Junior Achievement a Hewlett-Packard pomáhajú študentom po celom svete stať sa konkurencieschopnými na pracovnom trhu 21. storočia.

Tlačový servis  /  03. 10. 2011, 00:00

HP and Junior Achievement, najväčšia svetová organizácia, ktorá inšpiruje a motivuje mladých ľudí k úspechu v globálnej ekonomike, vyhlásila víťaza prvého ročníka projektu Social Innovation Relay.

 

Social Innovation Relay je globálna súťaž študentských tímov z 11 krajín sveta, ktorých úlohou bolo vytvoriť project s pozitívnym dopadom na spoločnosť. Študenti, ktorí sa zúčastnili tejto interaktívnej internetovej súťaže, boli po celý čas vedení zamestnancami HP, ktorí ich učili myslieť inovatívne a pomáhali im rozvíjať zručnosti, ktoré im v budúcnosti pomôžu stať sa globálne orientovanými a spoločensky zodpovednými podnikateľmi.

 

Tím študentov SPEED z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského v Košiciach získal prvé miesto v slovenskom národnom kole Social Innovation Relay za inovatívne vzdelávacie CD v oblasti finančnej gramotnosti pod názvom “Vstúpte do sveta financií”. Študenti zo Slovenska do svojich projektov zaradili rôzne aktivity a produkty, ako napríklad enviromentálne hry pre deti, relaxačné zóny na školách, virtuálne mapy pre mladých, stredoškolskú sociálnu sieť a podobne.

 

Partnerstvo HP a Junior Achievement

20. ročné partnerstvo HP s Junior Achievement, zamerané na programy pre mladých, umožňuje tisíckam študentov získať skúsenosti z reálneho podnikateľského prostredia. Účasť na programoch ako Social Innovation Relay poskytuje praktickú výuku zameranú na podnikanie a informačné technológie. Spoločnosť HP má v týchto programoch kľúčové postavenie. Okrem každoročných finančných a materiálných príspevkov spoločnosť HP zapája do aktivít dobrovoľníkov z viac ako 300 000 zamestnancov.

 

„Vďaka globálnej iniciatíve spoločností Hewlett-Packard a Junior Achievement už vyše dvadsať rokov vznikajú programy, ktoré obohacujú študentov o životne dôležité skúsenosti. Takýmto programom je aj Social Innovation Relay, ktorého prvý ročník sa skončil pre Slovensko veľmi pozitívne. Pozitívny pritom nie je iba záujem o túto aktivitu, ale najmä prirodzené nadšenie pri riešení úloh, rôznych situácií zo života podnikateľov či pri vytváraní projektov. Tieto „fresh minds“ sú základným predpokladom pre rozvoj úspešného Slovenska. A som neskutočne rád, že ďalšia, nastupujúca generácia je plná nových ideí s pozitívnym dopadom na spoločnosť,“ povedal Martin Kubala, generálny riaditeľ HP Slovakia a predseda Správnej rady Junior Achievement Slovensko.

 

“Programy ako Social Innovation Relay dávajú študentom možnosť získať zručnosti potrebné na presadenie sa nielen na školách, ale aj po ukončení štúdia. Tieto programy zabezpečujú, že v nasledujúcich rokoch bude na svete skupina podnikateľov pripravená pracovať s myšlienkou pozitívneho vplyvu podnikania na spoločnosť. Účasť v týchto programoch dáva spoločnosti HP šancu pracovať s naším najcennejším zdrojom – našimi ľudmi – a podporiť inovatívne nápady pre rozvoj spoločsnosti, “Jeannette Weisschuh, riaditeľka, Global Education Programs, Office of Global Social Innovation, HP

 

“Súťaž HP SIR bola pre celý tím Speed obrovskou skúsenosťou, pretože sme boli schopní realizovať náš project v spolupráci s konzultantkou Ivanou Kompasovou z HP. Výborná bola tiež nová skúsenosť s prezentáciou projektu prostredníctvom HP Virtual Meeting Room. Tímová práca, vyžívanie virtuálne priestoru na komunikáciu a spoluprácu, tiež skúsenosť z medzinárodného finále nám poskytli nové skúsenosti a posunuli nás o ďalší krok dopredu,“Jakub Fodor, člen tímu Speed, víťaz národného finale HP SIR

Neprehliadnite: