Najlepšie diplomovky boli ocenené

Tlačový servis  /  17. 09. 2011, 00:00

Finálové kolo súťaže Diplomová práca roka 2011 prebehlo 15. septembra na akademickej pôde Západočeskej univerzity v Plzni.

Finálové kolo súťaže Diplomová práca roka a slávnostné vyhlásenie prebehlo 15. 9. 2011 na plzenskej Západočeskej univerzite. Šiesty ročník hostil dekan Fakulty aplikovaných vied doc. Ing. František Vávra, CSc. Do Plzne sa zišlo 15 finalistov z celkového počtu 77 prihlásených študentov. Študenti sa prihlásili z devätnástich českých a slovenských vysokých škôl, štátnych i súkromných. Niektorí študenti na finále pricestovali z rôznych európskych destinácií, jeden zo študentov obhajoval svoju prácu až z ďalekého Texasu cez Skype. Finálové kolo súťaže prebehlo v troch súťažných kategóriách, v ktorých každý z finalistov svoju prácu prezentoval pred odbornou komisiou zloženou z lektorov vysokých škôl a zástupcov IT firiem.

V šiestom ročníku súťaže Diplomová práca roka sa na prvých miestach umiestnili:
V kategórii Informačná bezpečnosť, štandardy riadenia vývoja systémov a medziodborové prístupy
Marcela Šimková, VUT Brno.
Partnerom súťažnej kategórie je spoločnosť T-SOFT.
V kategórii Podnikové informačné systémy, ostatné IT práce
Pavel Cvetler, ČVUT.
Partnerom súťažnej kategórie je spoločnosť ABRA Software.
V kategórii Internet, webové systémy, virtualizačné a cloudové technológie
Pavel Kukačka, VŠE.
Partnerom súťažnej kategórie je spoločnosť SYSTEMATIQ.

Súťaž Diplomová práca roka 2011 je projektom zameraným na podporu vysokého školstva a zvýšenie prestíže odboru informačných technológií v ČR a SR. Kladie si za cieľ umožniť nadaným študentom lepšie vyniknúť a získavať lepšie uplatnenie v praxi. Vyhlasovateľom súťaže je už tradične spoločnosť ABRA Software a.s., spoluvyhlasovateľom je združenie Česká spoločnosť pre systémovú integráciu.

Zľava: Pavel Kukačka, VŠE; Marcela Šimková, VUT Brno; Pavel Cvetler, ČVUT.
Ing. Petr Kuchař z vyhlasovatelskej ABRA Software tohtoročný ročník komentoval:
"Mám radosť z toho, že tento ročník potvrdil vynikajúcu renomé a kvalitu súťaže. Musím vyzdvihnúť úroveň všetkých prezentovaných prác. Všetky práce v kategórii  "Podnikové informačné systémy, ostatné IT práce" tento rok spojilo tému automatizovaného rozpoznávania obrazu. Je vidieť, že témy študentských prác kopírujú potreby reálneho života. Pre mňa osobne je dôležité, že práce majú veľmi praktické zameranie, a že ich výsledky budú ľahko aplikovateľné v komerčných prevádzkach. Preto myslím, že študenti majú veľmi dobre našliapnutie do pracovného života. Rovnako ako vlani ma však máličko sklamala úroveň seba prezentácie niektorých študentov. České i slovenské školy by mali systematicky pracovať na zlepšovaní schopnosti predať svoju prácu, pretože predovšetkým túto schopnosť budú študenti potrebovať vo svojom profesijnom živote."
 

Neprehliadnite: