Samsung vyhlasuje súťaže pre vývojárov mobilných aplikácií a študentov

Tlačový servis  /  25. 10. 2011, 00:00

V celosvetovej súťaži budú najúspešnejšie Bada 2.0 aplikácie odmenené celkovo 1 miliónom dolárov. Na Slovensku majú priestor mladé talenty z radov študentov vysokých škôl.

 

Samsung vyhlasuje celosvetovú súťaž pre vývojárov mobilných aplikácií Bada 2.0 Power App Race, ktorá prebieha na internetových stránkach developer.bada.com. Úspešní súťažiaci majú šancu vyhrať až 100 000 dolárov.

 

Druhý ročník Bada 2.0 Power App Race si kladie za cieľ oficiálne predstaviť vývojárom mobilnú platformu Bada 2.0 a motivovať ich k vytvoreniu inovatívnych aplikácií využívajúcich Bada 2.0 SDK. Desať aplikácií bude vybraných a ocenených celkovo 1 miliónom dolárov. Okrem toho víťazné aplikácie získajú označenie „Power App“ na Samsung Apps, a tým aj exkluzívne marketingové a propagačné výhody.

 

„Sme radi, že môžeme predstaviť Bada 2.0 Power App Race, ktorá pomôže posilniť komunitu vývojárov Bada a celosvetovo povzbudí ich chuť k inováciám,“ uviedol Kang-hyun Kwon, Senior Vice President of Media Solution Center, Samsung Electronics. „Podobnú akciu veľmi vítame, pretože veríme, že spolu s lokálnymi aktivitami bude ďalším stimulom k rozvoju komunity vývojárov v Českej republike a na Slovensku,“ dodal Jan Vaníček, Content Manager spoločnosti Samsung Czech and Slovak.

 

Hoci podobné súťaže pre tvorcov aplikácií zvyčajne hodnotí porota zložená výhradne z organizátorov akcie, o výhercoch Power App Race rozhoduje verejnosť svojou voľbou pri nákupe. Vývojári, ktorí sa chcú súťaže zúčastniť, sa musia zaregistrovať priamo na Bada developer site. Príjem prihlášok je otvorený a končí o polnoci 31. decembra. Súťažiaci môžu vložiť ľubovoľný počet aplikácií.

 

Prvých desať aplikácií, ktoré dosiahnu 100 000 stiahnutí, bude vyhlásených ako oficiálni víťazi na portáli Bada vývojárov http://developer.bada.com.

 

Na septembrovom veľtrhu IFA 2011 odhalila spoločnosť Samsung svoje plány na rozšírenie platformy Bada a predstavila inteligentné telefóny so systémom Bada 2.0, vrátane Samsung Wave 3, Wave M and Wave Y. Samsung má v pláne predstaviť ďalšie podporné programy pre Bada vývojárov, vrátane celosvetového turné „Deň v koži Bada vývojára“. Celá akcia má zvýšiť povedomie o operačnom systéme Bada.

 

Na Slovensku bola vyhlásená obdobná súťaž s názvom „Bada Challenge“, ktorú organizuje Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave v spolupráci so spoločnosťou Samsung Electronics. Do súťaže sa môžu zapojiť študenti všetkých stupňov vysokých škôl z celého Slovenska ako jednotlivci alebo ako skupina autorov.

 

Celková suma, ktorú môžu účastníci vyhrať, je 2 900 eur. Ohodnotených bude celkovo šesť študentov alebo skupín. Víťazi si okrem finančnej odmeny odnesú aj mobilné telefóny Samsung Wave II a Wave 575. Registrácia účastníkov je do 31. októbra 2011. Súčasťou celého procesu je aj kurz vývoja mobilných aplikácií pre OS Bada. Súťaž potrvá až do mája budúceho roku, kedy prebehne prezentácia aplikácií a vyhlásenie výsledkov.

 

Odovzdané aplikácie budú certifikované prostredníctvom SamsungApps Seller Office. Do súťaže môžu byť zaradené len tie aplikácie, ktoré úspešne absolvujú tento proces a budú zobrazené v SamsungApps Store. Účastníci, ktorých aplikácie neprešli úspešne certifikačným procesom, budú mať k dispozícií presne stanovený čas na opravu a ďalší pokus o úspešné certifikovanie aplikácie.

 

„Aj takýmto spôsobom chceme podnietiť mladých slovenských a perspektívnych vývojárov o náš nový systém Bada. Zároveň nevylučujeme možnosť ďalšej spolupráce s výhercami súťaže,“ dodal Ivan Kapec, produktový a marketingový manažér telco divízie spoločnosti Samsung.

Neprehliadnite: