Samsung a Google spoločne predstavujú špičkový smartphone GALAXY Nexus

Tlačový servis  /  19. 10. 2011, 00:00

Spoločnosti Samsung Electronics Co., Ltd. a Google dnes spoločne predstavili GALAXY Nexus – prvý smartphone na svete s najnovším operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich. GALAXY Nexus je vybavený 4.65-palcovým HD Super AMOLED displejom s rozlíšením 720p a 1.2GHz dvojjadrovým procesorom.

 

„Samsung pri vývoji telefónu úzko spolupracoval so spoločnosťou Google a vďaka vzájomnému úsiliu sme schopní našim zákazníkom ponúknuť ako prví nový smartphone s operačným systémom Android 4.0 a posunúť tak pomyselný míľnik v mobilných technológiách zase o kus ďalej,“ povedal JK Shin, President and Head of Samsung 's Mobile Communications Business.


„Ice Cream Sandwich potvrdzuje, že operačný systém Android neustále inovujeme. Nová verzia systému funguje na telefónoch, tabletoch i všetkých zariadeniach medzi nimi. Funkcie, ako je Android Beam a Odomknutie telefónu vlastnou tvárou, ukazujú inovatívnu prácu nášho tímu a telefón GALAXY Nexus zase silu tejto novej verzie Androidu,“ uviedol Andy Rubin, Senior Vice President mobilnej divízie Googlu.


Prvý smartphone s operačným systémom Android 4.0

Ice Cream Sandwich (Android 4.0) ponúka vylepšené užívateľské rozhranie spolu s aktualizovanými a novými funkciami Android platformy, ako sú multi-tasking, Wi-Fi hotspot, podpora NFC a plnohodnotné prezeranie webových stránok. Ice Cream Sandwich ponúka aj aplikáciu Ľudia, ktorá umožňuje prechádzať si profily kamarátov, rodiny či spolupracovníkov, prezerať ich fotky vo vysokom rozlíšení, rovnako ako ich najnovšie aktualizácie statusov na Google+.


Medzi ďalšie inovácie operačného systému Ice Cream Sandwich patrí funkcia Odomknutie tvárou, ktorá na základe rozpoznania tváre odomkne telefón. Prostredníctvom funkcie Android Beam môžu používatelia s použitím NFC (komunikácia na krátku vzdialenosť) technológie ľahko zdieľať webové stránky, aplikácie aj YouTube videá so svojimi priateľmi z telefónu na telefón.
 

Smartphone GALAXY Nexus je ako prvý Android telefón vybavený len softvérovými tlačidlami na ovládanie prístroja so zámerom zjednotiť užívateľskú skúsenosť s telefónmi a tabletmi.

Zamykanie obrazovky telefónu, domovská obrazovka či telefónne aplikácie boli premyslené a upravené tak, aby bol Android ešte jednoduchší, prehľadnejší a užitočnejší.

 

GALAXY Nexus je vybavený fotoaparátom s funkciou panorama a mnohými zaujímavými efektmi ako napríklad "zámena pozadia", ktoré je možné využiť aj počas natáčania videa alebo chatovanie cez Google Talk. Smartphone používateľom tiež umožňuje nahrávanie videa 1080p s nulovým oneskorením uzávierky.


GALAXY Nexus je pripojený ku cloudu (vzdialené úložisko a správa dát), takže používateľ má prístup ku svojim kontaktom a ďalším údajom naprieč všetkými používanými zariadeniami. Používatelia si môžu vyberať z viac ako 300 000 aplikácií a hier na Adroid Markete, ktorý im poskytuje širokú ponuku zábavy.


Zážitok s Googlom

GALAXY Nexus sprostredkuje okamžitý prístup k softvérovým aktualizáciám a novým aplikáciám. Smartphone samozrejme ponúka veľké množstvo Google mobilných služieb, vrátane Android Marketu, služby Gmail, Map Google 5.0 s 3D mapami a navigáciou, Google Earth, YouTube, synchronizáciu s Kalendárom Google a redizajnovanú aplikáciu Google +.


 

Spojenie nadpriemerného hardvéru s najmodernejším softvérom

GALAXY Nexus je prvý smartphone, ktorý je vybavený 4.65-palcovým displejom so špičkovým rozlíšením 720p (1280x720) a nadštandardným jasom displeja.


Smartphone GALAXY Nexus, ako nástupca modelu Nexus S, sa pýši nadčasovým dizajnom podporeným beztlačidlovým, jemne zakriveným telom telefónu. Tvar krytu batérie vylepšuje celkový pocit z prístroja a slúži proti vykĺznutiu telefónu z ruky. S iba 8.94 mm na šírku a minimalistickým 4.29 mm rámčekom ponúka GALAXY Nexus vynikajúcu prenositeľnosť spolu s veľkou obrazovkou.


GALAXY Nexus vybavený ultra rýchlym 1.2GHz dvojjadrovým procesorom zaisťuje vynikajúci výkon a rýchlosť, takže zákazníci maximálne využijú možnosti rozšíreného multitaskingu alebo živé zobrazenie hier či videí vo vysokom rozlíšení. Vstavaný HSPA+ modul v kombinácii s dvojjadrovým procesorom sprostredkuje veľmi rýchle prehliadanie internetu, ktorý majú používatelia na dosah ruky, nech už sú kdekoľvek.


GALAXY Nexus sa na Slovensko dostane v druhej polovici novembra 2011.


Pre multimediálny obsah a detailnejšie informácie prosím navštívte

http://www.samsungmobilepress.com/.

 

Špecifikácia GALAXY Nexus

 

 

Siete

HSPA+ 21Mbps/HSUPA 5.76Mbps 850/900/1900/1700/2100

EDGE/GPRS 850/900/1800/1900

*LTE verzia bude dostupná podľa regiónu.

Procesor

1.2 GHz dvojjadrový procesor

Displej

4.65” 1280X720 HD Super AMOLED

Operačný systém

Android 4.0 - Ice Cream Sandwich

Fotoaparát

hlavný (zadný): 5 MP AF s LED bleskom, nulovým oneskorením uzávierky a rýchlou funkciou shot2shot

vedľajší (predný): 1.3 MP pre videohovory

Video

Kodeky: MPEG4/H.263/H.264

Prehrávanie: 1080p@30fps

Nahrávanie: 1080p Full HD Video@30fps

Audio

Kodeky: MP3/AAC/AAC+/eAAC+

3.5 mm výstup pre slúchadlá

GoogleTM

Mobile Services

Android Market™, Gmail™, Google Earth™, YouTube™, Movie Studio

Google Maps™ 5.0 s 3D mapami a turn-by-turn navigáciou, Google Calendar™, Google+ app

Konektivita

Bluetooth® technológia 3.0

USB 2.0

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4GHz/ 5GHz)

NFC

Senzory

Akcelerometer, kompas, gyroskop, svetlo, proximity senzor, barometer

Pamäť

1 GB (RAM) + 16/32 GB interná pamäť

Rozmery

135.5 x 67.94 x 8.94mm, 135g (HSPA+)

Batéria

Štandardná batéria, Li-on 1,750 (HSPA+)

* Vyššie uvedené špecifikácie sa môžu líšiť v LTE verzii.

* Všetky vlastnosti, funkcie, špecifikácie a ďalšie informácie o produkte uvedené v tomto dokumente, vrátane výhod, dizajnu, ceny, komponentov, výkonu, dostupnosti a schopnosti výrobku, môžu byť zmenené bez predchádzajúceho upozornenia alebo záväzku.

 

Neprehliadnite: