Slovenskí podnikatelia majú možnosť preraziť v Silicon Valley

Tlačový servis  /  21. 10. 2011, 00:00

Inovatívni podnikatelia majú jedinečnú možnosť získať skúsenosti z mekky technológií a rodiska firiem ako Google či Facebook. Súťaž Startup Awards.SK poskytne štyrom najlepším slovenským podnikateľským myšlienkam pobyt v prestížnom technologickom inkubátore Plug and Play v Silicon Valley.

 

Startup Awards.SK je vôbec prvým projektom na Slovensku, ktorý praktickým spôsobom pomáha inovatívnym nápadom naplniť ich globálny potenciál. Táto súťaž je vyvrcholením našej dlhoročnej snahy v tejto oblasti. Sme radi, že sa nám podarilo vytvoriť silný tím partnerov, s pomocou ktorých môžeme pomôcť začínajúcim podnikateľom naplniť ich vízie,“ hovorí Ivan Štefunko zo spolocnosti Neulogy.

 

Základnou podmienkou súťaže je, že prihlásená inovácia, čiže produkt alebo služba, bola uvedená po 1. 1. 2009. Ďalej je potrebné, aby bola firma registrovaná na Slovensku, alebo projekt bol založený osobou so slovenským občianstvom, resp. trvalým pobytom na území Slovenskej republiky. Sumár projektu, krátku prezentáciu a životopisy tvorcov musia súťažiaci prihlásiť na www.startupawards.sk do 6.novembra 2011.

 

Hlavnými kritériami pri výbere sú inovácia, výnimočný rast alebo potenciál ovplyvniť sektor, v ktorom firma podniká. Proces výberu má dve kolá. V prvom zástupcovia inkubátora Plug and Play a partneri súťaže vyberú 10 najlepších startupov (začínajúcich projektov), ktoré postúpia do záverečného kola.

 

V záverečnom kole porota z desiatky výnimočných projektov, a víťaza podujatia Startup Weekend Bratislava (divoká karta), vyberie 4 projekty, ktoré budú mať možnosť vycestovať budúci rok na 3 mesiace do inkubátora Plug and Play v Silicon Valley. Získajú tak jedinečný prístup k investorom, mentorom a veľkú pomoc pri rozvíjaní firmy.

 

Startup Awards.SK podporili spoločnosti Dell, Neulogy, Sario a KPMG. Spoločnosť Dell je generálnym partnerom súťaže. SARIO poskytuje hlavné ceny súťaže, ktoré sú súčasťou ich Startup rozvojového programu, ktorý nedávno predstavili. Neulogy je odborným garantom súťaže.

Neprehliadnite: