Oracle Database Appliance: kombinácia hardvéru a softvéru

Tlačový servis  /  25. 10. 2011, 00:00

K dispozícii je výkonný, jednoducho použiteľný, spoľahlivý a cenovo dostupný databázový systém pre malé a stredné organizácie.

 

Spoločnosť Oracle uvádza na trh zariadenie Oracle Database Appliance. Toto kompletné databázové riešenie sa skladá z kombinácie nasledujúcich produktov: databázového servera Oracle Database 11g Release 2, technológie Oracle Real Application Clusters na serveri Sun Fire server cluster s dvoma nódmi a operačným systémom Oracle Linux.

Riešenie Oracle Database Appliance je navrhnuté ako kombinácia softvéru, serverov, úložných systémov a sieťových technológií, ktoré zaisťujú vysokú dostupnosť pre široké spektrum vlastných aj predpripravených databázových aplikácií z oblasti OLTP (on-line transakčné spracovanie) a dátových skladov.

Systém Oracle Database Appliance je postavený na v súčasnosti najlepšej databáze a pomocou aplikácií Oracle Real Application Clusters a Automatic Storage Management chráni databázy pred zlyhaním serverov a úložných zariadení. Riešenie ponúka zákazníkom model platby za softvérové licencie prispôsobený rastu firmy. Cena databázy Oracle a ďalšieho softvéru závisí od počtu procesorových jadier (od 2 do 24), čo v prípade potreby výrazne zjednodušuje inováciu systému.

Náklady a zdroje, ktoré sú bežne potrebné na vytvorenie a prevádzku vysoko dostupných databázových systémov, v tomto prípade znižuje niekoľko funkcií. Zariadenie Oracle Database Appliance ponúka proaktívny monitoring, umožňuje administrátorom poskytovanie softvéru pomocou jediného kliknutia myši, plne integrované nasadzovanie opráv a automatické telefonáty administrátorovi v prípade zlyhania hardvéru. Rozsiahly ekosystém partnerov spoločnosti Oracle ponúka zákazníkom rad horizontálnych aj odborovo špecifických aplikácií, ktoré využijú výhodu vyššej dostupnosti zariadenia Oracle Database Appliance.

 

„Firmy dnes utrácajú desiatky tisíc dolárov a kvantum hodín pri nákupoch, sprevádzkovaní a prispôsobovaní databázových riešení,“ uvádza Andrew Mendelsohn, senior viceprezident spoločnosti Oracle. „Zariadenie Oracle Database Appliance ponúka špičkovú databázu a systém s vysokou dostupnosťou od jediného dodávateľa. Vzali sme na seba riziko, ako ideálne navrhnúť a nasadiť databázovú infraštruktúru. Výsledné riešenie je ideálne pre malé a stredné firmy alebo pre pobočky veľkých podnikov, ktoré bez nutnosti ďalších investícií získajú predpripravený hardvér aj softvér umožňujúci vysokú dostupnosť databázových aplikácií.“

 

„Predajní partneri spoločnosti Oracle potrebujú diferencované portfólio rôznych riešení, ktoré je však možné predávať vo veľkých objemoch. Naše kombinované riešenie zjednodušuje nasadenie aj prevádzku a umožňuje zákazníkom priebežné investície sledujúce rast firmy. Zariadenie Oracle Database Appliance môže byť preto pre našich predajcov ideálnym riešením, ktoré optimálne kombinuje cenu, jednoduchosť použitia a funkčnosť,” povedal Judson Althoff, senior viceprezident divízie Worldwide Alliances & Channels and Embedded Sales spoločnosti Oracle.

Neprehliadnite: