Odborníci potvrdzujú: 3D notebook od LG nebliká

Tlačový servis  /  11. 11. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v informačných technológiách, získala certifikáciu od európskej certifikačnej autority - spoločnosti TÜV, na svoj notebook s 3D displejom. Certifikácia potvrdzuje, že 3D displej notebooku LG nebliká.

 

Nemecký TÜV certifikoval model LG A530. Ani pri sledovaní 3D obrazu displej notebooku nijako nebliká, ponúka jasný, ostrý a prirodzený obraz. Niektorí výrobcovia používajú technológie, pri ktorých 3D obraz bliká. Sledovanie takého obrazu potom nie je príjemné - bolí z neho hlava a oči sú zbytočne namáhané. Notebook LG je prvá na svete, ktorý takú certifikáciu získal.

"Svojim zákazníkom ponúkame 3D obraz, ktorý je ostrý, jasný a na sledovanie príjemný. Certifikácia TÜV to potvrdzuje. LG je priekopníkom 3D technológie Film Patterned Retarder, zvaná LG CINEMA 3D, ktorá ponúka najpríjemnejší 3D obraz, čo potvrdzuje ako certifikácia nezávislých autorít, tak víťazstvo v porovnávacích testoch," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


LG používa pre zobrazenie 3D technológiu Film Patterned Retarder (FPR). Displej má Full HD rozlíšenie 1920 × 1080 bodov. Na rozdiel od "uzávierkových" okuliarov, ktoré zatmievajú oči, netrpí táto technológia znižovaním jasu. Sledovanie filmov, hranie hier aj prezeranie fotografií je teda oveľa príjemnejšie.


Notebook LG A530 bol predstavený v Kórei pred dvoma mesiacmi. Na miestnom dynamickom trhu sa stal okamžite najpredávanejším produktom v segmente 3D notebookov. V najbližších mesiacoch bude notebook dostupný aj vo zvyšných častiach sveta, na český a slovenský trh sa bohužiaľ tento model zatiaľ nedostane.

Neprehliadnite: