Verbatim predstavuje OLED modul pre ľahkú realizáciu flexibilného a kreatívneho osvetlenia

Tlačový servis  /  01. 11. 2011, 11:25

Verbatim predstavil OLED modul založený na vlastnej technológii VELVE OLED, ktorý môžu využiť svetelní dizajnéri, umelci, inžinieri a architekti na rýchlu a ľahkú realizáciu kreatívnych osvetľovacích schém. Modul obsahuje farebne laditeľný a zarámovaný panel VELVE OLED so svetelnou plochou s rozmerom 123 × 123 mm. V zadnej časti panelu sa nachádza doska plošných spojov s riadiacou elektronikou. Celý modul meria 146,4 mm (šírka) × 133,3 mm (dĺžka) × 8,7 mm (hĺbka) a váži 192 gramov.

 

Stmievateľný OLED modul, ktorý spotrebuje 2,6 W z 24 V jednosmerného zdroja napájania, je vybavený dvoma rozhraniami DMX512 a DALI a jeho kalibračná schopnosť zaisťuje rovnomernú distribúciu svetla po celej ploche panelu. Vytvára RGB farbu so svetelným tokom až 47,6 lúmenov, svietivosťou 1 000 kandel na meter štvorcový, farebnou teplotou 3 000 K a svetelnou účinnosťou 31 lúmenov na watt.

K dispozícii je tiež balík VELVE OLED Evaluation Kit. Ten pozostáva z farebne laditeľného orámovaného OLED panelu s rozmerom 207 × 145 × 18,3 mm a elektronického obvodu riadeného cez USB pripojenie. Počiatočná farba a biele tóny sú predprogramované. S pomocou priloženého softvéru môžu dizajnéri experimentovať s farbou svetla, bielym tónom či jasom. Súčasťou balenia je i externý AC/DC napájací kábel a užívateľská príručka.

OLED osvetlenie je flexibilné, ľahké a jeho najjemnejšie vrstvy sú mnohonásobne tenšie než ľudský vlas. Poskytuje jasné dynamické svetlo a využíva dokonca ešte menej energie než technológia LED, takže i obrovské architektonické plochy môžu byť osvetlené s minimom spotrebovanej energie.

Mitsubishi Chemical Corporation (MCC), materská spoločnosť Verbatimu, skombinovala kvalitu OLED s novými procesmi a materiálmi na vytvorenie novej osvetľovacej technológie, ktorá umožňuje produkciu najväčších OLED panelov sveta, s rozmerom približne 14 cm štvorcových. Ďalší vývoj umožní do budúcnosti dostupnosť ešte väčších panelov pri nižších nákladoch na výrobu.

Svetelné spotrebiče s technológiou VELVE OLED by mali byť k dispozícii v obchodoch koncom tohto roku.

Neprehliadnite: