HP transformuje ponuku serverov pre kritické podnikové aplikácie do jedinej platformy

Tlačový servis  /  28. 11. 2011, 00:00

Rozšírené portfólio konvergovanej infraštruktúry HP poskytne najväčší možný výber na trhu a súčasne ochranu investícií

 

Spoločnosť HP predstavila projekt „Odyssea“, ktorý podstatne mení súčasné predstavy o budúcej podobe serverových riešení zaisťujúcich priebeh kritických podnikových aplikácií. Projekt je založený na nových vývojových plánoch, ktoré zjednotia serverové architektúry UNIX a x86 a sprístupní sa tak vysoká dostupnosť, špičkový výkon a unikátna slobodu výberu v jedinej serverovej platforme pre kritické podnikové aplikácie.

Podniky a organizácie vyžadujú stále väčšie sprísnenie dohôd o úrovni poskytovaných IT služieb pre svoje najnáročnejšie aplikácie, a zároveň sa snažia optimalizovať využitie IT rozpočtov i zdrojov s cieľom zlacniť IT prevádzku. Vzniká tak potreba skombinovať dostupnosť a odolnosť unixovej platformy so všeobecnou známosťou a cenovou efektivitou takzvanej „industry-standard” platformy reprezentovanej architektúrou x86.

S využitím pokročilej technológie modulárnych riešení HP BladeSystem vyvíja HP nové platformy, umožňujúce zákazníkom vybrať jedno riešenie, ktoré bude najlepšie vyhovovať požiadavkám ich organizácie. Bez kompromisov
a pri zaistení dlhodobej ochrany investícií.

Nový vývojový plán spoločnosti HP pre budúce dva roky zahŕňa nielen ďalšie pokračovanie inovácií serverov HP Integrity, riešení HP NonStop a operačných systémov HP-UX a OpenVMS, ale tiež nové škálovateľné super blade servery s procesormi Intel Xeon pre HP Superdome 2 s kódovým označením „DragonHawk” a škálovateľné blade servery pre šasi c-Class s kódovým označením „HydraLynx”. Súčasťou plánu je tiež posilnenie operačných prostredí Windows a Linux o inovácie pochádzajúce zo systému HP-UX.

Blade servery „DragonHawk“ umožnia zákazníkom HP vedľa kritických podnikových aplikácií bežiacich v prostredí HP-UX na blade serveroch s procesormi Intel Itanium zároveň spracovávať úlohy v prostredí Microsoft Windows či Red Hat Enterprise Linux na blade serveroch s platformou Intel Xeon v rovnakom šasi Superdome 2.

„Rozšírením kritickej dostupnosti z HP-UX a serverov HP Integrity aj na x86 architektúru sa splní prianie mnohým zákazníkom,” povedal Martin Fink, senior viceprezident a generálny riaditeľ HP Business Critical Systems. „HP plánuje transformovať serverové prostredie pre kritické podnikové aplikácie s využitím flexibility systémov HP BladeSystem a zahrnúť kľúčové technologické inovácie z platformy HP Integrity a HP-UX tiež do prostredia x86. Oproti konkurenčným riešeniam tak HP ponúkne otvorený, integrovaný a unifikovaný prístup na jedinej platforme.“

Už viac ako 25 rokov prinášajú HP inovatívne riešenia pre priebeh najnáročnejších podnikových aplikácií založených na robustných, preverených technológiách a súvisiacich službách.

Rozšírením konvergovanej infraštruktúry HP pre kritické podnikové aplikácie prostredníctvom integrácie vybraných a overených inovácií do prostredí systémov x86 umožní spoločnosť HP svojim zákazníkom využívať systémy Linux a Windows pre:

Zvýšenie škálovateľnosti systémov x86 nasadením serverov „DragonHawk“ s 32-procesorovými päticami, ktoré môžu pracovať so stovkami jadier a zvládnu riešiť rozsiahle a zložité úlohy vyžadujúce symetrický multiprocesing. Tieto systémy zákazníkom spoľahlivo obslúžia všetky malé aj veľké úlohy vďaka dynamickým a vysoko škálovateľným IT zdrojom.

Zvýšenie spoľahlivosti a flexibility prostredníctvom dvoch-, štyroch- a ôsmich - päticových škálovateľných x86 „HydraLynx” blade serverov integrovaných v robustnom prostredí c-Class HP BladeSystem a zaisťujúcich virtualizáciu a vysokú dostupnosť podnikových serverov.

Zvýšenie dostupnosti kritických linuxových aplikácií prostredníctvom riešení HP Serviceguard, ktoré automaticky presúva zaťaženie jednotlivých aplikácií medzi servery v prípade chyby alebo dočasnej kumulácie výpočtových požiadaviek.

Vylepšenie flexibility a dostupnosti systémov x86 vďaka technológii HP nPartitions (nPars), ktorá zaisťuje rozdelenie systémových zdrojov naprieč viacnásobnej alebo premenlivej záťaži. Riešenie HP nPars eliminuje vďaka elektrickej izolácii jednotlivých oddielov prípadné chyby, a umožňuje zákazníkom škálovať v rámci jediného robustného systému.

Posilnenie nepretržitosti prevádzky vďaka nástroju HP Analysis Engine pre x86 zabudovaným v systémovom firmware, ktorý ide ďalej ako len k obyčajnému reportovaniu chýb. Poskytuje efektívnu diagnostiku a automatické opravy komplexných systémových chýb, čím umožní obnovenie stability systému behom niekoľkých sekúnd.

Zvýšenie spoľahlivosti a odolnosti x86 systému využitím riešenia HP Crossbar Fabric, ktoré aktívne predchádza chybám a inteligentne presmeruje dáta vo vnútri systému pre zaistenie redundancie a vysokej dostupnosti.

Dosiahnutie vyšších úrovní dostupnosti s využitím služieb HP Mission Critical Services, ktoré identifikujú a eliminujú možné zdroje systémových výpadkov.

Projekt Odyssea očami technologických partnerov

„Intel pokračuje vo vývoji inovácií pre multigeneračné procesory Itanium a Xeon, ktorých kombinácia so serverovými riešeniami HP poskytuje zákazníkom stále väčšiu mieru flexibility a možnosti voľby,“ povedal Kirk Skaugen, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Intel Datacenter and Connected Systems Group. „Spoločne s HP ponúkame našim zákazníkom možnosť prevádzkovať kritické podnikové aplikácie presne podľa ich požiadaviek so širokou ponukou operačných systémov a aplikácií.“

„Naša spoločnosť má s implementáciou systému HP-UX/Integrity ako platformou pre prevádzku kritických podnikových aplikácií veľmi dobré skúsenosti a pre naše špičkové riešenia BSS/OSS sa veľmi dobre osvedčili,“ prehlásila Rebecca Prudhomme, viceprezidentka divízie Product and Solutions Marketing v spoločnosti Amdocs. „Rozšírenie konvergovanej infraštruktúry HP o linuxové riešenia v architektúre x86 ponúkne zákazníkom využívajúcim architektúru Superdome 2 možnosť ťažiť z cenovej efektivity x86 a pritom zlepšiť výkon, škálovateľnosť a dostupnosť tejto architektúry.”

„Zákazníci pri riešení svojich rozsiahlych výpočtových požiadaviek dlhodobo dôverujú spoločnostiam Microsoft a HP,” povedal Eduardo Rosini, viceprezident spoločnosti Microsoft pre SQL Server Marketing. „Rozšírenie partnerstva Microsoftu a HP prinesie zákazníkom na celom svete najlepšie serverové a softvérové riešenia, ktoré im umožnia využívať flexibilitu a škálovateľnosť Microsoft Windows Server a SQL Server na konvergovanej infraštruktúre spoločnosti HP i pri plnení budúcich požiadaviek kritických podnikových aplikácií.”

„Red Hat a HP spolupracujú viac ako desať rokov na vývoji inovácií v serverových a linuxových technológiách,” povedal Paul Cormier, výkonný viceprezident a prezident divízie Products and Technologies v spoločnosti Red Hat. „Ďalšie rozšírenie možností pre zaistenie prevádzky kritických podnikových aplikácií do prostredia x86 ponúkne zákazníkom zvýšenie výkonu aplikácií, škálovateľnosti a bezpečnosti, ktoré systém Red Hat Enterprise Linux na riešeniach HP poskytuje pre ich najnáročnejšie úlohy.”

Viac informácií je k dispozícii na webe www.hp.com/go/Odyssey.

Konvergovaná infraštruktúra HP je kľúčovým prvkom stratégie Instant-On Enterprise, ktorá vo svete nepretržitej konektivity umožňuje využívať technológie pri každej spolupráci so zákazníkmi, zamestnancami, partnermi a občanmi.

Neprehliadnite: