ARC Advisory Group: IFS lídrom v oblasti riešení na správu majetku

Tlačový servis  /  03. 10. 2011, 00:00

Spoločnosť IFS, popredný svetový dodávateľ podnikových aplikácií, bola skupinou ARC Advisory Group označená za jedného z hlavných svetových dodávateľov softvéru na správu prevádzkových prostriedkov (Enterprise Asset Management – EAM).

 

Enterprise Asset Management – softvér na riadenie podnikového majetku – poskytuje komplexné riadenie všetkých podnikových aktív – od výroby, služieb, dopravy až po IT infraštruktúru. Vďaka nemu je možné získať prehľad a informácie nutné na optimálne riadenie chodu podniku a minimalizáciu rizík.

 

ARC Advisory Group sa zaoberá výskumom informačných technológií a poradenstvom v priemysle a infraštruktúre. Vo svojej novej publikácii „Enterprise Asset Management and Field Service Management, Five Year Market Analysis and Technology Forecast through 2015“ (Správa majetku a optimalizácia procesov, päťročná analýza trhu a technologická prognóza do roku 2015) ARC Advisory Group vyhlasuje, že IFS má dominantný trhový podiel v oblasti EAM v mnohých odvetviach s vysokými nárokmi na objem aktív a údržbu. Dodávateľom číslo 1 je v sektore letectva a obrany, na druhom mieste je v ropnom a plynárenskom priemysle a predajcom číslo 3 v oblasti výroby elektrickej energie.

 

„Dopyt po moderných EAM systémoch vzniká v súčasnosti najmä v odvetviach s vysokým nárokom na objem aktív,“ hovorí Ralph Rio, riaditeľ výskumu v spoločnosti ARC Advisory Group. „Zámerom je presunúť sa od jednoduchého riadenia údržby a zaistiť, aby údaje o majetku boli interaktívnejšie v rámci celého podniku.“

 

„Efektívna správa majetku je od samého počiatku jedným z pilierov našej spoločnosti a my sme radi, že sa naša stratégia vývoja produktov a orientácia na priemysel stretávajú v týchto veľmi dôležitých odvetviach s kladnou odozvou,“ komentoval Alastair Sorbie, CEO, IFS.

 

V oblasti letectva a obrany, v ropnom a plynárenskom priemysle aj vo výrobe elektrickej energie má spoločnosť IFS celý rad renomovaných zákazníkov, napríklad Armádu Spojených štátov amerických a Veliteľstvo zásobovania USAF (AFMC), Grenland Group a Babcock Engineering Services, čínsku vodnú elektráreň Three Georges alebo National Hydroelectric Power Corporation of India.

V Českej a Slovenskej republike sú významnými zákazníkmi IFS v týchto oblastiach napr. spoločnosti EGE, ZAT, ARMATURY Group, ZPA Smart Energy.

Neprehliadnite: