Organizačné zmeny a manažérske posily v Slovenských telekomunikáciách

Tlačový servis  /  27. 08. 2003, 00:00

Na základe rozhodnutia Predstavenstva Slovenských telekomunikácií, a.s., vznikol k 1. augustu 2003 v spoločnosti Úsek obchodných a prevádzkových činností, ktorý rozsahom svojej pôsobnosti a aktivít nahradí doterajší Úsek marketingu a predaja a Úsek sieťovej infraštruktúry.

Na čele nového a zároveň najväčšieho úseku stojí senior výkonný viceprezident pre obchodné a prevádzkové činnosti (COO- Chief Operating Officer), pán Herbert Müller (54), ktorý do Slovenských telekomunikácií, a.s., prišiel v novembri 2003 po vyše tridsaťročnom pôsobení v spoločnosti Deutsche Telekom AG (DT). V predchádzajúcom období pôsobil na pozíciách v oblasti prevádzky a údržby, plánovania siete, marketingu a predaja, ako aj produktového manažmentu. V rokoch 1980 - 1997 pracoval H. Müller v zahraničných akvizíciách spoločnosti DT - v Saúdskej Arábii, Indii a Singapúre. Pod jeho vedením sa v roku 1994 spoločnosť Deutsche Telekom Asia stala uznávanou telekomunikačnou spoločnosťou v juhovýchodnej Ázii. Po návrate do Nemecka pracoval nový COO Slovenských telekomunikácií, a.s., v oblasti produktového manažmentu pre všetky hlasové, dátové a IP produkty spoločnosti T-Systems.

Novými senior viceprezidentmi na Úseku obchodných a prevádzkových činností sú Andreas Stange, Alexander Winkler a Juraj Kvetko.

Senior viceprezident pre produkciu a služby Andreas Stange (39) je absolventom Ekonomickej univerzity v Kolíne, Nemecko a do spoločnosti DT nastúpil v roku 1992. Po rôznych pozíciách aj v Južnej Afrike a vo Viedni (max.mobil) pracoval vo funkcii riaditeľa pobočky pre služby DT Kolín/Bonn.

Senior viceprezident pre biznis zákazníkov Alexander Winkler (52), je absolventom VSB Ostrava a Harvard Business School Boston, USA. Pracoval vo firmách OKD Ostrava v odbore IT, v IBM na pozícii obchodného riaditeľa pre ČR, a v spoločnostiach GiTy (CEO a podpredseda predstavenstva), Eurotel Praha (COO) a Deutsche Telekom. V Slovenských telekomunikáciách, a.s., má zodpovedá za predaj pre biznis zákazníkov a špeciálne zákaznícke riešenia.

Senior viceprezident pre rezidenčných zákazníkov Juraj Kvetko (44) pracuje v Slovenských telekomunikáciách, a.s., od februára roku 2002. V minulosti pôsobil na rôznych manažérskych pozíciách v spoločnostiach V.R. Millennium, a. s., Nextra s. r. o., ITA Telecom Slovakia a Inštitúte SAS.

Neprehliadnite: