Oracle Exalytics: Výkonné aplikácie Business Intelligence pre každého

Tlačový servis  /  04. 10. 2011, 00:00

Spoločnosť Oracle predstavila na svojej výročnej konferencii OpenWorld niekoľko zásadných oznámení. Komplexné a z hľadiska výkonu optimalizované systémy kombinujúce hardvér aj softvér sú určené napr. na analýzy Business Intelligence alebo na spracovanie veľkých objemov neštruktúrovaných dát a ich prevod do databázy.

 

Konferencia Oracle OpenWorld sa koná v San Franciscu (Moscone Center) 2. – 6. októbra. Akcia si kladie za cieľ pomôcť podnikom optimalizovať existujúce systémy a porozumieť novým prielomovým technológiám. Súčasťou akcie sú vzdelávacie semináre, ukážky produktov a prezentácie partnerov spoločnosti Oracle. Konferenciu Oracle OpenWorld tohto roku navštívilo viac než 45 000 účastníkov zo 117 krajín.

Exalytics zefektívni aplikácie Business Intelligence
 

Najvýznamnejšou práve predstavenou novinkou je stroj Exalytics Business Intelligence, predpripravený systém hardvéru a softvéru navrhnutý a optimalizovaný tak, aby mohol vykonávať analýzy rýchlejšie než všetky súčasné systémy. Vizualizované výsledky týchto analýz sú poskytované v reálnom čase, prakticky „rýchlosťou myšlienky“. Stroj Oracle Exalytics umožní vykonávať úplne nové typy analytických aplikácií. Organizácie budú vďaka tomuto systému môcť rýchlejšie reagovať na meniace sa podmienky na trhu; navyše sa tým rozšíri adopcia aplikácií Business Intelligence (BI), pretože rozhranie systému a forma výstupu (vizualizácia a interaktivita) umožnia vykonávať tieto analýzy prakticky komukoľvek.

Systém umožňuje prepojiť aplikácie BI s reportingom a panelmi pre modelovanie, plánovanie, prognózy a prediktívnu analýzu. Príslušné aplikácie bude možné škálovať na úrovni celého podniku, čo umožní ich ďalšie zrýchlenie.

Systém Oracle Exalytics kombinuje osvedčené riešenia spoločnosti Oracle pre BI (Business Intelligence Foundation) s vylepšenými možnosťami vizualizácie, pridáva optimalizáciu výkonu a optimalizovanú verziu databázového riešenia Oracle TimesTen In-Memory s rozšíreniami pre analytické aplikácie. Hardvérom je vysoko škálovateľný server Oracle navrhnutý špeciálne pre aplikácie Business Intelligence vykonávané formou in-memory (práca s dátami priamo v operačnej pamäti bez nutnosti neustáleho prístupu na úložisko dát).

Na rozdiel od konkurenčných systémov ide o riešenie od jediného dodávateľa. Minimalizované sú tak náklady na integráciu jednotlivých súčastí, údržbu aj podporu. Komponenty systému sú navrhnuté už s cieľom, aby pracovali pospolu. Firmy, ktoré už používajú riešenia Oracle BI Enterprise Edition a Oracle BI Applications, môžu svoje reporty a panely bez zmien spustiť aj v novom prostredí. Ide o otvorené riešenie, pomocou ktorého je možné vykonávať aj analýzy dát v relačných databázach (Oracle aj iných dodávateľov), dátových skladov, systémov OLAP alebo neštruktúrovaných dát.

Systém Oracle Exalytics zahŕňa server Sun Fire, aplikáciu Business Intelligence Oracle BI Foundation a databázové riešenie Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics.

Neprehliadnite: