Spoločnosť Antik podporuje regionálne vysielanie

Tlačový servis  /  02. 11. 2011, 00:00

Antik Telecom prináša najväčšie spektrum regionálnych vysielaní v základnej televíznej ponuke na slovenskom trhu. Väčšina lokálnych televízií je súčasťou Základného balíka jeho digitálnej televízie Tango TV. Podporou regionálneho vysielania umožňuje divákom sledovanie aktuálnych správ z vlastného regiónu, ale aj z iných kútov Slovenska a dáva im možnosť spolupodieľať sa na rozhodovaní o miestnych záležitostiach.

 

Slovenský telekomunikačný operátor, Antik Telecom, podporuje regionálne vysielanie na Slovensku prostredníctvom zaradenia lokálnych televízií už do ponuky Základného balíka svojej digitálnej televízie Tango TV. Prináša tak divákom aktuálne spravodajstvo nielen z ich regiónu, ale aj z ostatných oblastí Slovenska a umožňuje im podieľať sa na rozhodovaní, ktoré môže ovplyvniť ich mesto alebo región. Počtom ponuky lokálnych televízií už v základnom balíku sa tak stáva lídrom na slovenskom trhu.

 

Zatiaľ čo v zahraničí sú regionálne televízie kľúčovým stavebným prvkom televízneho priestoru, na Slovensku doslova bojujú o svoje miesto. Veľká časť súčasných regionálnych vysielateľov prežíva len vďaka podpore obecných a mestských samospráv, ktoré dotáciami prispievajú na ich prevádzku. „Antik považuje regionálne televízie za dôležité predovšetkým z toho dôvodu, že umožňuje občanom sa spolupodieľať na rozhodovaní o záležitostiach týkajúcich sa ich obce alebo regiónu. Udržiava tak interaktivitu ľudí s verejným životom. Lokálne spravodajstvo prispieva k lepšej informovanosti občanov i orgánov miestnej samosprávy,“ vysvetľuje dôvod podporovania regionálneho vysielania Vlastimil Lakatoš, IPTV manažér spoločnosti Antik Telecom.

 

Regionálna televízia významne ovplyvňuje rozvoj daného regiónu a miestnu kultúru, pretože umožňuje občanom aktívne sa podieľať na vysielaní napr. formou priameho telefonovania do relácie alebo zasielaním spätnej väzby. Vďaka tomu vzniká mnoho relácií, tvorených na základe podnetov od občanov. Antik ponúka vo svojich balíkoch nasledovné regionálne televízie: TV Región, TV Zemplín, TV Naša, TV Poprad, TV Nitrička, TV Centrál a TV Patriot, z ktorých väčšina je súčasťou základného balíka.

Neprehliadnite: