Dotyková obrazovka impozantných rozmerov: Sharp predstavuje PN-L702B

Tlačový servis  /  14. 10. 2011, 00:00

Od firemných školení cez brainstorming až po obchodné prezentácie – interaktívna komunikácia je dnes osvedčená metóda pre získavanie tých najlepších výsledkov v čo najkratšom čase.

 

Nový dotykový monitor PN-L702B od spoločnosti Sharp umožňuje jednoduché zdieľanie vedomostí medzi niekoľkými ľuďmi. Displej s uhlopriečkou 176,6 centimetrov a Full HD rozlíšením 1920 × 1080 pixlov vykreslí presne každý detail. Vďaka svojmu inovatívnemu detekčnému softvéru je možné všetky zmeny a komentáre okamžite integrovať do súčasných návrhov na monitore a všetko potom uložiť či vytlačiť.

Nečitateľné písmo na tabuli, často rozostrené premietačky či hektické kopírovanie diskusných poznámok patrí teraz do minulosti vďaka novému PN L702B dotykovému monitoru od spoločnosti Sharp. „Vďaka impozantnému 70 palcovému displeju (176,6 cm), full HD rozlíšeniu a citlivej dotykovej obrazovke je tento monitor ideálny na výučbu na školách a univerzitách, na prezentácie v zasadacích miestnostiach a konferenčných centrách, a taktiež pre aplikácie e-signage,“ hovorí Peter Heins, riaditeľ výskumu a vývoja produktov spoločnosti Sharp Electronics Europe. „PN-L702B je dokonca okamžite pripravený na použitie ako súčasť videokonferenčného systému, keď ľudia fyzicky sa nachádzajúci na rôznych miestach zemegule môžu diskutovať na obrazovke v reálnom čase, akoby sedeli spoločne pri jednom stole“.

 

Všetky pohyby iba dvoma prstami

Infračervený detekčný systém vyvinutý spoločnosťou Sharp zlepšuje odozvu dotykovej obrazovky a vylepšuje jej schopnosť integrovať ručne písané poznámky. Tento systém zahŕňa rôzne infračervené senzory, ktoré rýchlo a presne zistia polohu prsta alebo dotykového pera. PN L702B má taktiež tzv. funkciu dvojdotyku (Touch Dual Function)*1, ktorá používateľovi umožňuje prechádzať obsah ťahaním dvoch prstov hore a dole po obrazovke, dokáže taktiež zväčšovať a zmenšovať roztiahnutím alebo naopak priblížením prstov k sebe.

Vďaka technológii UV2A spoločnosti Sharp ponúka PN-L702B pôsobivo brilantné farby, žiarivo bielu a hlboké odtiene čiernej. Táto technológia zároveň zaisťuje vysoko účinné plné LED podsvietenie a zabraňuje strate jasu na okrajoch obrazovky. Výsledkom je vždy optimálne čitateľný obsah a zároveň mimoriadne nízka spotreba.

Jednoduchý na použitie a okamžite zapojený do siete

Pri vývoji PN-L702B bol kladený veľký dôraz na jednoduchosť používania. Softvér Sharpu pre elektronické pero bol vyvinutý špeciálne pre dotykové monitory Sharp, takže sa s displejom veľmi ľahko pracuje. Používatelia môžu písať a kresliť priamo na obrazovku pomocou dotykového pera alebo vlastnými prstami. Zobrazené obrázky môžu byť zväčšované či otáčané, ručne písané poznámky môžu byť označené a presunuté na akékoľvek miesto na obrazovke. Po vykonaní všetkých úprav je možné samozrejme výsledný zobrazený obsah uložiť a vytlačiť. Napríklad najaktuálnejší výsledok rokovania či brainstormingu môže byť jednoducho uložený a neskôr sprístupnený vybranej skupine ľudí. PN L702B je možné pripojiť bez problémov k multifunkčným zariadeniam Sharp, tlačiarňam, skenerom a taktiež zapojiť do siete. Taktiež zobrazenie naskenovaných obrázkov na dotykovom displeji a potom ich uloženie aj s ručne písanými poznámkami je teraz každému na dosah.

1 Túto funkciu podporujú iba počítače využívajúce operačný systém Widows 7.

Neprehliadnite: