HP oznamuje prevzatie kontroly nad spoločnosťou Autonomy Corporation

Tlačový servis  /  17. 10. 2011, 00:00

Spoločnosť HP oznámila, že získala kontrolu nad spoločnosťou Autonomy Corporation plc (LSE: AU. alebo AU.L).

 

Držitelia 213 421 299 kusov akcií spoločnosti Autonomy prijali už v auguste oznámenú ponuku spoločnosti HP na kúpu väčšinového objemu v cene 25,50 libier (42,11 dolára) za jednu akciu v hotovosti, čo predstavuje približne 87,34 % celkového počtu obehových akcií spoločnosti Autonomy. Všetky podmienky súvisiace s uvedenou ponukou boli splnené, takže HP zároveň prebralo kontrolu nad chodom spoločnosti Autonomy.

Akvizícia spoločnosti Autonomy stavia HP do pozície lídra v oblasti rýchlo sa rozvíjajúcej správy informácií vo veľkých firmách. Softvér spoločnosti Autonomy je základom viacerých kritických aplikácií veľkých firiem, ako napr. pokročilej správy a vyhľadávania dát, riešení pre interakciu so zákazníkmi, informačných systémov, správy záznamov, archivácie, správy firemných procesov, webového obsahu, optimalizácie webu, správy rozsiahlych multimédií a videí či zvukových analýz. Riešenia spoločnosti Autonomy využíva viac ako 25 000 zákazníkov po celom svete.

Produkty spoločnosti Autonomy doplnia riešenia HP pre firemný sektor a rozšíria ponuku v oblasti dátovej analýzy, cloudu a procesných postupov. HP od prevzatia spoločnosti Autonomy očakáva rýchlejšie plnenie stratégie v oblasti komplexných cloudových riešení a softvéru. Zákazníci HP získajú nové vysoko efektívne riešenie, ktoré im pomôže „skrotiť“ obrovské množstvo neštruktúrovaných aj štruktúrovaných informácií.

„Naším najväčším cieľom je pomáhať zákazníkom pri riešení ich kľúčových procesov z oblasti IT infraštruktúry. Obrovský nárast neštruktúrovaných aj štruktúrovaných dát a ich zhodnotenie patrí medzi tie vôbec najväčšie výzvy pre koncových užívateľov, firmy aj štátnu správu,“ povedala Meg Whitmanová, prezidentka a generálna riaditeľka spoločnosti HP. „Riešenia Autonomy značne rozširujú možnosti správy a získania maxima z takýchto dát – dokážu odhaliť oveľa viac podrobností, posúdiť relevanciu dát a vďaka tomu uľahčujú ďalšie rozhodnutia a aktivity.“

Ako bolo už skôr oznámené, spoločnosť Autonomy bude naďalej fungovať ako samostatná obchodná jednotka. Dr. Mike Lynch, zakladateľ a výkonný riaditeľ Autonomy, naďalej povedie obchodné aktivity Autonomy, jeho nadriadenou bude Meg Whitmanová.

„Nastal historický deň pre Autonomy, jej zamestnancov a zákazníkov. Naše odborné skúsenosti sa môžu skombinovať so špičkovými možnosťami a technológiami spoločnosti HP a vytvoriť systémy, ktoré si poradia so všetkými firemnými informáciami, nech už budú v akomkoľvek formáte,“ dodal Mike Lynch. „Nachádzame sa na začiatku úplne novej éry, v ktorej sa v skratke IT bude meniť nielen „T“ (technológie), ale tiež „I“ (informácie).

Ponuka spoločnosti HP na odkúpenie zostávajúcich obehových akcií Autonomy zostáva otvorená. Viac informácií je k dispozícii na webových stránkach www.hp.com/investor/offerdocuments.

Neprehliadnite: