraštruktúry.

Konvergované dátové úložisko HP

Nové zariadenie HP B6200 StoreOnce Backup System určené pre zákazníkov s vysokými nárokmi na ukladanie dát predstavuje v súčasnosti najrýchlejší podnikový systém pre zaistenie deduplikácie v maximálnom rozsahu. Ponúka rýchlosť 28 terabajtov za hodinu(2) a vo svojej triede je jediným riešením poskytujúcim plne automatickú vysokú dostupnost.(3)

Ďalšiu z noviniek predstavuje softvér HP Data Protector, ktorý je založený na deduplikačných technológiách riešenia StoreOnce vyvinutých laboratóriami HP Labs, centrálnym výskumným a vývojovým centrom spoločnosti HP. Vďaka pokročilým funkciám zaisťuje softvér vysoko výkonnú i zdrojovo efektívnu zálohu dát vhodnú pre menšie IT prostredie.

Pre stredne veľké organizácie a podniky je teraz k dispozícii nové konvergované dátové úložisko s vysokou hustotou HP X5000 G2 Network Storage System, navrhnuté spoločnosťami HP a Microsoft. Ponúka jednoduchosť a efektivitu pri správe rýchle rastúceho objemu užívateľských informácií, podporuje viac ako 10 000 užívateľov v rámci jediného systému a jeho kapacitu možno ľahko rozšíriť až na objem presahujúci 100 TB.(4)

HP IT Performance Suite

Riešenie HP IT Performance Suite predstavuje novú podnikovú platformu s inteligentnou prevádzkou, vďaka ktorej môžu IT manažéri zvýšiť výkon IT procesov. Prináša komplexný prehľad o všetkých IT komponentoch, automatizuje ich správu a upravuje výkon podľa aktuálnych podnikových potrieb.

Operačná zložka HP IT Performance Suite obsahuje cez 50 samostatných kľúčových ukazovateľov výkonnosti (KPI) a ponúka širšie možnosti pre meranie výkonu a sledovania prevádzky služieb. Zahŕňa softvér HP Business Service Management (BSM) 9.1, ktorý pomáha predvídať IT problémy skôr, ako v skutočnosti nastanú; správa IT infraštruktúry je tak maximálne proaktívna a pokročilá analýza rizík rieši problémy ešte pred ich prepuknutím.

Aplikačná zložka HP IT Performance Suite testuje výkon systémov a znovu ich porovnáva s viac ako 60 KPI. Využíva softvér HP Application Lifecycle Management (ALM), ktorý optimalizuje ďalší vývoj aplikácií.

Riešenia HP Information Optimization sú kľúčovou súčasťou stratégie Instant-On Enterprise. Vo svete nepretržitej konektivity umožňujú jednotlivé zložky Instant-On Enterprise využívať technológie pri každej spolupráci so zákazníkmi, zamestnancami, partnermi a občanmi.

Neprehliadnite: