Samsung predstavuje unikátny smartphone Samsung Omnia W

Tlačový servis  /  27. 09. 2011, 00:00

Samsung Omnia W využíva najnovšiu verziu Windows Phone 7.5 Mango a ponúka vysoký výkon, vylepšenú komunikáciu na sociálnych sieťach a dokonalý vizuálny zážitok so živým Super AMOLED displejom.

 

Spoločnosť Samsung, popredný výrobca mobilných telefónov, oficiálne predstavuje Samsung Omnia W, prvý inteligentný telefón, ktorý využíva poslednú verziu Microsoft Windows Phone 7.5 Mango.

 

„Omnia W s novou verziou Windows Phone 7.5 Mango prináša oproti staršej verzii vyše 500 nových funkcií a vylepšení, medzi ktoré patrí aj podpora slovenčiny, sprístupnenie obchodu s aplikáciami Marketplace pre slovenských používateľov, výrazne rýchlejšie prezeranie webu prostredníctvom integrovaného prehliadača Internet Explorer 9 a ďalšie novinky pre ľahšiu komunikáciu či väčšiu previazanosť aplikácií,“ uviedol Ivan Kapec, produktový manažér telco divízie Samsung.

 

Úžasne jasný obraz so Super AMOLED displejom

Samsung Omnia W láka minimalistickým dizajnom s kovovým povrchom. WVGA displej s veľkosťou 3,7" na báze technológie Super AMOLED zaistí fotkám a videu zachyteným 5 Mpix fotoaparátom maximálny jas a živé farby. Procesor s výkonom 1,4 GHz ponúka rýchlu a bezproblémovú prevádzku. Ten je umocnený integrovaným 14.4 Mbps HSPA pripojením, ktoré umožňuje vysokorýchlostné prezeranie dát a zaisťuje možnosť jednoducho a okamžite zdieľať videá a obrázky s priateľmi a rodinou.

 

Vylepšené možnosti použitia Windows Phone 7.5 Mango

Používatelia Samsung Omnia W môžu zdieľať zážitky so svojimi priateľmi vďaka ľahkému pripojeniu k sociálnym sieťam. Webové prezeranie je ďalej vylepšené integráciou prehliadača Internet Explorer 9 s HTML5 podporou a vyhľadávače Bing. Aplikácie zobrazené v mozaike Live Tiles sa pohybujú na obrazovke v reakcii na dotyk používateľa. Rozhranie poskytuje výhody užívateľského prostredia, ktoré je spojené s väčším displejom a poskytuje tak flexibilný a intuitívny zážitok.

 

Windows Phone People Hub je prepojený s integrovanými sociálnymi sieťami Windows Live, Facebook, Twitter a LinkedIn, a zabezpečuje, aby používatelia vždy zostali v kontakte so svojimi priateľmi.

 

Pri využití Office Hub majú používatelia aj na cestách prístup k Windows disk SkyDrive, ktorý ponúka 25 GB voľného priestoru a umožňuje, aby dokumenty a multimediálne súbory boli prístupné odkiaľkoľvek. Používatelia tiež môžu vytvárať a upravovať dokumenty pomocou mobilných verzií Microsoft Office Excel, Word a PowerPoint, rovnako tak môžu využiť platformu OneNote na písanie poznámok umožňujúcu jednoduché zdieľanie a ukladanie hlasových poznámok, obrázkov alebo textových poznámok.

 

Integrované aplikácie Picture Hub a Music&Video Hub zaisťujú jednoduchý prístup k zábave a aplikácia Game Hub sprostredkuje spoločné herné zážitky cez Xbox Live, prostredníctvom ktorej môžu spolu priatelia počas hrania navzájom chatovať, či zdielať svoje dosiahnutá skóre. Windows Phone Marketplace umožňuje prístup k viac ako 30 000 aplikáciám. Spolu s novou verziou Windows Phone 7.5 sa slovenskí používatelia dočkajú aj lokalizovanej verzie programu Zune na synchronizáciu telefónu s počítačom alebo sprístupnenie služby Xbox LIVE.

 

Exkluzívny zážitky so Samsung Omnia W

Samsung AllShare zabezpečuje hladký prenos obsahu medzi inteligentným telefónom a inými DLNA vybavenými zariadeniami, ako sú HDTV, monitory a digitálne fotoaparáty. Ďalšiou ľahko použiteľnou aplikáciou je Videohovor, ktorý sprostredkuje mimoriadne rýchle a živé 3G video, hovory s priateľmi či rodinou. Mini Denník umožňuje používateľom zachytiť ich zážitky v multimediálnych formátoch a vytvoriť si vlastný digitálny album na cestách. Upgrade obľúbeného Samsung eBook klienta je k dispozícii na Samsung Zone.

 

Vďaka aplikácii Now 2.0 môžu byť používatelia neustále informovaní o najnovších správach a súčasných udalostiach, a to aj z oblasti burzového spravodajstva alebo počasia. Používatelia si môžu na prístroji nastaviť RSS kanály pre vybrané noviny, časopisy a blogy, a zároveň prostredníctvom e-mailu alebo Facebooku vybrané články okamžite zdieľať.

 

Na Slovensku bude Samsung Omnia W dostupný v druhej polovici novembra za odporúčanú maloobchodnú cenu 379 € vrátane DPH.

 

 

 

 

Samsung Omnia W špecifikácie

 

 

Sieť

HSPA14.4/5.76Mbps 900/2100

EDGE/GPRS 850/900/1800/1900

Procesor

1.4 GHz

Displej

3.7” WVGA(800X480) Super AMOLED

Operačný systém

Windows Phone 7.5 Mango

Fotoaparát

Hlavný (Zadná časť) : 5 MP AF s LED bleskom

Prídavný (Predná časť) : VGA pre Video hovory

Video

Záznam: MPEG4/H.263/H.264/WMV

Prehrávanie: 720p@30fps

Nahrávanie: 720p@30fps

Audio

Kodek: MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA/AMR-NB Zune Prehrávač

3.5mm Ear Jack, FM rádio s RDS

Vlastnosti s pridanou hodnotou

Marketplace Hub – aplikácia zadarmo a platené

People Hub – Windows Live, Facebook, Twitter, Linkedin built-in

Picture Hub

Music & Video Hub – Zune Experience

Game Hub – Xbox Live

Office Hub – Microsoft Office

Prídavné aplikácie Samsung

- Now, RSS Times, Video Call(3G), Photo Studio, Mini Diary, All Share (DNLA),

Fun Shot, Wireless Manager

Slovník (na prevzatie), Photogram (na prevzatie),

Rubik’s Cube (na prevzatie)

Windows Live Skydrive® (voľných 25 GB)

Tile-based Metro UX / IE9 mobile

AGPS / Bing Map

Prepojiteľnosť

Bluetooth® technology v 2.1

USB 2.0

Wi-Fi 802.11 b/g/n

Senzor

Accelerometer, Ambient Light, Proximity, Magnetometer, Gyroscope

Pamäť

512 MB(RAM) + 8 GB interná pamäť

Veľkosť

115.97 x 58.8 x 10.9mm, 115.3g

Batéria

Štandardná: Li-on 1,500 mAh

Doba hovoru: 14.5 h (2G), 7 h (3G) videohovor

Pohotovostný režim: 430 h (2G), 370 h video (3G)

* Všetky vlastnosti, funkcie, špecifikácie a ďalšie informácie o produkte uvedené v tomto dokumente, vrátane výhod, dizajnu, ceny, komponentov, výkonu, dostupnosti a schopnosti výrobku, môžu byť zmenené bez predchádzajúceho upozornenia alebo záväzku.

Neprehliadnite: